Lucka |
• |
30.8.2004 18:03:15
Jiri prosim, jmenuj alespon nektere s podniku, jak ty pises, "kde pocitaji s tim, ze s hosty prijdou deti". Kde najdu restauraci, kde se "kuraci moc nechytaji a servirky prinesou detskou zidlicku". Kde je ta bezvadna bezejmenna pizzerie, kterou chvalis? Budu toube i ostatnim vdecna za doporuceni podobnych zarizeni. Sama je hledam uz temer dva roky a krome cinske restaurace (nekuracky salonek), kde se jak nekourilo, tak dali detskou zidlicku, tvarili se prijemne a dali dokonce diteti hracku, tak krome teto restaurace jsem i pres velke hledani nic nenalezla. Nebo jsem nadmerne narocna? Zkratka hledam nekuracke prostredi, vlidny personal, detskou stolicku a pokud by byl, tak alespon maly detsky koutek. Diky Lucka
|
Denisa |
• |
30.8.2004 17:38:41
Opravdu si nemyslím že je třeba "vyhrožovat" bezdětným "počkejte až budete mít svoje, to uvidíte". Jen ať si dělají názor co u dětí vadí a co ne, kde je ta hranice, kdy moje dítě obtěžuje okolí. Hlavně přeju všem a doufám, že i u mne se to nezmění, aby nám zůstal ten pohled "z druhé strany". Je jasné, že vlastní děti obtěžují rodiče méně než ty cizí, ale je potřeba se na to dívat víc reálně než citem a vzpomenout si, co nám kdysi za svobodna tak vadilo a pokusit se !! svoje dítě vychovávat jak nejlépe umíme (byť to samozřejmě nikdy nevyjde jak bychom si představovali). Nikdy mi nevadilo plačící dítě, ale vzteky ječíčí dítě mi opravdu vadí. A dělat se s tím ve většině případů něco dá. Moje kamarádka na radu psychologa začala svého synka v období vzdoru sprchovat studenou vodou. A po pár koupelích už ani nemusela sprchu pouštět, stačilo k ní dítě přivést. A když ho to chytlo v nákupáku, stačilo zajít do oddělení koupelen a ukázat mu první sprchový kout.
|
Ja a zase ja |
30.8.2004 16:27:25
Hmmmmmm,hezky napsané! Ještě by mě zajímalo,pokud máte někdo nějakej fígl,jak vysvětlit 10.měsíčnímu dítěti,že nohama se nekope do topení (lehne si na záda a kope co to dá),do dveří se hračkama netříská a o podlahu taky ne,sem s ním.
|
30.8.2004 14:30:26
já dítě mám a taky některé děti velice těžce snáším. resp. velice těžce snáším některé rodiče, kteří si pod pojmem liberální výchova představují to, že jejich spratek smí beztrestně cokoli. těžce snáším vybavující se matinky, zatímco jejich holátka opodál cosi demolují, překážejí nebo otravují kolemjdoucí. na druhou stranu taky těžce snáším takové ty matky sekýrnice a komandýry, co neustále všude pokřikují po dětech nechoď nesmíš co to děláš, buď ticho
člověk musí zvážit, jaké má dítě a jestli zamýšlená akce bude zvládnutelná a snesitelná pro dítě, pro rodiče i pro jejich okolí. včera jsme byli na koncertě, i s malou. sedět samzřejmě nevydržela, tak jsme ťapali podél publika. Obtěžovali jsme ty, kteří přes nás neviděli na podium, ale myslím, že snesitelně. Kdyby začala hlasitě povídat nebo brečet, šly bychom pryč, protože by mi to už bylo blbé s ohledem na ostatní, kteří nepřišli poslouchat nás, ale koncert. V restauraci bych ji třeba povídat nechala, ale brečet taky ne. Už jen proto, že ani já bych z toho nic neměla. je to asi o individuálních hranicích, stejně jako někomu přijde netaktní telefonovat ve společnosti a druhému to nevadí |
30.8.2004 14:01:43
Mne by jenom zajímalo, co podle vás ty maminky mají dělat. :o) Naše dítě sice moc neřve, obtěžuje lidi zřejmě jinak :o), ale z vlastní zkušenosti vím, že když dítě křičí, neexistuje žádný způsob, jak mu to zakázat. Tříleté, čtyřleté možná utišíte, ale u ročního to skutečně nejde, pokud mu neucpete pusu roubíkem a ten ještě pro sichr nepřelepíte lepící páskou. Když mu dáte na zadek, bude řvát ještě víc. Když ho okřiknete, nic si z toho nedělá. Upozorňuji všechny bezdětné, že v časech "dětnosti" samy/i uvidí, jestli budou ochotně a "slušně" utíkat z restaurace od nedojedeného talíře (event. vystupovat z tramvaje, odcházet z hřiště atd. atd.) okamžitě, jakmile jejich miláček spustí. :o)
|
30.8.2004 12:32:28
Někteří lidi jsou bestie, že to snad ani není pravda. Ale bohužel je. Jednou jel manžel s malým v tramvaji, malej v golfáči a nějakej chlápek s kuframa se začal rozčilovat, co dělají ty kočárky na zadní plošině, když on tam byl první (byly tam ještě dva hlubokáče). No a jak začal kopat do toho golfáče a tím do Dávy, tak ho manžel chytil za flígr a vyhodil ho ven i s kuframa. Kruté, ale dostal co chtěl, už se tam nemusek mačkat :-))
|
Alicia 2 děti |
• |
30.8.2004 12:23:18
Uvidíme, jak se na to budeš dívat za pár let, až budeš mít svoje vlastní děti. Možná, že potom zase polezou na nervy tvoje děti někomu jinému.
