Suroviny: | 8 plátků vepřové panenky • 2 lžíce másla • 4 lžíce oleje • mletý pepř • 1 sklenka vína • 100g sýra • 100g šunky • 1 hrozen vína • (nebo několik růžiček • květáku, brokolice) • sůl |
---|---|
Postup: | 1. Plátky panenky jemně naklepeme, nařízneme na několika místech směrem ke středu, osolíme, opepříme2. Na směsi másla a oleje po obou stranách opečeme3. Během opékání masa nastrouháme sýr a šunku nakrájíme na nudličky4. Zbylý tuk vlijeme do pekáčku nebo kastrolu, na něj rozložíme osmažené plátky masa, přelijeme je vínem, posypeme strouhaným sýrem a nudličkami šunky a v horké troubě (200 stupňů) zapečeme5. Během zapékání překrojíme vinné bobulky napůl a odstraníme z nich zrnka6. Ke konci zapékání vsypeme vinné bobulky7. Panenky na talíři přelijeme výpekem, obložíme vínem (nebo vařenou brokolicí a květákem)Doba přípravy: 45 minutPřílohy: Americké brambory, Bramborové hranolky Šunková rýže |
Vložil: | Jola1 Snažilkovský webík |
Datum: | 14.9.2008 14:06:20 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.