Suroviny: | 1 hrnek mletého masa (cca 300g) • 1 cibule • 2-3 lžíce oleje • mražená zeleninová směs • sůl, pepř • 3-4lžíce rajčatového protlaku • vývar nebo voda na podlití (podle potřeby) • 1 kelímek smetany ke šlehání • 4 vejce • nadrobno pokrájená petrželka |
---|---|
Postup: | Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak (může být i kečup), mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme za občasného promíchání asi 15 minut. Poté ve směsi vytvoříme 4 jamky a rozklepneme do nich vejce. Mírně je osolíme, opepříme a masovou směs i vejce přelijeme smetanou. Pod poklicí necháme ztuhnout. Před podáváním rozdělíme na čtyři porce. Opatrně přendáme na talíře a posypeme petrželkou (pažitkou, řeřichou atp.) |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 28.9.2008 7:11:09 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.