Jirka Fejetonový |
• |
30.8.2004 22:34:48
Pro Lucku:
Nejsem si jistý, jestli zde mohu dělat bezplatnou reklamu restauracím... Ale budiž - tu dobrou zkušenost mám například s pizzerií v Horních Počernicích, děti tam při odchodu dostávají dokonce i sladký suvenýr. Nevím, kde bydlíš, takže těžko poznám, jestli je Ti tento tip k něčemu dobrý. Měj se hezky! Jirka |
Lenka |
• |
30.8.2004 22:26:32
tento víkend jsme byli u vladaře v Praze, nejenže nám přinesli židličku pro malou, ale tolerovali v jejím věku, že tancovala v uličce, kde chodili i číšníci s tříletou holčičkou z ameriky. ˇsVEHOLILI NAPŮL anglicky a napůl německy a z části česky, no prostě se bavila celá zpolečnost a nikoho neobtěžovali, je to vše o tolerantnosti , a soužití lidí samozřejmě svou úlohu sehrála i výchova, ale narazili jsme na úžasné lidi v restauraci, kteří se bavili našimi dětmi, a není nic krásnějšího než je pochválit, a vzdát jim poklonu.byla to úžasná kombinace lidí, a to jich byla ve většině bezdětých, ale klobouk dolú před jejich chováním.Děkuji všem kteří tam byli naše dcera dostala rychlokurz angličtiny a jsem z toho unešená jentak dál.Lenka
|
30.8.2004 20:51:02
Monty, odstehuj se do nejake zeme, kde se takove chovani v restauraci od ditete ocekava. Treba do Recka :-)
Fuj, to ode mne bylo jedovaty. Myslim si vsak, ze tolerance Reku vuci detem na verejnosti (zdanlive je nevnimaji, jen obcas se objevi shovivave usmevy. Ale kdyz hrozi, ze na sebe dite neco tezkeho shodi, pulka restaurace vyskoci na nohy a leti zasahnout.) ma uzkou souvislost s tim, jak se Rekove umeji bavit a uzivat si zivota. Jsou v pohode a vysmaty. |
30.8.2004 20:39:25
To je prece jasne: uz jsi nekdy videla, aby dvoulety capart dal nekomu pres hubu?
|
Ja a zase ja |
30.8.2004 19:54:55
Ještě si neopdustím poznámku nakonec:to,že se dvouletej capart vzteká v tramvaji (nebo jinde),to všem vadí a dávaj to pěkně najevo. Když "dělaj bordel" naši rómští spoluobčané (neříkám,že všichni,najdou se mezi nima i slušní),ožralové a bezdomovci,tak to nikdo nekomentuje.
|
30.8.2004 19:42:36
Prima, takže si s sebou mám nosit přenosnou sprchu? :o)
Naše dítě se nevzteká, teda ne zrovna často, ale když s ním náhodou jdeme třeba do restaurace (snažím se ho tam spíš nebrat, ale někdy to jinak nejde), "obtěžuje" lidi tím, že chodí od stolu ke stolu, chce se bavit s cizími lidmi, nosí jim hračky, v zahradní restauraci vyleze na stolek a kometuje jídlo i pivo, vzácně se pokouší něco z talíře sebrat. Lítá po celé hospodě, vleze do kuchyně, za barový pult, zkrátka VŠUDE. Zabránit mu v tom nelze - jak? Z kočárku vyleze i když je připoutaný kšírama, v náručí ho neudržíte (kouše, svíjí se, kope apod.). Zakázat? Legrace. Neposlechne. Mám ho vozit mezi lidi ve svěrací kazajce, nebo jak byste si to představovali? |
Sosan |
• |
30.8.2004 19:32:29
On je problém především v tom, že malé dítě se v klasické restauraci nebetyčně nudí. Není divu. Čekáte, než si objednáte, čekáte než to přinesou, čekáte na zaplacení. Navíc, dítě obvykle sní pár lžiček a dál ho jídlo nezajímá - a to ještě můžete hovořit o štěstí, když se hned na začátku kupříkladu nespálí o horkou polívku :-) Navíc dítě může být zrovna nevyspalé či z jiných X důvodů nenaložené a jste bez šance udržet jeho chování v mezích slušnosti (t.j. tak, aby nerušilo mnohem víc než jakýkoliv jiný host). My jsme to řešili tak, že jsme do restaurace chodili ve dvou a když otravnost dětí přerostla únosnou míru, jeden s nimi šel ven (odcházel od rozjedeného talíře) a druhý se mezi tím najedl. Pak jsme se vystřídali. Řešení je jednoduché:
1.) nenavštěvovat restaurace, kde je člověk nucen dlouho nudně čekat 2.) navštěvovat ty, kde je nějaká zábava pro děti (koutek, skluzavka, stavebnice) Samozřejmě tady vedou mekáče, neboť málokterá jiná restaurace uvedená kritéria splňuje, ale i v jedné velmi drahé restauraci měli dětský koutek s Legem a velké akvárium. A zatímco nás odsluhovali číšníci ve smokingu, děti si jezdily s autíčky pod stolem :-) Docela prdža. |
Ja a zase ja |
30.8.2004 19:14:07
Jani,
bohužel máme topení hodně nízko,jelikož okna začínají někde mě u kolen,takže malá má k dispozici topení komplet,to bych ho musela sakra obložit:-)))v zimě by jsme tady ovšem zmrzli.Odnášení nepomáhá,jak píšeš.Paličku na maso jí nedávám ani náhodou,ani by ji neuzvedla,jí stačí obyčejná kostička,kdejaká hračka co není plyšová úpně stačí,rozlýhá se to dokonale.Zatím zabírá ji odnýst a dát něco zajímavějšího,ale na jak dlouho to nevím. |
Jana |
30.8.2004 18:44:35
Jitulle,
nas Zdenda ma 11 mesicu a boucha do vseho, co to jde.... Jedine, co zabira, je dat mu "mene skodne" veci na bouchani - takze ho nenecham mlatit palickou na maso do okna, ale dam mu gumovou sterku, obratim lavor, polozim ho na matraci nebo penove puzzle a at si busi... Topeni zkus necim oblozit, on to casem pochopi. Taky muzes batole kazdych 10 vterin odnaset od topeni se slovy "ne, to nesmis", ale na to nervy nemam :o) J. |
Ja a zase ja |
30.8.2004 18:32:32
Deniso moc se mi nelíbí představa,že dítku vyhrožuju tím,že ho zavedu do oddělění koupelen. Kam ho vodí v sámošce? Vztekající potomek se mi taky nelíbí zejména čím je starší.Ale at si kdo chce co chce říká,sprchování studenou vodou se mi zdá dost drastický. A vůbec,kdyby ta kámoška potřebovala něco v oddělení koupelen,tak to tak jako půjdou taky za trest?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.