| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Rychlá drůbeží játra v plechu

Máme rádi smažená kuřecí játra, ale protože obsahují spoustu tekutiny, při smažení stříkají po kuchyni. Zkuste to takhle, ono to funguje. Jsou skvělá, vyzkoušejte...
Rychlá drůbeží játra v plechu
Suroviny:1 kg kuřecích jater • grilovací koření • strouhanka • olej • pekáček a alobal

Postup:Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polejeme to olejem (od oka, asi tak 1 dcl) přikryjeme alobalem a šoupneme do trouby horké 190° cca na 10 minut. Po 10-ti minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15-20 minut.

Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.

P.S. Po pár letech vaření tohoto receptu mám dvě vychytávky: Jednak nesypu koření zvlášť na játra, ale zamíchám ho do strouhanky a obaluji prostě v obojím společně. A při pečení po cca 5 minutách pečení bez přikrytí játra opět vyndám z trouby a každý kousek otočím. Pak dám na posledích 5 minut dopíct na cca 220°C.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:8.8.2008 19:21:33
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.