| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Kde děti nevadí

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 131 [Dalších 11 >>]
Věrka, 1 dítě
  • 
27.8.2004 15:14:33
Souhlasím s tebou, že je vše o ohleduplnosti. jenže nikdo neví, kde je ona hranice, kdy už se nechová ohleduplně.
My se před dvěma lety přestěhovali s tenkrát dvítiměsíční dceruškou do většího bytu. Za pár dní mě zastavila paní, že bydlí pod námi a jestli bych si nemohla pořídit papuče s měkkou podrážkou, že moc dupu, že jí to vadí. Omluvila jsem se, že musím dcerku nosit a že je na mě už dost těžká (vážila jsem 45Kg) a snažila se chodit potišeji. Po čase byl ve schránce lístek - "vaše dítě leze po celém bytě, to je bezohledné, mne to ruší". Zašla jsem za paní, opět se jí omluvila, snažil ajsem se dcerku omezit na pohyb pouze v obýváku, nebo v pokojíčku, kde měla na zemi matraci 2x2metry. Za měsíc další dopis. A tak to šlo delší dobu, vždy to samé - vaše dítě dupe, chodí po bytě, mělo by být v ohrádce, nemáte srdce, jsem stará a nemám klid..... Marně jsem paní vysvětlovala, že své dítě opravdu nenechám samotné v ohrádce v dětském pokoji, že bývá minimálně do půl osmé v posteli a v sedm už je v ní zase, takže rozhodně neruší v noci (plus polední spánek a procházky. Pak na nás začala posílat syna.
A já jsem si v určitou dobu uvědomila, že už nedokážu ovládat strach z toho, že malá zase "dupne". Měla jsem strach jí zvát kamarády, protože pak pravidelně na mě čekal dopis. A řekla jsem si dost - teď už bývá celé dopoledne ve školce, pak spí, pak jdeme ven, tudíž je v našem bytě pohyb zhruba od šesti večer do osmi. A vzhledem k tomu, že si malá doma nesmí házet míčem a skákat smí jenom v pokojíčku (na zmíněné matraci), ať mi vlezou na hrb. Na dopisy nereaguju a pana syna manžel vyhodil. Když nám vyhrožoval sociálkou, řekl mu, že to klidně může zkusit. My tam natošup pošleme udání taky, že by jeho matka potřebovala léčení a dozor a on o ní nepečuje.... Takže nám občas zespodu bouchají smetákem, ale už jsem klidnější. A mimochodem, na námi bydlí rodina se třemi dětmi a na ty prý to paní zkoušela taky...
Vamp
  • 
27.8.2004 14:58:49
Myslím,že vše je ve výchově,nikde a nikdo nestojí o nevychované a hlučné spratky.Je to na rodičích - chtějí-li své děti brát na návštěvy,do restaurací,kina,na dovolenou atd. je třeba zvážit i vhodnost akce vzhledem k jejich věku.Třeba miminko - kojenec asi těžko ocení dovolenou u moře,kde je vedro,nebo fouká silný vítr,pak pláče a obtěžuje ostatní rekreanty,na druhou stranu návštěva restaurace s 5-ti letým dítětem může být malým kursem,jak se má v restauraci chovat,bohužel mnoho rodičů si svých dětí spíše nevšímá,a ony se baví po svém,bohužel pro ostatní hosty i personál...
A myslím,že v tom to je,nenechat děti růst jak dříví v lese,věnovat se jim,je to určitě náročné,ale s vychovanými dětmi pak jsou lidé všude vítáni.
P.S. : Víte,že v Londýně do některých restaurací děti vůbec nesmějí ? A dokonce i na koupalištích mejí tzv. bezdětské dny - proč asi ...?
27.8.2004 14:46:07
Myslím, že autor článku nikde neuvádí, že děti rodiny X dupou, křičí a projevují různé radosti 24 hodin denně, nebo alespoň po čas celého bdění. Pochopila jsem, že pan Wadný si chodí stěžovat ve chvíli, kdy právě děti dupou....atd.
