| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice Šternberk

Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]
Ádinka
23.1.2011 0:01:30
Narodila jsem se v této porodnici a stejně tak i mí 2 synové ( 21 a 5 let). Prostředí se za ta léta ( 16 let mezi porody je dlouhá doba) hooodně změnilo, naštěstí k lepšímu~;), téměř rodinná atmosféra však zůstala.~R^ Lékařům i sestrám patří dík~s~~x~~g~, že jsem si své porody mohla prožít bez traumat a mám dva šikovné kluky.
17.5.2010 9:52:06
Rodila jsem 2x ve Šternberku císařským řezem s celkou narkózou z mé indikace. V roce 2004 a 2010. V roce 2004 to byl už můj druhý císařský řez (první jsem absolvovala v Hradci Králové) a mé zkušenosti z hradecké nemocnice byli hodně negativní. Ve Šternberku to bylo úplně jiné. Vždy jsem nastoupila den předem a prodělala všechny procedúry před operací, musím říci, že s jemným přístupem sestřiček bylo snesitelné i klyzma. Sestřičky i lékaři byli velmi vstřícní, příjemní a profesionální. V roce 2004 mělo miminko špatný vstup do života - 3 minuty kříšení a pak rychlý transport do FN Olomouc. Byla jsem vyděšená, když mi po probuzení z narkozy sdělili, že miminko musí na dětské resuscitační oddělení do Olomouce a že už pro něj přijeli. Partner se mnou vůbec v porodnici nebyl a já myslela, že to nepřežiju. Byla tam ale porodní asistentka, která se mnou mluvila a nenechala mne samotnou. Za pár minut se objevil primář dětského oddělení a za ním dva mužíci v červeném s inkubátorem na vozíku a přivezli mi ukázat miminko před cestou do Olomouce. Pak jsem ležela na pooperačním oddělení a 2x denně mi chodil primář dětského oddělení sdělovat novinky o miminku. Pátý den jsem mohla domů. Maminky mají strach, že malé nemocnice nezvládnou tak dobře pěči o miminko, které nemělo ten nejlepší vstup do života, ale ve Šternberku byla péče výborná. V letošním roce se mi narodil zdravý klučina. Manžel se mnou nebyl pouze na operačním sále. Po vrácení na pokoj šestinedělí mi přinesli miminko, což bylo necelé tři hodiny po porodu. (např. ve velkých nemocnicích Vás "šoupnou" na JIP a miminko dostanete až druhý den) Sestřičky mi ho první den nosily a od druhého dne odpoledne mi malého nechaly na pokoji, jen si ho braly, abych si mohla odpočinout a na noc, když jsem se ještě nemohla moc hýbat a necítila se dobře. Přišly si pro mrňouska i v jednu v noci a naopak, když jsem si ho chtěla vzít k sobě ve 3h ráno, nebyl to žádný problém. Měla jsem nadstandartní pokoj a manžel, když chtěl, s námi mohl trávit celé dny i noci. Propustili nás domů 5.den. Jediným negativem byla strava - byla dobrá, ale snídaně, oběd a malá večeře, bylo pro kojící maminy málo. Ale to je taková maličkost, která se dá díky tatínkům a prarodičům dobře napravit. Na personál gynekologicko-porodnického a novorozeneckého oddělení nedám dopustit. Po třetím císařském řezu mohu stále oblékat bikiny a jizvička se krásně zahojila.

13.3.2010 11:24:43
Maminky, ja rodila ve Sternberku v srpnu 2009, pro spatne ozvy jsem rodila cisarskym rezem. Co se tyce Gynekologie a porodniho personalu tak super zkusenost, lekari opravdu moc fajn, PA taky ~;).
Co se tyce novorozeneckeho oddeleni, tak to bylo vcelku ok, jsou tam velmi mlade sestricky, ktere jsou moc mile. Je tam ale jedna stara cernovlasa, kuli ktere jsem tam proste brecela. Ne ze by nepomohla, ale co se tyce kojeni tak ukazaly mi to 2x a pak starej se, jenze ono to neni jen tak po cisari zvedat miminko a predelavat si ho na druhou stranu, ja jsem mela nervy ze miminko place hlady, sestry jsou tam na smenu jen 2 a nez obejdou vsechny tak to trva.
Stvalo me ze muzou byt na pokoji navstevy, nebot moje spolubydlici tam mela non stop 5 clenu rodiny, coz mi na sebevedomi ze neumim nakojit dite a uz vubec nechci kojit pred cizima lidma, nepridalo. Tehdy jsem se tam rozbrecela a vyrvala si nadstandard. Tam to bylo moc fajn, mela jsem klid, nikdo me furt nesledoval. Ale i tak jsem se strasne tesila domu a vyravala si ze muzu jit domu po 5 dnech a ne po 7 dnech jak me strasili.
Nicmene bych tam sla rodit urcite zase, kojit uz umim ~g~ tak mi nejaka sestra muze vlizt na zada ~o~
10.3.2010 0:48:05
Dobrý den, rodila jsem ve Šternberku v roce 2008 a sama za sebe musím říct, že jsem byla spokojená. Porod proběhl dobře a dětské sestřičky byly docela fajn i jídlo mi chutnalo, hlavně bílá káva :-) a s kojením jsem naštěstí žádné problémy neměla, takže se mi tam líbilo. V budoucnu plánujeme s manželem druhé dítě, takže bych ráda rodila opět zde. Naschledanou.
