Suroviny: | 1 kg kuřecích jater • grilovací koření • strouhanka • olej • pekáček a alobal |
---|---|
Postup: | Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polejeme to olejem (od oka, asi tak 1 dcl) přikryjeme alobalem a šoupneme do trouby horké 190° cca na 10 minut. Po 10-ti minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15-20 minut.Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.P.S. Po pár letech vaření tohoto receptu mám dvě vychytávky: Jednak nesypu koření zvlášť na játra, ale zamíchám ho do strouhanky a obaluji prostě v obojím společně. A při pečení po cca 5 minutách pečení bez přikrytí játra opět vyndám z trouby a každý kousek otočím. Pak dám na posledích 5 minut dopíct na cca 220°C. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 8.8.2008 19:21:33 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.