|
30.8.2004 12:16:26
Největší problém je podle mě v tom, že se lidi MUSÍ CHTÍT dohodnout. Jak jsem zmiňovala sousedy mých rodičů, ti se evidentně dohodnout nechtějí, ale zase na druhou stranu musím uznat, že otec se dostává do fáze "urýpaný dědek" a vadí mu kdeco, rozhodně ale nebombarduje sousedy dopisy a většinou jen skřípe zuby. Pokud by mu ale můj syn ječel do ucha dva dny a dvě noci, tak to mu nevadí, protože to je jeho zlatíčko... Takže asi tak. Kromě toho, my bydlíme v domku, takže Dáva není zvyklej na "nedupej" a "neječ" a neházej balonem", takže když je u babičky, upřímně lituju všechny sousedy, kteří si, mimochodem, stěžovat nechodí
|
Ester |
• |
30.8.2004 11:13:02
S tím souhlasím, samozřejmě jsou některé rodiny, kde dětí řvou, křičí a dupou prakticky celý den, rodiče je buď vůbec neokřiknou, nebo dokonce doma zavřou a odejdou! To pak je k zbláznění. To jsou takové problémové rodiny. Ovšem i v normální rodině je občas hluk, zvlášť když třeba děti jsou malé a pláčou, mám dvě vnoučata a obě dvě v prvních měsících hodně nahlas plakaly, ač byly přebalené i nakrmené. Některá miminka skoro pořád spí, jiná mají kojenecké koliky atd. a to pak brečí, i když je člověk chová. Zažila jsem to i s vlastními dětmi, tak jsem se ničemu nedivila. Sousedi si sice nestěžovali, ale určitě neměli velkou radost, pokud vedle dítě třeba hodinu brečelo! Možná si mysleli, že rodiče se jim nevěnují a pohodí je v postýlce, ale opak je pravdou, téměř celá rodina docházela a střídala se v chování a vožení v kočárku, ale trvalo to takhle prakticky půl roku. A žádné léky a kapičky atd. nepomáhaly, přitom děti normálně prospívaly, přibývaly, ale brečely. Když je dítě pak trochu větší, je možné je usměrnit, aby třeba nebouchalo a nejezdilo na chodbě na dětském odstrkovadle, které dělá hluk, že nájemníci o patro níž tím trpí. Ale to hodně záleží na přístupu rodičů a taky je fakt,že prostě některé děti jsou hůř zvladatelné, ať se rodiče snaží sebevíc.
|
Ester |
• |
30.8.2004 11:12:59
S tím souhlasím, samozřejmě jsou některé rodiny, kde dětí řvou, křičí a dupou prakticky celý den, rodiče je buď vůbec neokřiknou, nebo dokonce doma zavřou a odejdou! To pak je k zbláznění. To jsou takové problémové rodiny. Ovšem i v normální rodině je občas hluk, zvlášť když třeba děti jsou malé a pláčou, mám dvě vnoučata a obě dvě v prvních měsících hodně nahlas plakaly, ač byly přebalené i nakrmené. Některá miminka skoro pořád spí, jiná mají kojenecké koliky atd. a to pak brečí, i když je člověk chová. Zažila jsem to i s vlastními dětmi, tak jsem se ničemu nedivila. Sousedi si sice nestěžovali, ale určitě neměli velkou radost, pokud vedle dítě třeba hodinu brečelo! Možná si mysleli, že rodiče se jim nevěnují a pohodí je v postýlce, ale opak je pravdou, téměř celá rodina docházela a střídala se v chování a vožení v kočárku, ale trvalo to takhle prakticky půl roku. A žádné léky a kapičky atd. nepomáhaly, přitom děti normálně prospívaly, přibývaly, ale brečely. Když je dítě pak trochu větší, je možné je usměrnit, aby třeba nebouchalo a nejezdilo na chodbě na dětském odstrkovadle, které dělá hluk, že nájemníci o patro níž tím trpí. Ale to hodně záleží na přístupu rodičů a taky je fakt,že prostě některé děti jsou hůř zvladatelné, ať se rodiče snaží sebevíc.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.