11.2.2010 16:18:02
ahoj zeptam se kde rodit kdybych musela rodit přetčasne kde jsou vybaveni v praze na nedonošeni deti diky za rady chtela bych bejt radeji připravena
bee76
10.2.2010 16:59:51
mam podobnou zkusenost, bee76! bohuzel. vse ok, porod/sestinedeli, jen detske sestry: problem. skoda. jestli nekdo argumentuje tim, ze 98 proc. zen po porodu ve sternberku doma jeste koji, tak by mel predtim premyslet o tom, ze kazda, kdyz necha nemocnici dostane hromadu formularu, co podepsat: jeden z nich - plne kojim. clovek predtim, nez te pusti, nema moc casu se vse dukladne precist. nedivim se, ze tim padem se stane takovy "uspech"...~a~
bee76
7.1.2010 17:46:50
...rodila jsem syna v srpnu v te porodnici. z gynekologickeho hlediska jsem byla spokojena, primar byl moc prijemny, ostatni doktori taky, ale bohuzel na odd. sestinedeli jsem se necitila fajn. detske sestry - jak uz jsem v diskuzi tu jednou cetla - byla tak neochotny pomoct, ze se mi v tom emoc. stavu skoro chtelo kricet nebo plakat. mela jsem cisare (a je to moje prvni dite), takze nevedela jsem na zacatku jak na to (kojeni). misto toho, ze mi poradily, delaly tlak (ale to MUSITE zvladnout! chdak miminko!nevypada dobre atd.). jednou pet minut me jedna sestra dala rozkaz, aby prisla do vedelejsiho pokoje, abych "aspon" videla, jak to dite koupat. jsem se citila tak ponizena. jedina sestra, ktera byla pratelska a pomohla, byla nahodou jedna moc mila pani, ktera je uz v duchodu a tam jen prisla, protoze jedna sestra byla nemocna a nemohli v lete najit jinou. je obrovska skoda, ze takove chovani muze zkazit tu fazi po porodu tak moc. nebyla jsem dost silna, abych mohla odpovidat na takove chovani, proste to bylo huste.dalsi vec: uz tydny predtim jsme se s manzelem informovali, jestli muzem mit jeden z tech 3 pokoju, kde muze bydlet i partner. presto, ze jsme se ptali porad a kazdy den po porodu, nedostali jsme misto. pak jsem se s nejakou jinou maminkou tam mluvila, a ta se nechala napsat do seznamu "nadstand. pokoj" mnohem pozdeji a dostala hned misto. nevim, jak to tam hodi - mozna je treba mit kontakt nebo jine manevry. sestry na oddeleni sestinedeli byli v poho. priste se mozna domluvim navstevu por.asistentku na vlastni penize, aby nekdo byl tam, co muze podporit a pomoct, kdyz nejake sestry maji blby den. nebo uz ztratily chut na tu praci.~d~~d~~d~
Tintini, chlapeček 1,5roku
  • 
28.8.2009 17:09:33
S porodnicí jsem byla spokojená, jak s lékaři (u kterých mě často překvapilo jejich mládí:-), tak se sestřičkami, s hlavně těmi ženskými.
Rodila jsem císařským řezem (tomu předcházelo holení, klistýr na samostatném pokoji s vlastním WC, cévkování (téměř bezbolestné. Malý se narodil téměř o měsíc dřív, měla jsem spinál (umrtvení :-) od pasu dolů), takže jsem mohla být u toho, když se nám náš chlapeček narodil. Bylo to fajn, překvapila mě rychlost tohoto porodu, miminko mi ukázali hned, ale nedali mi ho, zanesli ho na chvíli do tepla. Za nějakou dobu už mimo operační sál mi ho poprvé přinesli a malý se i přisál, v následujích dnech jsem se už plně rozkojila a stále kojím.
Péče byla ukázková, nemůžu si na nic stěžovat, jen to, že jídlo není moc pestré, ale většině maminek to ráda vynahradí jejich rodina. Sedmý den jsme šli domů.
Na porodnici vzpomínám ráda.
17.3.2008 13:35:43
Dobrý den maminky, rodila jsem zde v roce 2004 a nemůžu si na nic stěžovat, porod proběhl na jedničku s hvězdičkou a sestřičky i p.dokroři byli super. Letos se chystám navštívit tuto porodnici již po 2. Všem maminkám doporučuji se jet podívat popřípadě vyzkoušet. Lucka a Filípek:-):-):-D
Liliana, dcera 18měíců
  • 
25.2.2008 13:46:46
Můj porod by mi mohla leckterá nastávající maminka závidět, trval necelé dvě hodiny po přijezdu do porodnice. Porodní asistentky byly super milé příjemné,děkuji porodní asistentce Olince, lékař citlivý a byla s ním legrace - vykládal mi u šití vtipy. I sestřičky na šestinědělí byly super moc jim za vše děkuji. Ale co tedy absolutně nechápu jak může někdo chválit sestry z dětského oddělení. Ne jen že mi žádná nepomohla(jako prvorodičce)s kojením , ale když jsem se to snažila tak nějak naučit sama, tak mi ještě nadaly, že to dělám "blbě" a odešly.Věnovat se mi začaly až den před odjezdem - to se chodily ptát i po půlhodině jestli je vše ok a nic nepotřebuji.
I tento pro mě velice traumatizujíci zážitek s kojením mě ale neodradil, od kojení a také abych zde rodila i příště.
 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.