Jana + Honin 10m |
• |
22.6.2004 15:46:01
Protoze mi pokladate otazky, asi bych vam mela odpovedet. Shrnu to v reakci na Houkacku, ktera byla nejcipernejsi a systematicka:
S Alcou13, Radkou, Martou a Czeperkou souhlasim a dekuju. Mirce bych rada odpovedela, ze televizi doma nemame a prave proto nejsem mozna zvykla na "krvaky" nebo telenovely. Markety bych se chtela zeptat, jestli ji pedofilove a nasilnici strach nenahaneji. Me ano, to priznam otevrene. Zvlast pro to, ze hlavne na pedofily jsem mela v detstvi "stesti". Presto nikomu nevypravim detaily o tom, jak hnusne to bylo, jen se snazim varovat ostatni maminky, aby se pokousely podobnym traumatum predejit. Vyvdala jsem tedkonc ctyrletou blondatou holcicku s modryma ocima a snazim se predejit tomu, aby se ji neco podobneho stalo. Jak s tim souvisi volebni pravo?? Houkacce chci odpovedet, ze par slov bylo v te me reakci opravdu prehnanych a to prave pod vlivem tragiky popisovane udalosti. Ale presto byl myslen vazne. Clovek jsem a maminka ditete taky. Nemyslim si, ze bylo nutne popisovat docela do detailu, jak se to Lukaskovi prihodilo. Treba prave pro to, ze ja jsem se na tom zasekla a skoro nemohla vnimat zbytek. 2. Nemam pocit, ze tento prispevek mi muze rozbit rodinu a ze mi kvuli malemu postizenemu chlapci a jeho mamince prestane klapat manzelstvi. Jen mi pripada zbytecne vyvolavat strach v zenach a maminkach, co kdyby se neco podobneho mohlo prihodit jim. Mohou tedy sverit dite pritelovi/manzelovi a jit odpoledne ven? 3. S tim souhlasim a omlouvam se, ze jsem se nevyjadrila spravne. Myslela jsem to tak, ze ji asi moc mrzi, co se stalo, ale mohla vynechat detaily. Samozrejme obdivuju jeji silu a to, co dela, nevim jestli ja bych to dokazala, spis asi ne. 4. Danielina cinnost si opravdu zaslouzi velkou pozornost, ale ty detaily byly fakt hnusny. A je mi z toho spatne. Radeji si to nechci ani predstavit a uz vubec ne to, ze by se to snad mohlo opakovat. 5. Ano a snad uz jsem to vysvetlila. 6. Take doufam, ze ostatni se na tom zacatku tak nezaseknou jako ja. 7. Nevim, proc se za me stydite. Za ty dve tri prehnana slova se mohu stydet sama, to snad jeste zvladnu. Pred Danielou rovnez smekam. Ten zacatek claneku "rozdejchavam" jeste ted. Pripada mi to tak desive krute, ze na to nemohu prestat myslet. Sokovalo me to opravdu natolik, ze jsem nejak prehledla to ponauceni. Ale to uz se asi opakuju... |
Margita |
22.6.2004 15:43:05
Dajo, jsem rada ze konecne vim vic o vasem zivote a projektech. Na diskusi jsem Te nechtela otravovat otazkami a verila jsem ze driv nebo pozde ten clanek nekde najdu jako ti ostatni. Tak jsem ho nasla a fandim Ti a Lukynovi jeste vic. Preju hodne stesti!
|
Jana + Honzik 10m |
• |
22.6.2004 15:15:12
Ano, kratkozraka jsem a hodne. Clanek jsem samozrejme docetla az do konce, i kdyz je pravda, ze ten uz jsem vnimala asi trochu mene. To co je popsano na zacatku me hluboce ale opravdu hluboce sokovalo. Asi jsem moc precitlivela. Chce se mi u toho moc brecet a kricet nad nespravedlnosti sveta. Moje reakce byla hodne ovlivnena i vzpomninkami na udalosti z doby nedavne - ten porodnik, co utrhl pri porodu diteti hlavicku, nebo nedavno jsem cetla v casopisu Hebdo, jak nejaka znama jedne maminky v osmem mesici ji dala do piti drogy a potom ji nozem otevrela bricho a z nej "ukradla dite". Takoveto clanky, i ten o Daniele ve mne vzbuzuji strach, aby se snad neco takoveho neprihodilo mne, nebo nekomu dalsimu. Nedokazu si tu obrovskou bolest predstavit. Ve sve reakci jsem se snazila ochranit duse stejne citlive jako ja, protoze mi pripada od veci vyvolavat zbytecne v tehotnych zenach nebo cerstvych maminkach strach jen tak zadarmo. V patek jsem chtela nechat hlidat Honzika poprve jednou pani. Ted se budu, ale opravdu moc bat. (A doufam, ze zbytecne) Samozrejme, ze spatne veci v zivote prichazeji a svym strachem je mozna o to vic privolavame. Prave proto me moc mrzi, ze jsem se dozvedela, co se Lukaskovi prihodilo, protoze i ja se ted moc bojim.
