| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Alimenty zpětně

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 56 [Dalších 16 >>]
  • 
7.12.2007 14:33:00
Dobrý den, v současné době jsem s manželem v rozvodovém řízení. Z prvního manželství mám dceru, o kterou se manžel staral od jednoho roku druhou máme společnou. Manžel chce platit výživné na obě dcery. Bylo mi sděleno, že pokud chci čerpat dávky SSP, musím výživné na dceru z prvního manželství žádat po biologickém otci, jinak na tyto dávky nebudu mít nárok. Musím skutečně žádat bývalého manžela o výživné nebo je může platit současný manžel bez ohledu čerpání dávek?
  • 
6.11.2007 10:25:33
Mam 7mesicu dceru a chci se optat jaka je vyse alimentu,byvaly pritel si vydela 18tisic korun cistyho
  • 
12.6.2007 12:24:55
Dobrý den
Bývalý manžel posíla malou částku na 17 a 11 leté
dcery dohromady 2 200kč.Nemohla jsem v minulosti zažádat o zvýšení,jelikož se neustále vyhýbal zaměstnání a pracoval nelegálně.Byly a jsou i problémy placení vyživného,ale nyní pracuje ve Švedsku a má se po finanční stránce určitě dobře.
Tak se chci zeptat,když pracuje v zahraníčí jeli možné mu výživné zvýšit a vymáhat dlužnou částku.Děkuji.
  • 
14.5.2007 15:39:07
můžete mě někdo poradit, kam se mám obrátit pokud je otec cizinec a nechce se k malé znát ani na ni platit? kde mě poradí a pomůžou i u soudu ohledně určení otcovství? Děkuji
  • 
6.5.2007 12:18:30
MOC prosím o radu!
Bud jsem spatne hledala nebo jen nenasla tady zadne info.
Pokud bych se rozhodla zit s pritelem v USA (on tam uz zije, ale je Cech) spolecne se svym 5-ti letym synem, MUSIM bezpodminecne mit souhlas jeho otce???
Manzele jsme nebyli, ale predpokladam, ze to nehraje roli.
Pokud mi otec ditete souhlas neda, co s tim muzu nadelat??? Mam pak vubec nejakou sanci? Jsem si temer jista, ze by mi souhlas nedal....nemate nejakou zkusenost???

Jak v tomto pripade postupovat? Musi byt preci nejaka sance...

DIKY MOC, MOC ZA INFO!!!!!

Lucie
  • 
2.4.2007 10:37:03
Dobry den, potrebovala bych poradit s naledujici situaci. Muj pritel ma 6letou dceru, jiz 2 roky je rozvedeny a jak urcil soud, svoji dceru smi 2x tydne navstevovat v miste jejiho bydliste, nebot dcera udajne trpi psychickym blokem a nechce misto bydliste s nim opustit. Nikdy ji neublizil, vzdycky se k ni choval dobre. Jeji matka se k nemu i pred ni nechova moc dobre, stejne tak extchyne a zaciname nabytta dojmu, ze dcera zadnym traumatem netrpi, ale je proti nemu dost silne ockovana. Exmanzelka si navic ted nasla noveho pritele, ke kteremu se velmi rychle nastehovala i s dcerou, coz nam pripada zvlastni, ze na to dcera bez problemu pristoupila, kdyz ma takove trauma, podle matky. Rada bych vedela, jak v tomto muze muj pritel postupovat, jaka ma prava, protoze by rad dceru mel kazdy druhy vikend a polovinu prazdnin. Nemluve o tom,ze nikdo z jeho rodiny ji jeste nevidel, nebot jeji matka to zakazala. Dekuji predem za odpoved.
  • 
2.2.2007 9:57:36
Dobrý den,mám dceru nar.r 1995,po neuspěšném manželství jsme se rozvedli a dcera zůstala u matky,po dobu kdy jsme bydleli v jednom městě jsem s dcerou pravidelně scházel,po odstěhovaní náš vztah ochladl,je pravda že jsem se dostal do tíživé finační situace a nějakou dobu jsem neplatil výživné,pak má bývalá žena podala návrh k soudu o platbě výživného přímo ze zaměstnání tj.tedy strhávaním z výplaty,včera mi však přišlo vyrozumění od ok.soudu,že její nynější manžel žádá o osvojení dcery,dcera s tím prý souhlasí,v dopise bylo také napsáno že s tím souhlasím,ale já jsem neměl o této skutečnosti ani ponětí,vím že jsem tohle všechno zavinil,svou hloupostí.s tím už nic nenadělám,ale chtěl bych se zeptat,co je to vlastně osvojení a jestli pokud dám souhlas ztratím na dceru veškerá práva,tedy vidět se s ní,zdali budu muset i po dání souhlasu platit výživné,vím že platit výživné je moje povinnost a budu tak i činnit!V dopise je také psáno,že žádají o změnu příjmení mé dcery a změny na matričním úřadě,mohli by jste mi poradit?
  • 
17.1.2007 16:53:18
Mám problém,můj přítel platí alimenty na nezletilou dceru,což je v pořádku,ale...někde jsem se dočetla,že pokud bychom se vzali,jeho životní úroveň by stoupla a jeho bývalá žena by mohla žádat o neúměrně vysoké alimenty.Tím pádem bych na jeho dceru platila vlastně nepřímo i já.Je možné se této situaci vyhnout tím,že bychom byli manželé a každý by měl jiné trvalé bydliště(nežili bychom ve společné domácnosti)nebo tím,že bychom si ihned po svatbě rozdělili soudně majetek?Děkuji Bára
  • 
13.12.2006 6:27:55
Dobrý den,
Z pět let trvajícího manželství vzešel nezletilý čtyřletý syn. Momentálně manžele sepisují rozvodové papíry (ještě nejsou v rozvodovém řízení). Již přes rok spolu nežijí. Manželka otěhotněla s jiným mužem se kterým spolu s nezletilým žije. Manželka tvrdí, že otcovství je automaticky přiznáno jejímu současnému manželovi a on i otec dítěte budou muset podepsat nějaké dokumenty ohledně otcovství a bude velmi složité přesvědčit státní orgány o tom, že otcem není současný manžel.
Mohl byste mi prosím objasnit které dokumenty má manželka na mysli a jestli je to opravdu tak složité a čakají nás „tahanice po úřadech“. Děkuji Vám.
  • 
28.10.2006 17:25:43
dobry den.je mi 22 let.mam dvouleteho syna...nejsem vdana.s druhem jsem zila asi pul roku ale celou dobu mi na dite ani do spolecne domacnosti nedal ani korunu..zily jsme s pujcek ktere musim ted splacet.odesla jsem od nej kvuli bide a nedostatku penez a vratila se k rodicum kteri mi pomahaji s vychovou hlavne financne..otec ditete neni zapsany v rodnem liste protoze se nechce nechat zapsat.za cele dva roky na dite nedal ani korunu,nezajima se o nej..chci si zadat o vyzivne ale nejde to kdyz neni zapsan v rod.liste.prosim o radu co delat a kam se presne obrati.zajima me taky jestly muzu zadat spetne nejake penize kdyz mi nedal nic od prvniho dne co se syn narodil...jeste mi bral penize s materske..zily sme na hranici bidy a nebyt rodicu tak nevim kde jsem.otec ditete porad vyhrozuje ze neda ani korunu a ze ho to nezajima..ze nam penize..ale ja je nemam taky tak co muzu delat..dekuji
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 56 [Dalších 16 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.