| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Schovánek 15: Vyhozené děti

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 82 [Dalších 12 >>]
  • 
19.11.2001 23:40:02
Ahoj,
své podobné zážitky s chudáčkem přivázaným jsem tady uveřejňovala asi před půl rokem. Podle ohlasů to vypadalo, že všechny děti milují šátek, jen pokud si nesedneš v tamvaji na déle jak 5 minut :-)
Divím se, že jsi ještě žádné mimino v šátku nepotkala. To my jsme potkali zatím asi čtyři a dokonce i jednoho tatínka, co si s miminem na břiše četl noviny v knihovně!
S jednou maminkou jsme byli na společné vycházce, když nás zastavil kolemjdoucí pán: "Dámy, vypadáte prostě úžasně." Takže taková loktuše je asi i pěkný módní doplněk.
Synáčkovi je právě rok, váží 10 kg, ale nosí se pořád rád. Jestli chceš, napiš mi email a někdy můžeme vyrazit na procházku společně. Jsme ze Žižkova, Kristýna.
19.11.2001 19:05:57
Ahoj Lili, to máš těžký. Malé dítě do golfek dát nemůžeš, navíc když je to i živé dítě. To by pak bylo o úraz. I v obyčejné sedačce jsem dcerku začala vozit až v deseti měsících, protože do té doby v ní nedokázala klidně sedět a stoupala si , takže hrozilo, že se sedačka převalí. A k těm odrovnaným zádům bych taky měla jednu připomínku. Od narození nosím malou v šátku a všechno bylo v pohodě. V půl roce jsem začala používat i kočárek a když jsem ho hnedpři první vycházce táhla do schodů, ruplo mi v zádech. Protože nestíhám dojít si na rehabilitaci, tak je to v současné době takové všelijaké - jsou dny, kdy je mi fajn a dny, kdy záda cítím. Pokud mě záda bolí, daleko radši si vezmu dítě do šátku a udělám nějaký pevnější úvaz, než abych se vláčela s kočárkem. S kočárkem totiž vždycky dospěju k nějakému místu, které už nemám sílu zvládnout - schody, prudký nájezdy, kopec... Zrovna včera jsem projížděla pod dálnicí prudším sjedzem dolů a pak nahoru - můžu ti říct, že jsem cítila nejenom záda, ale i stehna a ruce. Od toho, jak jsem nejdřív vší silou kočárek brzdila, abychom neskočily šupem dole na jedné hromadě, a pak usilovně tlačila, aby mě kočárek nepřevážil a opět jsme nesletěly dolů. Takže rovnice šátek=zničená záda, kočárek=zdravá záda rozhodně neplatí. A co se týká závislosti dětí na matce, tak ani to bych nepovažala za jednoznačné. První dva měsíce se ode mne malá nechtěla hnout, ale pak si zvykla a naopak mi lidé říkají, jaká je nebojácná. Např. v půlroce jsem ji nechala v práci kolegyním (neznala ani prostředí ani holky) a zvládla to v naprosté pohodě a ani si snad nevšimla, že tam nejsem...
Sylvie
LENKA+K+K
19.11.2001 12:56:37
Ahoj Jano,
když jsem si přečetla tvůj příspěvek, tak mi to nedalo a musím k tomu taky něco napsat. Mám se svojí Karolínkou naprosto stejné zkušenosti, postýlku bere jako trest, v kočárku se jí většinou líbí, ale to ukládání do něj, hrůza, nikdy to nejde bez řevu. Když jí mám na ruce, tak to je v sedmém nebi a usínání se bez toho samozřejmě neobejde, naštěstí máme plné pochopení taťky, takže se střídáme v houpání a vůbec ve všem. Teď jí je 6 měsíců a váží 8 a půl kilo a šátek máme už objednaný ;o)), nejdřív jsme si pořídili klokanku, ale výrobci jaksi pozapoměli na dítka větších rozměrů a klokanka jí byla samozřejmě malá. Dneska lituju, že jsem si šátek nepořídila dřív, už jen proto, že mám za sebou dvouměsíční rehabilitace a ještě tomu není konec. Každopádně tobě i Schovánkovi přeju hodně štěstí a jak sama vidíš řady "ošátkovaných" maminek se neustále rozrůstají.

Lenka
Blanka, syn
19.11.2001 11:24:04
Taky jsem kojila ve dne v noci každé 4 hodiny.Když už mi připadalo,že to nikdy neskončí,tak jsem se jednou v noci vzbudila a s hrůzou zjistila,že Štěpán spí,ač už zaspal 2 kojení. A byl klid! (Jen do té doby,než si zase vymyslel něco jiného - "Pití,chci pití" - do 2 let,pak putoval do pokojíčku s lahví čaje a prospal celé noci. Přeji hodně trpělivosti a prospaných nocí.