Pravda, dalsi faze clanku je ta, ze s osudem se musi bojovat a to Daniela dela samozrejme vytecne, obdivuju ji, to jsem take napsala. Take druha cast clanku byla samozrejme velmi pozitivni a asi dodava hodne energie tem, kteri snad maji podobny osud a obcas jim ubyva sil, kdyz se s nim perou. Moje kratkozrakost spociva v tom, ze jsem pro sokujici uvod tu pozitivni informaci celeho proste prehledla a priznavam to. Macesko, vase clanky znam a take vas moc obdivuju. Musi to u vas byt moc hezke a je dobre, ze se vam dari zaplnovat ta prazdna mista u stolu. Omlouvam se, jestli jsem snad nekomu svoji mozna fakt trochu prehnanou reakci ublizila. |
22.6.2004 13:53:44
Připojuji se k všem, kteří pochopili, že z článku a z života Daniely vyzařuje strašně moc energie a lásky.
|
22.6.2004 13:43:14
.... protože líp bych to říct nedokázala. Naprosto a z hloubi duše se ztotožňuji se vším, co jsi napsala.
|
22.6.2004 13:40:11
Článek jsem přečetla jedním dechem a souhlasím se vším, co je v něm napsáno. Jen málokdo tuší, jak obtížná je situace rodičů s vážně postiženými dětmi. Znám osobně Danielu i pana Dolejše a jsem za to velice vděčná. Lukášek potřebuje podněty a Daniela potřebuje mít svůj osobní čas, aby mohla "dobíjet baterky". Potřebují to všichni Lukáškové a všechny Daniely. Nevím, jestli stačí "držení palců", ale my celá rodina držíme všechny palce, co máme, aby se problematikou rodin s postiženými dětmi konečně někdo seriózně zabýval a účinně jim pomáhal. Nic není horšího než narážet stále na nepochopení, nečinnost, neznalost a lhostejnost.
Reakce Jany je zcela od věci, jen bohužel ukazuje, jak sobečtí a především krátkozrací mohou být lidé kolem nás. |
Houkačka |
• |
22.6.2004 13:16:19
Jano, taky jsem otřesena osudem malého Lukáška a jeho maminky, ale mnohem víc jsem otřesena Vaším příspěvkem. A vy ten Váš "blábol" myslíte vážně? Nemůžu se srovnat s tím, že tohle napsal "člověk", navíc sama maminka dítěte.
1. článek byl převtat z časopisu Děti a my, který se věnuje rodině, dětem, vztahům, stejně jako tento server. Umístění tohoto příspěvku na Rodině mi přijde naprosto v pořádku. 2. Vy máte pocit, že tento příspěvek může rozbít Vaši rodinu???? Proč? Z jakého důvodu? Přestane Vám to klapat v manželství, protože někde žije malý postižený chlapec a jeho maminka, která si zaslouží mnohem víc, než jen náš obdiv? 3. Myslíte si, že člověk plný záště by byl ochoten myslet nejen na sebe a svého chlapce, ale i na ostatní postižené a jeho blízké a chtěl by pro ně udělat maximum tak jako Daniela? 4. Zveřejnění takových věcí je naprosto v pořádku. Máme se snad dívat na svět růžovými brýlemi a tvářit se, že se špatné věci nedějí? Komu tím prospějeme? Daniela a její činnost si zaslouží velkou pozornost. Hnusná a odpudivá byla spíš Vaše reakce. 5. Ve Vás článek vyvolat strach? A z čeho? Ve mě vyvolal spoustu emocí, ale strach mezi nimi rozhodně není. 6. Doufám, že nás "blbých", co jsme dočetli příspěvek až do konce bude co nejvíce a těch "jako vy" co nejméně. 7. Také si myslím, že dobrých lidí je na světě víc, v tom jediném se snad shodneme. A Daniela určitě patří mezi ně, myslím si, že svým přístupem k životu může jít příkladem nám všem a mohli bychom se od ní učit. Před Danielou smekám. Za Vás se stydím. |
• |
22.6.2004 12:56:27
Milá Jano,
pusťte si telenovelu na Nově a nečtěte Rodinu. Ta je totiž občas o životě. Mirka |
Marketa |
• |
22.6.2004 12:06:49
Ano, rozhodne,
od teto chvile at nikdo nezverejnu clanky o vrazich, pedofilech, nasilnicich apod. Prece si nebudeme bat, ze ve spolecnosti s nami ziji zly lide, jsem pro OKAMZITOu CENZURU vsechn negativnich zprav, ze kterych by clovek mohl mit spatny pocit (zadne zpravy o sklenikovem efektu, ozonove dire, uchylacich apod.) Vite co jano nepochopim, jak clovek jako vy, muze mit volebni pravo. |
segra |
• |
22.6.2004 11:57:32
a jeje... uz zase nazor typu "svet je spatny, ale to je normalni, s tim se prece da smirit; naopak zly je ten kdo o tom mluvi". achjo...
Danielu i Lukaska zdravim, drzte se a hlavne nezalezejte do ulity! ale to vam urcite rikat nemusim... Jste obe slunicka! :o) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.