Tudíž nechápu některé přehnané reakce o vzájemné toleranci, sama z vlastní zkušenosti vím, že není v lidských silách udržet živé dítě po celou dobu dne v klidu, samozřejmě, když je hezky, dá se jít ven, je možné zabavit je horu či jinou činností....ale ruku na srdce, někdy to opravdu nejde, je potřeba uvařit apod. a pak jsou děti na chvíli ponechány volné zábavě, která obnáší výše zmiňované projevy. A myslím, že na to by pan Wadný, který byl jistě také dítětem, neměl zapomínat.
27.8.2004 13:52:17
Řešila jsem situaci návštěvou dětské lékařky, ta mě poslala k psychiatrovi, ten nařídil ukončit kojení - jak se jim to zdálo jednoduché. Nakonec pomohl manžel a navíc řešení rodinné situace = přestěhování k manželově matce i za cenu ztráty jakýchkoliv manželských i nemanželských svobod, oddělené ložnice mojí a dítěte. Jen jsem chtěla tou reakcí říci, že jsem opravdu pochopila, co je to za zoufalství, když matka nechce už to plačící dítě vidět a neumí si poradit s vlastními pocity.
Xantipa
  • 
27.8.2004 13:41:27
Laktační psychoza je nemoc, každý ví, že matka za sebe neodpovídá. O tom to nebylo. Pokud se soudná matka dostane do situace, kdy není schopna např. pláč řešit klidně a má nutkání ublížit dítěti, příp. kojenci, měla by to řešit. Může přeci zajít k dětskému lékaři, svému lékaři, navštívit psychologa. Věřte mi, že to znám. Měla jsem pocit, že už nemůžu dál, byla jsem nevyspalá, reagovala jsem podrážděně. Věděla jsem o tom a když je to nedokázala sama vyřešit, řešila jsem to takto. Nemohu přece říct, že jsem se 4 měsíce pořádně nevyspala, a proto jsem zmlátila miminko. Mimochodem, mně osobně s dítětem pomohl homeopat.
bába, 2 vnoučata
  • 
27.8.2004 13:25:12
Každá věc má svůj rub a líc, jak praví klasik.
Včera jsem byla na večerním koncertě folkové skupiny, který se konal v uzavřeném prostoru. Lístek stál 70,-Kč.Asi tři řady před námi si sedli mladí manželé se dvěma dětmi ve věku tak dva a čtyři roky. Koncert začal s čtvrthodinovým zpožděním v 19.15 (v tuto dobu moje vnoučata už chodí do postele). Zhruba za dvacet minut to děti přestalo totálně bavit a rozhodly se to dát najevo. Nejprve zřejmě apelovaly na pozornost rodičů a když jim to nevyšlo, pomohly si sami, začaly si nahlas povídat, hrát a vykřikovat. Mně to bylo celkem jedno, protože jsem seděla dál a navíc mám ta zmiňovaná vnoučata, ale paní přede mnou to nevydržela s nervama a něco rodičům důrazně špitla do ucha. Rodina se celkem vzápětí zvedla a odešla. Bylo mně líto všech: dětí, které produkce nebavila, rodičů, kteří zaplatili vstupné a chtěli si udělat příjemný rodinný večer (a nedomysleli důsledky) i paní, která pravděpodobně taky neměla nejpříjemnější celkový pocit z kulturního zážitku a navíc taky platila vstupné. Každý by asi měl vědět, co se pro děti hodí - něco jiného je navštívit dětské představení, kde se dá určitá úroveň hluku předpokládat, něco jiného třeba přírodní amfiteátr a něco jiného večerní představení. Mimochodem ani já jsem nebyla nejšťastnější, když při sporadické návštěvě kina (Pána prstenů, či co to bylo) mi dva odrostlejší kloučci systematicky okopávali záda a předříkávali, co bude dál za výjev. Ale to už je možná o něčem jiném.
