Mám 15 letého syna. Od 6.ročníku je na gymnáziu. Nyní má možnost zůstat do maturity, nebo se přihlásit na jinou SŠ. Máme rodinný podnik zaměřený na řemeslo. Syn tu práci dělat chce, vše má od předchozích generací vybudované. Začala jsem si pohrávat s myšlenkou, že je zbytečné, aby drtil na gymnáziu, když nechce jít na VŠ. Nakonec se to přehouplo na možnost, že by šel rovnou do vyučení. Na jednu stranu je pravda, že práci má zajištěnou, bude svým pánem. Na druhou stranu je chytrý a nevím, jestli to není "škoda" jít se učit na řemeslo, když má na maturitu. (samozřejmě je i možnost nástavby...) Za mě se říkávalo, hlavně si udělej maturitu, pak to nějak dopadne Platí to ještě dnes, když jsou řemesla tak poptávaná? Braly byste to jako zahození šance na lepší vzdělání, jít z gymplu do učení? Chápu, že rozhodnout musí on sám a ten, kdo ho zná, přesto bych se tu ráda poradila. Děkuji PS: Za mě se dělaly přijímačky i na výuční obory. Velmi mě zaskočilo, že dnes se jen děti řadí podle předchozího prospěchu...
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.