| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Kde děti nevadí

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 131 [Dalších 21 >>]
28.8.2004 22:47:36
Také nejsem zastánce toho,aby děti seděli tiše v koutku a hráli si potichu jako myšky.Všechno je to o domluvě a o tom,aby se člověk dokázal vcítit do kůže toho druhého(pokud tomu druhému nevadí i spadnutí špendlíku na zem).Jasně že nedovolím svému synovi házet míčem o zem do 8 hodiny ráno,protože vím,že soused pod námi chodí občas na noční.Jak já jsem se divila,když nad námi sousedovic kluk dupal a vypadalo to,že je tam místo jednoho malého kluka stádo slonů,nebo že mu snad dali na nohy dřeváky místo bačkůrek :-) Jenže pak můj prcek rostl a jak utíkal z jednoho pokoje do druhého,tak to byly taky rány,jako kdybych měla doma stádo slonů.Chudáci sousedi-jenže neřekli nám ani slovo,protože věděli,že děti jsou děti a ty se prostě potřebují pohybovat a ne sedět a čučet jen na bednu.Na oplátku zase můžou ode mě čekat,že když mají u sebe malého vnuka,tak si můj syn nebude pouštět nahlas dětské písničky,nebude hrát na bubny nebo nebude zkoušet hrát doma fotbal apod. :-) Jak už jsem řekla,je to všechno o domluvě,pakliže to chce i druhá strana.
Dasa (Simon, 5 mesicu)
  • 
28.8.2004 13:34:10
Tuhle jsme s manzelem a nasim malym synkem, ktery klidne sedel v kocaru, jeli metrem. Muz okolo 45 pristoupil s kolem a hrozne se rozciloval, ze maminky s kocarem stoji prave v zadnim vagonu. Sepsuli jsme ho, at si laskave uvedomi, ze tento mlady clovek jednou bude v produktivnim veku a bude FINANCOVAT JEHO DUCHOD! - a bylo po ptakach.
Lucie
  • 
28.8.2004 6:56:54
Partnerovi ženy vadil pláč kojence, tak ho inzultoval tak, že chlapeček - teď tříletý je chromý, a celoživotně odkázaný na cizí pomoc. To jste asi všichni před časem v novinách viděli. To Vám přijde také pochopitelné, např. Lucie? Asi měl, chudák (ten partner) příliš citlivý sluch... Kdo by litoval dítě. Děti prostě pláčou, a někdy k nevydržení, všichni to známe. Já osobně neznám dítě, které by neplakalo.

Milá Ireno, já jsem nehodnotila, jestli ten, jehož pláč dítěte dokáže vyburcovat k takovým činům je či není chudák, jen jsem si dovolila konstatovat, že "je vědecky dokázáno, že křik mláďat (v našem případě dětí) má takové fyzikální vlastnosti, kterými dokáže působit na všechny dospělé jedince svého druhu".
To, co se stalo Daniele a Lukáškovi je strašné! Jakákoli inzultace miminka je strašná! Ale nejstrašnější na tom je, že ani vy sama byste nepoznala (a vaše okolí na vás - viz případ Danielina partnera), že jste něčeho takového tváří v tvář plačícímu dítěti schopna!
Ba naopak, mohou se takto zachovat jemní, pozorní, citliví lidé - tyto jejich vlastnosti totiž může mít na svědomí nejen vnitřní stabilita, ale také značná senzitivita, která pak vede k danému zkratovitému chování.
Já je neomlouvám, jen vysvětluji možné pozadí těchto činů!
27.8.2004 23:16:08
Kdysi mi pomohla jedna paní.Tehdy (je to už víc jak 10 let)jsem cestovala s ročním chlapečkem ze Švýcarska.Bylo to autobusem a cesta trvala 12 hodin.Mně bylo 19 a to jsem byla jen teta toho malého broučka. Musím říct, že malý Darrylek byl zlatý (proti mým dnešním dětem!!), párkrát zaplakal, to když autobus udělal další zastávku a rozsvítil v noci všechna světla, takže ho vzbudil.Já byla trochu nervozní, ale jedna paní, která cestovala již se staršími dětmi, mi dodala síly, když řekla jednu moc hezkou větu. "Vždyť jsou to děti a ne nějaké stroje. Nejsou na klíček, jen ho nechte. Však oni to ti ostatní přežijí."

