| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co znamená roztroušená skleróza?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 86 [Dalších 16 >>]
Líza
4.5.2005 16:39:15
Já toho bohužel o moc víc nevím, jen že tohle mi připadalo jako obrovská věc, zvednout se z vozíku :-) na kterým byla dost dlouho.
A v rámci Rosky není nějaký klub nebo něco?
Hanka Semrádová 40 let,dvě děti a zatím i manžel
  • 
4.5.2005 14:15:32
Lízo,děkuji za odpověď.Já také doufám,že to bude lepší i když mám částečně ochrnutou pravou polovinu těla.Jsem teď ve stádiu ,kdy si o této nemoci potřebuji s někým povykládat,protože manžel nemá zájem mít na krku člověka s RS.
Líza
3.5.2005 19:43:57
Hanko, moje známá byla na vozíku rok a vstala z něj...nevím, jak jsi na tom ty, ale RS chodí ve vlnách, po období zhoršení může přijít idost velké zlepšení...
  • 
3.5.2005 18:59:56
Do pondělí jsem čekala na stnovení diagnozy.Ta potvrdila RS.Teď jsem ve stavu kdy nevím jak dál.Už rok jsem sice na vozíčku,ale pořád jsem doufala,že to bude lepší.Navíc mám problém se snášenlivostí léků.Poraďte jak se stouto nemocí naučit žít.Díky Hanka.
věra
  • 
26.4.2005 20:10:30
Milá Ájo, já jsem dnes pátrala po dlouhé době po našem kamarádovi se kterým jsme se ztratili díky hektickému způsobu životu. Nakonec se mi ho podarilo před dvěma hodinami vypátrat.Šokoval mě hned dvakráte : prozradil mi, že již 6 let trpí RS a následně mi zdělil, že je za nemoc vděčný, že tato ho osvobodila od toho co musel dělat a nyní dělá to, co chtěl dělat celý život. Měl sice hlas starce, ale optimizmu na rozdávání. Má za sebou prvotní období depresí, dnes dodává naději lidem zdravým, ale nešťastným a je naprosto vyrovnaný. Vždy jsem si ho vážila, ale dnes ho obdivuji. Bůh mu pomáhej! Tobě také držím palce, buď ráda, že ti nemoc ukázala skutečnou tvář lidí kolem tebe. Já jsem díky nemoci své dcery objevila skutečné hodnoty v životě a nelitovala jsem ani minutu, kterou jsem prožila. Když budeš chtít, napiš mi. crhounkova@seznam.cz
Ája B. (Krušné Hory)
  • 
31.3.2005 22:48:48
Zdravím všechny lidi s RS i ty bez ní,co se jen náhodou dostali na tyto stránky.Je mi 32 let,vdaná,2 děti. Mé pocity z konečného vyřčení diagnózy byla studená sprcha,úplně ledová...příznaky se objevovali a zase mizely již nějaký rok,ale léčena na RS jsem teprve 2 roky. Stále si říkám -proč já ? Z čeho to mám ? Kde se to vzalo ? NECHCI TO !!! tato nemoc mě donutila přehodnotit celý můj život,zhodnotit zda moji přátelé jsou opravdoví,nebo jen že prostě jen jsou...ti co o nemoci trochu vědí - ti zůstali,ti co jen tuší - pomalu mizí - ti co nevědí nic - zmizeli rychle.Nejvíce mě ale mrzí to,že nejen mojí přátelé,hodně blízcí lidé,ale i ti cizí vědí o této nemoci tak málo.Proč se o tom nemluví a nepíše víc.Proč někteří neznalí jedinci na nás s RS koukají jako na někoho pomalu hloupnoucího nebo jako na něco z jiné planety,co vůbec není moc normální a věrohodné. Moc to mrzí když zjistíe,že si okolí myslí něco úplně jiného. Když se snažíte nemoc vysvětlit a stejně v těch druhých očích vidíte nepochopení.Potom následuje soucitný úsměv,vlhký pohled a tam to končí.Všichni mi říkají,jsi pěkná ženská,vypadáš dobře,vypadáš zdravě,ale co opravdu cítím ??? Jaké jsou mé pocity když špatně chodím,když má pravá ruka neplní funkci pravé ruky,když jsem tak často unavená a plačtivá.Hledám si nové zájmy,o staré jsem přišla,je těžké najít novou motivaci,kde? Z čeho stále brát tu sílu? O manželství se rozepisovat raději nebudu,také všechno i tam prošlo radikální změnou. Beru to jako svou osobní zradu,nevím kde se to zlomilo a kdy,ale ze vztahu chci odejít.Chci se tímto postavit za všechny s RS kteří řeší stejné problémy ať jdou za svým cílem,vím že zdravá psychika je velmi důležitá a trápení nám nepřidá-napoak.Šťastným přeji dále štěstí a pohodu,nešťastným přeji klid,rozvahu,pevnou vůli a nevzdávat se !!! S pozdravem všem Ája
karel 2 synové
  • 
10.1.2005 11:32:30
ona ta normálnost je sporný pojem.Blecha(1966) uvádí délku varlete v 11,5 letech na 20 mm s odchylkou +-5 mm ,tedy normální by to mohlo být od 15-25 mm.
Karel
Emil
  • 
26.11.2004 16:19:58
A víš Honzo, že já taky již od r. 1975. Ještě stále chodím pracovat, výhradně duševně, donucen okolnostmi za peníze. Při vystupování z tramvaje "soutěžím se starobními důchodci o krásu a ladnost pohybů těla". Samozřejmě si už nepamatuji, co je to erekce, ale naštěstí ani moje manželka nevzdychá nad krásou již uplynulou. Ale stejně bych byl raději bez stále přítomné RS. Opatruj se a měj se dobře.
Lenka
  • 
18.11.2004 20:35:03
Dobrý večer,moc Vám všem děkuji za rady a povzbuzení.
Jen doufám,že se o Klinefelterův syndrom nejedná.Krom poruchy chování jiné příznaky nemá(otylost,chybějící ochlupení atd..)
Karle-Lékařka má na provázku takové dřevěné kuličky a na nich jsou čísla a podle toho se pozná,jak mají být varlátka v určitém věku velká a syn je má velká jako dvouletý chlapec.Mám ještě šestiletého synka a ten má varlátka daleko větší.Zatím jsem byla se synem u eddokrinologa a ten řekl ,že náme přijít okolo 12 roku.Udělal mu ultrazvuk štítné žlázy a ta je v pořádku.
Ještě jednou Vám všem děkuji a přeji hezký večer.Lenka
  • 
18.11.2004 16:04:47
v 9 letech to ještě nemusí tak moc znamenat,varlátka ještě mnoho nerostou,puberta ukáže,ale zkuste specialistu nebo jiného dětského lékaře.Kdyby to bylo něco genetického tak by se to dalo zjistit dříve a do puberty by nebylo nutné čekat.V každém případě zachovejte klid.Mimochodem,můžete odhadnout jejich současnou délku?
zdraví
Karel
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 86 [Dalších 16 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.