Míša, Junior *97, Beruška*2006 |
21.11.2001 15:57:51
Jani, jestlí máte na mysli pražskou ZOO, tak tam je od září nový Africký pavilón - vytopeno na subtropy a je tam i lavička, takže kojit by se tam určitě dalo (a pozorovat přitom žirafy :-))
|
21.11.2001 15:47:51
Jitko, taky mě asi šálí zrak, jak dítě krmí, přebaluje, chová, hraje si s ním, umývá ho..... je tolik věcí, co maminka s děťátkem musí dělat. Můj druhý syn byl takový malý čuník - hodně vážil a byl veliký. Takže mě z toho zvedání z postýlky chytly plotýnky. Bolelo mě strašně v kříži a já jsem se nemohla vůbec hýbat. Můj manžel dostal paragraf. Chodila jsem ohnutá, ale naštěstí to asi po týdnu přešlo. Moje záda jsou dosti náchylná, ale i přesto bych nemohla udělat to, že bych prostě dítě nezvedala.
|
bou |
21.11.2001 15:37:47
Ahoj Lucko,
nevěřícně jsem tu větu četla stále dokola... Pokud není manžel doma, tak dítě nezvedá? To je naprosto neuvěřitelné a vůbec si to nedovedu představit... My šátek nepoužívali, ale chovali jsme hodně a teď když už má Vítek 14 kg, jsem si pořídila takovou velkou ledvinku, která má všité sedátko. Malý sedí a já mám volnou aspoň jednu ruku. (pro úplnost dodávám, že moje dítě má DMO, tedy nechodí, pokud by se někomu zdálo, že na chování je velký). Nedovedu si představit, že bych měla čekat na manžela - to by se malý nejspíš uřval a já zašílela. Ale od kamarádky, co šátek používají vím, že v pohodě ony i mimi vydrží i tříhodinové procházky. A ani nestřídají příliš polohy, protože mimi většinou rychle usne, v poloze klubíčka, když je vzhůru, používají většinou turečka zády k mamince. Měj se hezky Jitka |
21.11.2001 14:25:19
ahoj holky rada bych se k vam pridala.
|
Jana |
21.11.2001 11:55:34
Ahoj Lili,
záda jsem měla blbý už předtím, těhotenství jim nepřidalo a obří dítě taky ne. V šátku ho nosím právě proto, abych zádům ulehčila. Tomáška k žádnému testování nepoužívám, nošení v šátku doporučili i na plavání (instruktorka i rehabilitační lékařka). Vřeštící dítě, staré pár tydnů, nemá cenu uvykat na samostatnost. Takový mrňousek se cítí opuštěný, vyhozený, zapomenutý a chce být u maminky. Když ho nechám ječet, nepomůžu ani jemu, ani svým nervům. Golfky jsou pro Toma, který má 19. týdnů a nesedí, k ničemu. Musím ho mít buď v hlubokém kočárku, nebo v šátku. Bohužel si myslím, že golfáče mi moc nepomůžou - mnohdy nejsou uzpůsobeny na nošení dvěmi osobami a když vidím maminky, jak golfky s dítětem vlečou do tramvaje samy, moc optimismu mi to nepřidává. Samozřejmě nošení dítěte v šátku není povinné, stejně jako není povinný hluboký kočár. Jana |
Jana |
21.11.2001 11:05:01
Ahoj Lucko,
asi záleží na dítěti. Tomášek pobyt v šátku miluje, v poloze kolíbka (t. j. v loktuši u mě na břiše) by nejraději trávil celé dny :o) Nejdéle jsem ho tak měla 3 hodiny, když jsem byla na houbách. Teď ho nosím častěji zády k sobě, tak aby měl výhled. V této poloze jsem ho měla nejdéle asi 2 hodiny, taky bez problémů. Rozčilovat se začne, když se nic neděje - když sedím v tramvaji, nebo když zastavím na pokec (pak je dobré různě se pohupovat nebo přešlapovat, aby cítil pohyb). Zatím mám dojem, že pobyt v šátku je omezen spíš mou výdrží. Koukám, že některé ženy si to umějí zařídit ;o) Kdybych se zvedáním Tomáška čekala na dobu, až se manžel vrátí z práce, asi by se malej uřval. Neumím si představit, že se na mimčo jenom dívám a nezvedám ho a nechovám a nenosím a neuspávám a ... a nenadávám, že mě bolí z našeho skoro osmikiláčka záda :o)) |
Jana |
21.11.2001 10:57:53
Ahojky Kristýno i Sylvie,
sraz je bezva nápad :o) Sice podzimní počasí není pro nás, neustále kojící matky, to nejlepší, ale když najdeme nějakouu trasu, na které budou odpočívadla na kojení, nevidím v tom problém :o) Dá se v ZOO kojit? V zime a mrazu? Nebo co Stromovka, Petřín, procházka po Hradě, Vyšehrad? Jana |
Lucka, 29 |
• |
21.11.2001 10:00:45
Jak dlouho vydrzi miminko v satku? Ja sama zadne nemam, ale ctu a zajimam se pro casy budouci :-)) Posilovali jste zada pred tehotenstvim, nebo ted (myslim specialni cviky, ne zvedani ditka)? Nevim jak to bude se mnou, mam slabe zada a boli mne jen kdyz douho sedim v jedne poloze, nebo po delsi chuzi...
Manzelka meho kamarada si to vyresila po svem - maji miminko ted asi 6-mesicni a ona ho proste temer nezveda, kdyz manzel neni doma, tak ho nekoupe... Nevim jestli lezi cely den na posteli, ale asi ho prece jen obcas zvednout musi, koupila obrousky Pampers prece ho nebude po kazdem prebalovani nosit do koupelny (asi 5m) kdyz je tak tezky (pri nasi navsteve mel tehdy 4,5 kg)... Proste rika, ze ji boli zada a hotovo. |
20.11.2001 18:53:53
Ahoj Kristýno, už jste v pořádku? A holky, co takhle udělat jedno velký setkání mimin v šátku, třeba při společné procházce do ZOO, nebo tak něco? S.
|
20.11.2001 18:15:18
Asi je nas vice, ktere zazivame podobne pocity. Nase krasne, rozkosne, miloucke a prece tak sladke deticky prece nemuzou byt takovi tyrani... Muzou...Tedy alespon nekdy, tedy predevsim v noci ci v dobe kdy jsme nejvice unaveni. Ten pocit bezmoci vami clouma a rikate si kde se to ve vas bere...A pak nahle prijde zachrana, obycejny pruh latky, trochu cviku s uvazem a to ukricene miminko je najednou jak milius. Myslim, ze nebyt neho, asi bych se uz lecila na nervy. Jestli muzu radit, vykaslete se na divne pohledy lidi, oni si zvyknou a kdyz ne, je to jejich problem, nevi co je dobre. A MY JO!!! A ty reci, ze ma chudacek miminko zkroucenou pater taky znam (jestli pak vite, jakou polohu zad melo miminko v brisku...?), mi jeste rikali, jestli se nebojim, ze se mi miminko udusi. Neco v tom smyslu, ze jsem krkavci matka.(?!) Na druhe strane jsem zazila i mnoho pekneho a spousta lidi si ze mnou zacala povidat, teda spis ti starsi, ze je tak nosili jejich maminky a jak je to pekne, ze se ty dobre veci vraci.
Tak hlavu vzhuru a pekne noseni preji. Isabela P.S. Pripadny kontakt na prodejce satku www.vatanai.cz vatanai@vatani.cz |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.