Suroviny: | - 1 kg masa (nejlepší je vepřová plec) - na kostičky • - 3 velké cibule - drobně nakrájet • - 5 stroužků česneku - prolisovat • - 3 ČL sladké papriky • - 3 PL solamylu • - 3 ČL kari (nemusí být) • - 2 masoxy • - sůl (velice opatrně, je třeba myslet na to, že i masoxy jsou slané) • - pepř • - 1 l vody • - kdo má rád ostřejší, může přidat pálivou papriku nebo feferonku |
---|---|
Postup: | Vše dáme najednou do simaxové mísy (nebo pekáče). V trošce vody rozpustíme dva masoxy, nalijeme na směs. Potom rozmícháme Solamyl v zbytku vody (tak aby celkově bylo vody 1 l) a nalijeme na směs. Promícháme.Přikryjeme víkem (nebo v pekáči přikryjeme alobalem) a při 230 stupňů se peče asi 1 a 1/2 hodiny. Neodkrýváme.Guláš je velmi dobrý a hlavně nevyžaduje žádnou pozornost! Vyzkoušela jsem přidat houby a byl také výborný.Poznámka: Nebojte se nechat guláš celou dobu přikrytý v troubě - nepřipálí se a tím solamylem je krásně zahuštěný. A je to fakt ňamka!Doba přípravy:1 a 1/2 hodiny |
Vložil: | Správkyně ŘÍJŇÁTKA 2008 :-) |
Datum: | 7.8.2008 10:44:52 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.