• |
12.10.2005 20:09:09
Hello
Please pass this message on to Janina Hadala, I"m looking into the ancestry of the Hadala family Thankyou Best regards Julian Hadala |
• |
12.10.2005 20:08:47
Hello
Please pass this message on to Janina Hadala, I"m looking into the ancestry of the Hadala family Thankyou Best regards Julian Hadala |
• |
12.10.2005 20:08:32
Hello
• |
12.10.2005 20:08:02
Hello
jatypc |
5.12.2003 16:44:57
Doplnil bych... samozrejme, ze pred domem neceka pripravena sanitka apod. Ale treba v Berline je u hasicskeho zboru nekolik vozidel = sanitek pripravenych na nouzovou pomoc pri porodu. Samozrejme je nekdo musi nejprve zavolat, ale je pravda, ze jsou uvnitr vice nez dobre vybavene na vselijake zakroky.
|
Makyna |
• |
28.1.2003 16:12:35
Jasně, máte pravdu, jednalo se o amniotomii, nicméně další postup byl skutečně takový, jak popisuji...Moje těhotná kamarádka právě podstupovala amniocentézu, když jsem psala příspěvek, tak se mi to trochu popletlo dohromady / doufám, že je to tentokrát správně - amniocentéza je odběr plodové vody např. pro zjištění vývojových vad plodu - je to tak ? /.
Omlouvám se - jsem laik. Makyna |
Jana z MT |
• |
23.1.2003 20:41:49
Problemovou osobou bola porodna asistentka alebo sestra. Tieto dva pojmy zamienate a pritom to nie je to iste...
Aj ked suhlasim vsetko je to o ludoch. Lenze v com su(budu) podla porodne domy ine - to, ze rodicka si moze pocas porodu aj nieco zelat. Kym v porodnici je samozrejmostou to, co si mysli lekar, ktory sa na skole ucil liecit. ;o( |
23.1.2003 0:34:44
Sosane,
kde jsem byla... No, to máš těžký. Někdo je v práci a z nudy může brouzdat po netu, jiný se pro změnu stará o děcko, takže si na nadbytek času v době jeho bdění stěžovat nemůže... Navíc třeba my máme spojení přes telefon, takže v době drahého provozu se připojuju minimálně a jenom z pracovních důvodů, takže žvatlat na chatu by mi připadalo jako neskutečné vyhazování peněz... Nehledě k tomu, že já za efektivnější považuju upozorňovat ženy na to, že existují i jiné názory než ty obecně předkládané, a nechť si každá sama vybere, co jí vyhovuje - a když pak případně ona udělá nátlak na porodnici, kde bude rodit, bude to mít lepší účinek, než když s někým z té porodnice o něčem teoreticky požvatlám. Protože já jsem jenom "kecal z venku", mezitím co rodička jim může případně dělat problémy stížnostma. Samozřejmě, někdo na to může mít jiný názor, vím, že třeba holky z HAMu dělají (či svého času dělaly, nevím jak teď, už jsem s nimi dlouho v kontaktu nebyla) besedy pro zdravotníky přímo v porodnicích... A k tomu porodnímu domu - proč by to nemělo být zdravotnické zařízení? VždyŤ v něm přece pracují zdravotníci, kteří poskytují zdravotnické služby??? Nicméně v návrhu zákona se objevilo, že porodní asistentka smí vést porody pouze v lůžkových zařízeních, mezitím co porodní dům je zařízení ambulantní. Navíc v zahraničí bývá běžné, že asistentky z porodních domů případně chodí i k porodům doma. A kde se na to vezmou peníze? Na to by ses asi měl zeptat as. Štromerová, určitě musí mít vypracovaný nějaký podnikatelský záměr, ve kterém je řešeno i financování jak úpravy objektu, tak provozu. V zahraničí bývá běžné, že porodní dům je financován z různých zdrojů - jednak od zdravotních pojišťoven, které jproplácí práci porodních asistentek (a nevidím důvod, proč by tak u nás neměly činit, když zdravotní pojištění si platím), jednak od samotných rodiček, které si hradí třeba pobyt a stravu. Pak porodní domy pořádají různé kurzy - snad všude předporodní cvičení, příprava k porodu, cvičení v šestinedělí, případně i cvičení miminek, masáže kojenců atd, které si zájemkyně samozřejmě taky platí. Někdy mívají i doplňkové služby - třeba prodejničky s miminkovskými potřebami a tak, i z těch samozřejmě může jít příjem. A samozřejmě, přispět mohou i případní sponzoři... Ale tohle ber jenom jako orientační odpověď, nevím, jak si to as. Štromerová konkrétně představuje. S. |
Mikulášova babička |
22.1.2003 9:37:36
Lukasi, jeste by me zajimala jedna vec: Jak je to vlastne dneska zavedeno, kdyz je rodicka prijata do porodnice, nekde travi prvni dobu porodni atd.. Jsou nejaka pravidla kdy a jak casto ji ma videt lekar (myslim obecna pravidla), ale hlavne kdyz ona sama si preje mluvit s lekarem, tak o tom, jestli lekar prijde, rozhoduje PA?
|
Sosan |
• |
22.1.2003 9:31:42
Stále bych považoval za optimální nějakým tlakem změnit fungování v existujících porodnic tak, jako se to povedlo ve Vrchlabí než budovat jiná porodnická zařízení mimo nemocnice. Když ani nemocnice nemají dost peněz, nechápu, z čeho budou existovat porodní domy (když porod v nich např. nebude proplácet zdravotní pojišťovna - když to budou nezdravotická zařízení). Ale to už nechci rozebírat, bavili jsme se o tom už mockrát a naše stanoviska jsou myslím jasná a neměnná. Jen si dovolím rejpnout - když byl na www.lekarna.cz chat s asistentkou Ivou Schafferovou od Apolináře (inzerovaný zde na rodině), psal jsem tam SÁM a ještě nějaká s odpuštěním "mimoňa" co se ptala na zánět žil. Kde jste byli, srabáci? Když máte konečně příležitost veřejně vyvinout nějaký tlak na porodnici, tak na to kašlete. Konkrétně jsem se ptal na porodní stoličku, kterou ukazují na kursech, ale pak na ní nedovolí rodit, protože to neumějí. Myslel jsem, že zrovna taková Sylvie tam bude pěkně ohnit a ono nic?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.