| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Novorozenec bez plínek

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 146 [Dalších 26 >>]
Ralja
  • 
16.12.2002 15:45:44
Zdravím všechny, po přečtení článku jsem byla zděšená. Proč ta "drezúra"? Pravdou je, že když jsem čekala dítě, rozhodovala jsem se, zda používat plenky jednorázové nebo látkové. A to právě z důvodu ochrany životního prostředí. Nakonec jsem se rozhodla pro plenky jednorázové. Ale zpět k článku. Pokud jste se rozhodovali "šetřit" životní prostředí, měli jste zvolit pleny látkové (a holt se v těch hovňousech nekdy "prohrabovat"),a nebýt pohodlní vstát 2x za noc a vyměnit dítěti plenu. Tím bych se teda nechlubila. Mám pocit, že zde nejde o pohodu dítěte, ale opravdu o vasi "lenost". Nic proti alternativnímu způsobu života, myslím si ale, že děti by to neměli odnášet.
Sosan
  • 
16.12.2002 15:17:10
Obdivuhodné, že to všechno stíháte. My si snažíme všechny domácí práce maximálně usnadnit technikou tak, aby manželka nebyla z domácnosti a dětí úplně sedřená (a i zbyla jí taky nějaká energie na mě, že :-). Jednorázové pleny, občas hotové dětské výživy, k lékaři autem, pračka, myčka, to je dnes prostě samozřejmost. Vždyť je rok 2003. Ekologie? Nemám nic proti. Ale když se podíváte, kolik reklamních letáků a nejrůznějších katalogů se všude válí, tak mi ty jednorázové plneny přijdou jako ještě velmi užitečné využití přírody. Nedávno byl v televizi pořad o odpadech. Odpady jsou problém. Ale např. kritizované PET láhve tvoří naprosto mizivé procento produkovaných odpadů. Takže nechat si čůrat či kakat "kinderčokoládu" na tričko jen proto, abych šetřil celulózu na pleny, to je prostě vynášení rybníku cedníkem. Ale pokud se vám to líbí, tak proti gustu... Jen bych se zamyslel nad tím, zdali je váš život opravdu naplněn tím, co chcete dělat. Jestli v důsledku vašich ekologických předsudků nejste v jednom kolotoči a mimo dětí a domácnosti už nic jiného nestíháte?
Jája
  • 
16.12.2002 14:56:17
Ahoj Boro!
Tvoje zkušenosti jsou velice zajímavě napsány.
Já mám právě ty názory (a jsou empiricky potvrzeny skutečně nejen studiemi pediatrů,psychologů apod.),kterým oponuješ.Ale nic na tom,že se vám zvládání vyprazdňovacích potřeb daří!
Já osobně jsem si u syna počkala -na "magickou 2" a nemám pocit,že bych něco zmeškala nebo že bych tím dítěti (opruzeniny se nekonaly) nebo přírodě (s jednorázovými plenkami)nějak uškodila.
Měj se,Jája
Sylva
  • 
16.12.2002 14:54:40
Nevím, odkud máte některé z vás informaci, že dítě není schopno ovládat své svěrače až od dvou let. Mám čtrnáctiletou dceru a jedenáctiletého syna a oba byli bez plínek ve třinácti měsících, v roce a půl i přes noc. Nepoužívala jsem žádné drastické metody, prostě jim začalo vadit mokro nebo blátíčko v kalhotech. Na cílené ee začali reagovat asi do dvou týdnů po té, co jsem zpozorovala jejich nechuť pohybovat se v mokru, do dalších dvou týdnů byli bez plínek. Samozřejmě, sem tam nehoda se výjimečně přihodila (třeba když se zabrali do hry), ale celkově to zvládali sami a dobře.
Jinak co se miminek týče - můj názor je že plínky k nim patří, naducaný zadeček je opravdu rozkošný, ale i mně se občas už v jejich kojeneckém věku podařilo vystihnout, že teď to přijde. Samozřejmě jsem měla radost z ušetřené plínky (tehdy se ještě používaly látkové a to byla opravdu zábava), ale nijak jsem své děti nehlídala jako ohař, jesti nemají takový nebo makový výraz. Užívala jsem si jejich miminkovství se vším co k tomu patří. Ovšem pokud to někomu vyhovuje, proč ne....
Ivana
  • 
16.12.2002 14:22:50
Věřím tomu, že tato metoda funguje a domorodé ženy někde v Africe nebo kdekoli jinde "mimo civilizaci" určitě žádné hadříky nepoužívají. Jenže.. My žijeme v "civilizaci" a těžko si umím představit, že mně dá miminko signál a já ho jen vyndám ze šátku a nechám vykonat jeho potřebu. To by samozřejmě šlo, kdybychom žili někde v chatrči v pralese, tam by se mohlo miminko vyčůrat, kde by chtělo. Zhruba do dvou let totiž dítě opravdu neumí ovládat svěrače, dokáže jen poznat, že se mu zrovna chce čůrat nebo kakat. Ale potřebu musí vykonat hned. V našich podmínkách je proto poněkud složité tuto metodu zvládnout. Neumím si představit, že od miminka dostanu signál třeba v obchodě, na úřadě, nebo prostě někde na ulici na chodníku, kde je pramálo zeleně.
Pokud tuto metodu chce praktikovat někdo opravdu z ekologických důvodů, pak věřím, že nepoužívá ani ústřední topení, elektřinu.. ..nebylo by lepší přestěhovat se do toho pralesa?
Jinak by mě zajímalo, jestli se miminko počůralo někdy při procházce, pročůralo šátek, maminčiny šaty a jak jste to řešili, nebo to jedna záchranná plínka všechno zachytila?
16.12.2002 14:13:02
Vidis Jano ja myslim, ze Alice ma velmi sympaticky smysl pro humor (to co ty nazyvas hysterii)
Martina, Honzík 3 roky
  • 
16.12.2002 14:05:10
Ahoj,
možná by neškodilo odpovědět na dotazy reagujících. Mě by stejně a nejvíce zajímal !ÚČEL! takového snažení.
Hrozně mě láká stavět se negativně, ale chci vědět PROČ to děláte. Doufám, že tomu porozumím :-)
Alice
  • 
16.12.2002 14:00:34
Milá Jano, zkroť svůj nerv :-)) Hysterická jsi jenom ty. Ať si Bora doma čaruje s lavorkem - já si to, bohužel, nemůžu dovolit, protože moje děti jsou normální a celkem obyčejné, takže prostě svěrače ovládají asi až od 2 let, což jsem ještě, já blahová, považovala za pěkný úspěch. Bora má vyjímečné děti, doporúčuju proto další kousek, co by mohla začít učit.

Mimochodem-teď jsem konečně pochopila, proč ty afričanky s děťátky v šátku nosí na hlavách velké nádoby°;-))). A vůbec -jste si zcela jisté, že malincí černouškové nemají mezi nožkami nějaký hadřík ???

A ještě ekologická poznámka na závěr: pokud někdo ekologicky nepoužívá papírové pleny, doufám, že ty hadrové a další vzniklé škody, pere pouze na valše bez použití chemických pracích prostředků !!!!!!!
16.12.2002 13:52:22
to bylo pro Janku.
16.12.2002 13:51:34
...nejsi nahodou nejak zaujata proti Alici? A hystericka kdyz tady pises jak jsou hystericti ostatni protoze se vyjadrili o nejakem clanku?
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 146 [Dalších 26 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.