| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symptotermální metoda III. - Poloha děložního čípku

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 82 [Dalších 2 >>]
Alena
  • 
30.4.2004 16:40:29
Ahoj Martuso,
diky za dotaz. Koukam, ze jsem to v clanku neuvedla - mirne otevreny cipek (s "carkou") maji zeny, ktere prodelaly VAGINALNI porod, takze ty bys mela mit cipek, jako zeny pred porodem.
Alena
29.4.2004 21:11:12
Chtěla bych se zeptat? Mám dvě děti a obě císařem, u obou porodů jsem nebyla vůbec otevřená. Je můj děložní čípek jako bych nerodila?Díky
Alena
  • 
28.4.2004 18:20:59
Ahoj Katarina,
postkoitalni test na pruchodnost cipku a jeho hlenu muze dat neobjektivni vysledky, hrozne moc zalezi na tom, jestli je test provaden v obdobi, kdy je cipek pripraven. Idealni je den ci dva pred ovulaci. V tom byva vetsinou problem, protoze u zen, ktere si nemeri teplotu a nesleduji hlen, lze tezko odhadnout, kdy probiha ovulace. Doktori to vetsinou berou kalendarovou metodou - objednaji si te na 14. den cyklu. To muze fungovat jen u zen, ktere maji cyklus 28-30 dni, ale i u nich muze ovulace probehnout uz 13. den, coz pak zpusobi, ze 14. den je cipek uz zase uzavreny. U zen, ktere maji cykly 24-27 dni nebo delsi nez 32 dni, je 14.den pro provedeni tohoto testu nevhodny. Kdy provadeli test tobe?
Mozna, ze tvuj cipek blokovany neni. Zeny jsou ruzne plodne - nektera muze mit cipek otevreny 5 dnu, jina jen jeden den.
Vrele bych doporucovala sledovat telo - merit teplotu a hodnotit hlen a cipek, pak poznas, kdy (a jestli vubec) ovulujes a kdy je nejvhodnejsi doba na tuleni. Doktori vetsinou rikaji, ze par ma problemy s plodnosti, pokud zena neotehotni do roka pri stredne intenzivnim snazeni. Pokud budes sve telo znat a tim i casovat tuleni na nejvhodnejsi dobu - pak nemusite cekat cely rok, staci 4 mesice, a jestli neotehotnis, pak je treba hledat pricinu snizene plodnosti (ci neplodnosti).
Obavam se, ze cviky na otevreni cipku neexistuji. Rozhodne je ale vhodne provadet cviky na zpevneni posevnich svalu, pomaha to k lepsimu orgasmu (a taky je snazeji dosazitelny).
Hodne stesti.
Alena
Alena
  • 
28.4.2004 17:50:37
Ahoj Lucko a Dagmar,
nektere zeny si na cipek nedosahnou, kdyz je v "plodne" fazi - tim, ze se zkrati, je hure dosazitelny. Na zacatku a v druhe fazi cyklu by ho ale najit byt problem nemelo. Taky v obdobi ovulace je velmi mekky, pak si ho muzete "nevsimnout" - chce to prohmatat stenu pochvy koldokola.
Nema cenu se snazit nahmatat konec pochvy - pochva je delana pro penis a ten je prece jenom delsi nez vas prst.
Zdar pri "loveni" cipku!
:)
Alena
Alena
  • 
28.4.2004 17:37:45
Ahoj Daso,
jestli ma ta tvoje "bulka" v prumeru asi tri centimentry, tak to je ten cipek. U vetsiny zen cipek smeruje do pochvy tak trochu ze sikma (koukni se na obrazek drepici zeny ve clanku) a nemusi byt na konci pochvy - ta je znacne elasticka, aby dokazala "pojmout" i organ velmi vyvinuteho muze. :) Cipek se vetsinou nachazi 6-10cm od posevniho vchodu, penis vetsiny muzu je precejenom delsi. :))
Alena
28.4.2004 16:13:39
Tak jsem dle rad sedla na Wc, předklonila se, zakroutila se, vybraný nejdelší prst zasunula a něco nahmatala. Ale vůbec nevím, jestli je to ono. Je to spíš vlevo a mám takový pocit, že vedle té tvrdé bulky chodbička pokračuje dál:-(. Jenže to už zjistit nemůžu, protože dále nedosáhnu.Myslíte, že by na mě gynekolog koukal hodně divně, kdybych ho požádala, aby mi řek, kolik tak centimetrů má moje pochva a jak změřila svůj prostředníček. A když jsme u toho, máte některá dobrého gynekologa, se kterým jste spokojený? Já ho měla, jenže on odešel a místo něho tam je jinej, Slovák, hnusnej a protivnej a nešetrnej. Při vyšetření jsem měla pocit, že si myslí, že jsem snad z gumy. A ty ledový nástroje, co používal!
Katka.
28.4.2004 8:53:35
Holky, já si děložní čípek v pohodě "nahmatám" na wc. Sednu si, roztáhnu nohy, mírně se nakloním dopředu a čípek najdu hned. Jsem u toho uvolněnější než ve dřepu. Snad vám to pomůže.
mmk
  • 
28.4.2004 8:44:11
Mě se to taky dlouho nedařilo, až pak jsem přišla na metodu. Používám prostředníček pravé ruky, je nejdelší, a to v sedě na záchodové míse. Ve dřepu se mi zdály prsty taky moc krátké, takhle je to lepší, taky se u toho trochu vrtím a jako si nadsedávám, abych se dostala fakt prstem hluboko. A ještě je nutné hledat hodně vzadu, původně jsem myslela, že je čípek úplně jinde. Když chci zjisti hlen, používám k tomu ještě ukazováček, oběma prsty čípek tak jako obkroužím a jak vytáhnu prsty, dám je od sebe a vidím, jestli se hlen táhne nebo ne. Myslela jsem si že žádný bílek nemám, ale takto jsem ho našla opravdu hodně.
Mě dělá trochu potíže vyhodnotit jestli je čípek měkký nebo tvrdý, už jsem rodila a čípek je maličko zjizvený, tak nevím, jestli to tvrdé je ta jizvička nebo jak, a taky se mi zdá obvykle pootevřený, takže se to rozlišování teprve učím.
S tím záchodem to vypadá asi divně, ale mě to tak fakt nejlíp jde, a protože tam procházím přes koupelnu, není hygiena problém.
27.4.2004 22:10:09
já jsem to zkoušela a nahmatala jsem ho hned, jen ho nemám jaksi uprostřed, ale víc nahnutý doleva. Ale normálně si na něj dosáhnu ukazováčkem. A taky je zrovna ve stavu tvrdém a sestouplém do pochvy. Radila bych vám zkoušet to opakovaně, určitě na to přijdete. Anebo se zeptat svého gynekologa, jestli ho nemáte hodně vzadu :-)
Lucka
  • 
27.4.2004 21:10:23
Taky mám pocit, že si nedosáhnu na konec :-( Nebo jsem nešikovná?
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 82 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.