krkavčí máma
  • 
27.8.2004 13:24:45
ahoj ahoj, mám taky děti a naprosto chápu, o co tady jde. ALE když jdu na koncert, do kina apod. tak tam jdu proto, abych si užila kulturu, nikoliv proto, abych poslouchala projevy cizích dětí, když už jsem se projevů těch svých aspoň na dvě hodinky zbavila. občas by nezaškodila větší tolerance z obou stran....dětské koutky kdekoliv je to možné jsou výborný nápad. J "krkavčí matka" - mám své děti fakt ráda, ale občas si potřebuju odpočinout.
27.8.2004 12:55:49
Dovoluji si reagovat na slova paní/slečny Ireny - kdo fyzicky inzultuje kojence, měl by skončit ve vězení a na psychiatrii.
Souhlasila bych bezvýhradně, pokud bych nezažila na vlastní kůži poporodní depresi a laktační psychózu - na psychiatrii jsem skončila ne kvůli ublížení svojemu dítěti, ale kvůli nechuti býti dále matkou - ale můžu Vám říci, že jsem poprvé za život pochopila, jak může matka zabít své narozené dítě.
Nevím, zda máte děti a pokud ano, asi patříte k těm šťastým, které se s porodem a vším okolo bezvadně vyrovnaly a třeba měly dítko, které zas tolik neplakalo. Věřte mi ale, že čtyřměsíční totální vyčerpání z nevyspání udělá své - ne nadarmo odpírání spánku patří k těm nejhorším mučícím metodám. Myslela jsem si, že jsem divná - dokud jsem se nepotkala s matkou, která prožila to samé a přesně věděla, čím někdo prochází, ač se na mateřství strašně těšil.
Lucie
  • 
27.8.2004 12:51:25
Ano, patří na psychiatrii, ovšem nebýt incidentu s miminkem, nikdo by na jeho parciální nervovou labilitu třeba vůbec nepřišel!
27.8.2004 12:48:37
Přiznávám, že bydlení v panelovém domě se zdmi z papíru, není příjemné pro jakoukoliv hlučnější osobu (resp. pro jejich spolubydlící), ať je to dítě či odrostlý mládenec nebo hlučná čerstvá důchodkyně.
Zastávám názor, že pokud děti neničí náš nebo cizí majetek, neobtěžují hlasitým hulákáním okolí (protože vyhulákat se mohou venku na hrišti a už nemusí na chodbách), a pokud neubližují sobě nebo jiným dětem, tak všechno ostatní je normální a tudíž dovolené.
Pro některé lidi mám asi také "nevychované dítě", nechci říci spratka, ale máme to štěstí, že nebydlíme v panelovém domě.
Musím říci, že pan nebo paní Wadná existují i v domech, kde nejsou děti! Mám 81 letou babičku, která má sklerozu a několikráte za den se ptá kolemjdoucích a sousedů, kolik je hodin a který je den. A taky občas zapomene, jestli zamkla nebo ne a tak "courá" po chodbě a chodí se kontrolovat. To byste koukali, kolik stížností týdně musím chodit na Místní úřad omlouvat a kolik nepochopení je mezi lidmi. Dříve jsem byla na babičku naštvaná, že lidi obtěžuje, ale pak jsem zjistila, že obtěžuje pouze "dva" a to hospodského a jeho přítelkyni, co bydlí pod ní v bytě. Zajímavé, že sousedi nad a vedle si nestěžují ani na přímou otázku, zda něco slyšeli/viděli.
Myslím, že existuje i domovní zákon/řád či něco takového - a tam je uvedeno, že od 6 ráno do 10 večer se lidé mohou i v panelových domech chovat hlučněji - asi samozřejmě záleží i na toleranci a dohodě, ale pan Wadný by měl znát zákon, když už píše ty papíry pro Sociální a jiné úřady.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 131 [Dalších 11 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.