Lili, bez dětí
  • 
19.11.2001 6:01:46
Myslím, že budeš mít odrovnaná záda a malý si vůbec nezvykne na samostatnost. Budeš překvapená, jak moc bude na tebe fixovaný. Není to správné co s ním provádíš. Dítě není testovací panenka. Vždyť máš spoustu kočárků na způsob golfek. Tam bude mít Tomášek velký rozhled a i dopravní prostředky zvládneš lépe.
Iva Čapková
18.11.2001 20:05:18
Čau Jani,
při přečtení tvé odpovědi jsem se musela zasmát.Ani já zdaleka nevypadám na svých 25 - momentálně mi hádají max.21.Ale bohužel ještě se mi nesplnilo mé tajné přání:Nikdo mi neřekl,že mám pěkného bratříčka;-)).
Na poporodní zotavení jsem se ptala proto, že já jsem neměla zdaleka takovou "chuťovku" jako ty a rozcházela jsem to dost dlouho - možná to bylo i kvůli "skvělým" zážitkům na šestinedělí...
Mimochodem mému Tomíkovi je zítra 10 měsíců a ve vaku ho nosím znovu teprve dva měsíce, protože v poloze zády ke mně vždy spolehlivě blinkal,ať byl po jídle jak dlouho chtěl.Teď,když mi "sedí" na boku je to skvělé.
Brzy by se na rodině měl objevit můj příspěvek,tak si počti a budu ráda,když mi napíšeš svůj názor.Je to má prvotina na www,tak jsem mírně nervózní,jestli se to dá číst.
pa
iva
Jana
18.11.2001 15:43:23
Mám podobnou zkušenost, vyvážím si Toma batohem a je to :o) Manžel tvrdí, že vypadám jako parašutista ze záložním padákem. Také budím soucit kolemjdoucích, jsem malá, Tom je velký a batoh těžký, ale má fyzická kondice je lepší a lepší.
Příští rok můžeme my, matky nosičky, vyrazit do Nepálu, jako šerpové bychom se uživily :o)
Jana
18.11.2001 15:41:00
Ahoj Ivo,
Tomášek se den ode dne lepší, řve méně a méně a já jsem stále více otrkaná matka, kterou nějaká babka vševědka hned tak nerozhází :o) Možná je přitahuju tím, že vypadám o dost mladší, než ve skutečnosti jsem - a dát radu mladé matce, to si asi málokterá odpustí.
Z porodu jsem se zrehabilitovala báječně, už je skoro vše zapomenuto. V tomhle si to na nás příroda vymyslela skvěle. Při pohledu na Tomáška už přemýšlím, kdy mu pořídíme sourozence ;o)
Jana
Jana
18.11.2001 15:35:11
Ahoj Jolano,
Tomášek naštěstí se nechá po usnutí "přeložit" do postýlky, nebo do kočárku. Ale musí spát opravdu hlubokým spánkem. TeĎ už jsou mu čtyři měsíce a je to mnohem lepší - asi už zjistil, že si maminku opravdu přivolá, když potřebuje, a tak zbytečně nevyvádí :o)
Nakupování se řvoucím kočárkem miluju - jednou jsem málem vynadala nějaké paní. Tomášek mi řval nejdřív v kočárku, pak v náručí, já už čekala ve frontě na pokladnu s velkým nákupem, v ruce řvoucí mrně, nemohla jsem najít peněženku a za pokladnou seděl mladík, který flirtoval se slečnou přede mnou. Slečna byla samozřejmě krásná a upravená, já byla zplavená jako kůň, nervy na pochodu a vtom ke mě přikročila babka dobrodějka a povídá "měla byste tomu miminku dávat pořádnou čepičku, určitě křičí proto, že je mu zima..." Nevím, jak jsem to dokázala, ale nezabila jsem ji :o)
Jana
Jana
18.11.2001 15:23:26
Ahoj Pavlo,
Schovánek nejvíc plakal v postýlce v šestinedělí - tak jsem ho pořád nosila, chovala, spal u mě v šátku nebo u nás v posteli. POstupně jsem ho začala na postýlku zvykat. Když byl v dobré naladě, pokládala jsem ho do ní, když usnul v šátku nebo u nás v posteli - šup s ním zpátky do postýlky. Když ho nechám celou noc vedle sebe v posteli, špatně se vyspím, takže v zájmu zachování aspoň chvilek klidného spánku pro sebe jsem ho do té poslýlky vracela a vracela. Asi od třetího měsíce v postýlce leží a spí beze scén.
Stále ještě se moc nevyspím, přece jenom vyžaduje kojení po 3 až 4 hodinách, ale lepší se to, asi si zvykám :o)
Jana
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 82 [Dalších 12 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.