Suroviny: | 600g hovězího předního • 2 cibule • olej • 400ml vývaru • sůl, pepř • mletý kmín • 2 bobkové listy • 1 snítka tymiánu • 1 snítka rozmarýnu • 3 stroužky česneku • 1 lžička mleté červené papriky • 1 lžíce hladké mouky • 1 lžička majoránky • 8 kuliček jalovce • 250 ml červeného vína • nasekaná jarní cibulka • ( místo čerstvých bylinek jsem dala sušené a bylo to taky mňam mˇam)NOKY: • 40g másla • 250g hrubé mouky • žloutek • 150 ml mléka • sůl |
---|---|
Postup: | Hovězí nakrájíme na kostky, zakapeme olejem a necháme odpočinout přes noc. Cibulku nakrájíme na kostky, osmažíme, přidáme maso, vývar, sůl, pepř, kmín, bobkový list, tymián, rozmarýn, prolisovaný česnek, přiklopíme poklicí a dusíme v troubě na 170°C asi 30min.Poté přendáme na plotýnku a zaprášíme moukou a mletou paprikou, krátce orestujeme, přidáme víno, majoránku a jalovec. Vaříme ještě asi 15 min do měkka.Všechno smícháme, pořádně propracujeme, vytvoříme noky a vaříme cca 8 min ve vroucí vodě.Na talíři ozdobíme jarní cibulkou. |
Vložil: | Správkyně:-) Deníček hubňulek :-) |
Datum: | 6.8.2008 20:48:53 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.