Od té doby, ač jsem na své děti poměrně přísná, v těchto situacích zachovávám chladnější hlavu. Rozhodně se klidně za své děti postavím. Útoky takových nerudných lidí odrážím.Je však pravda, že jsou určité hranice a moje benevolence není nekonečná.Jsem vcelku soudná a vím, co je ještě dětské hraní a co je nevychovanost....P.
Jitka W, dcera 1 rok
  • 
27.8.2004 22:10:02
Je to o toleranci. Moje zkušenost: Až donedávna byla naše roční Janička v našem paneláku jediné dítě. Naštěstí je poměrně tiché miminko. Pak se pod nás nastěhovala rodina s šestiletým klukem.Je fakt dost hlučný. Lítá, dupe a halasí s kamarády, vyvolává pod okny mámu (znáte takové to mamíííííí...). A to klidně i po půl desáté. Navíc jeho maminka je trošku hysterická. Ječí na něj i na manžela, bouchá dveřmi... Když už potřetí uspávám večer dítě nebo skřípu zuby, že mi ji zase odpoledne probudili už po půlhodinovém spánku a mám sto chutí na ně "vlítnout", zhluboka se nadechnu a řeknu si, že už brzo tady bude dupat a vyvolávat i moje dítě...
27.8.2004 21:01:49
Milá Věrko, ta paní je fakt nemocná. Jsou prostě lidi, kteří si hledají sebemenší záminku, jak si na někoho stěžovat. Byla jste až moc ohleduplná na tu babku, já bych už po pár dopisech přestala reagovat a malou bych nechala běhat dle libosti. Vždyť i ta babka byla kdysi malá a i ona měla děti a ty musely také dělat hluk. Jinak by nebyly normální. My jsme bydleli s rodiči v desátém patře a pod námi rodina ve stejném věku také s dítětem našeho věku."On" byl samozřejmě dokonalý, ale my jsme děsně dupali /mě bylo asi 12 a bráchovi 11 let/ a její starej byl u nás velice často a věčně si stěžoval na pí..viny. Myslím, že vadná byla hlavně ta jeho, doma si vážila salámy, co koupila v sámošce a jednou jí to nesedělo o 10 haléřů /bylo to před šestnácti lety/, fakt nekecám, a ona hned letěla do krámu, že jí ošidili. Máma tam totiž dělala, nemohli jsme se smíchy udržet. Co zbývá dodat, prostě ignorovat a ignorovat.
Irena
  • 
27.8.2004 20:01:19
Mám 7 letou dceru a jsem ve 40tt.
Měla jsem také dost problémů po porodu, nebojte se. Měsíc jsem nemohla vstát na nohy, trápila mne i poporodní deprese. Ale od toho jsou tady právě lékaři - psychiatři, aby pomohli. Nemůžu si představit, jak někdo inzultuje kojence. Ale i takové případy u nás jsou. Partnerovi ženy vadil pláč kojence, tak ho inzultoval tak, že chlapeček - teď tříletý je chromý, a celoživotně odkázaný na cizí pomoc. To jste asi všichni před časem v novinách viděli. To Vám přijde také pochopitelné, např. Lucie? Asi měl, chudák (ten partner) příliš citlivý sluch... Kdo by litoval dítě. Děti prostě pláčou, a někdy k nevydržení, všichni to známe. Já osobně neznám dítě, které by neplakalo.
I.
27.8.2004 19:57:48
Moje devítiměsíční dcera pláče, když jí rostou zuby.Piští a chechtá se, když má radost. Bouchá hračkami o sebe a občas něco hodí na zem.Pokud nespí, je hlasitá a já jsem ráda. Nebudu ji napomínat, aby byla zticha.Myslím, že normální zdravé dítě tropí hluk a je to v pořádku.Buďme tolerantní, taky jsme byli malí.
Koblizek
  • 
27.8.2004 18:11:52
Vamp,

souhlasim s tebou, ze hodne je ve vychove a o zlobive spratky nikdo nikde nestoji. Ale ono to zrovna vzdycky nejde. Ja myslim, ze mame docela slusne vychovane deti, ktere jsou jiz od miminka zvykle chodit do spolecnosti a do restauraci. Presto se nekdy stane, ze jsou rozjivene. Proste staci, ze se treba spatne vyspaly, nebo tesne pred vchodem do restaurace upadly a rozbily si koleno, atd.... Takze bych na tvem miste nebyla az tak cerno-bila.

Mimochodem, kde jsou ty restaurace v Londyne, kam nesmi deti. Ziji tady 8 let, do restauraci chodim hodne casto ale zadnou takovou jsem jeste nevidela. Co ja vim tak deti nesmi pouze do hospod kde na "bar" a to az myslim do jejich 15ti let, ale je to z moralniho-vychovneho hlediska (aby nevidely opilce chlastat), ne proto, ze by tam nekoho otravovaly.
Xantipa
  • 
27.8.2004 15:35:47
Jak už jsem psala, nám pomohl homeopat. Ale mně psycholog, kterého jsem s manželem navštívila. Byla jsem zoufalá a měla jsem pocit, že to manžel nechápe. U psychologa jsem nejdříve jenom brečela a pak se vypovídala. Zvláštní, jak mi pomohlo to všechno říct nahlas. To stačilo. Pak i manžel pochopil. Také jsem přestala spát v ložnici s dítětem, s malou spal manžel a já se více vyspala. Kojit jsem ale nepřestala, protože to mně uklidňovalo. Dokonce i lékaři mě varovali před ukončením kojení. Manžel se víc začal starat o malou a mně nechával čas jen pro sebe. Nebylo to tak jednoduché, ale zvládli jsme to. U dalších dětí už to problém nebyl, protože oba jsme už věděli, jak na to. A manžel díky bohu se bál, aby se všechno neopakovalo. Bál se, že by to sám s 3 malými dětmi nezvládl.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 131 [Dalších 21 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.