| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kam s dítětem? Do vozíku!

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 56 [Dalších 6 >>]
Sylva
  • 
3.9.2004 23:04:07
I kdyby, proc neudelat reklamu necemu, co je fajn a uzitecne???
Prave jsem se vratila z tydenniho pobytu v Dresden(Drazdanech)v Nemecku a musim rict, ze cyklostezky tam, moznost jezdit na bruslich, kolech a vsem moznem po parcich, sadech, zahradach, kolem Labe atd.atd.je neuveritelna a uzasna!!!!!!A co me zaujalo je to, ze temer 99% rodin s malymi detmi nemelo sedacku na kolo, ale prave zminovany cyklovozik!!
Trochu jsem tam zapatrala a objevila nespocet typu a znacek a hlavne cen techto voziku.Myslim, ze se da uspokojit kazda socialni skupina rodicu kolaru!
Jeden den jsem mela moznost si to vyzkouset s mym 13ti mesicnim a pujcenym 2letym ditetem.Oba dva....a parada!!Ditka sedela a ani nepipla a dokonce nechteli z voziku vylezt ven!!TAkze jdeme do nej!
  • 
3.9.2004 21:16:28
kluci už trochu povyrostli, tak můžu jeden nabídnout. Je trochu širší, mohou v něm sedět dva prcci vedle sebe.
  • 
3.9.2004 11:29:54
Ahoj cyklistky,
vsem vam fandim, nejdulezitejsi je radost z pohybu, kterou prenasite na ty male...
Taky jezdime jak slaci, ale mam na tebe dotaz. Kdepak jste si vozicek pujcili? Taky se nam nevyplati jej kupovat, ale pujceni by za to stalo!
Diky za odpoved, preji krasny den a spousty radosti s ratolesti.
Jana
3.9.2004 10:40:38
Hmmm, nevím, jezdím na kole skutečně denně, více "provozně" (tedy nákupy, cesty do a z práce, zařizování, na zahrádku, ale na návštěvu ba i na koncerty či do divadla.....) než rekreačně. Na malém městě je to nejrychlejčí možnost pohybu (mnohdy rychlejší, než auto - než vyjedeme ze dvora a než zaparkujeme je to na kole rychlejší.....
Na výlety jezdíme také, ale tak 2 - 3x do měsíce.
Z kola jsem za posledních 20 let spadla 2x - poprvé práve s 4 letou dcerou na sedačce - one se nějak prudce otočila, zrovna když jsem zatáčela a tím kolo rozkmitala a ono se mi podsmyklo. Malá "ťukla" stranou helmy do země, já měla sedřenou nohu na kterou jsem "brzdila" pád a předloktí na stejné straně. Ona odřená nebyl, jen se lekla. Podruhé jsem spadla s tou menší v bříšku - objížděla jsem pomalu jedoucí auto, které naráz bez blinkru zastvilo a ještě než úplně stálo, tak prudce otevřeli dveře do silnice. Bohužel právě v okamžiku, kdy jsem je předjížděla - jela jsem dost těsně, neboť v protisměru jelo další auto. Já měla odřená obě kolena a obě dlaně, skončila jsem na 4 - a mimísek dopadl dobře. Když jezdím s dítětem na sedačce (s hlemou, malá ukurtovaná) tak mne nikdo hazardérem nenazve, když mám mimíska v klokance tak ano. ale u první jsem nevěděla do 5. měsíce, že jsem těhotná a tak jsem jezdila a vůbec jsem neměla pocit, že riskuji.
Vzhledem k tomu, že jezdím cca 300 dní v roce denně, tak těch pádů zase tak moc nebylo.
Ono je v podstatě riskantní i vyjít n ulici..... když budu mít mimíska v klokance a někdo do mně vrazí (na kole, ale i v běhu) může mrněti taky ublížít.
Naštěstí se nám nic nestalo a holky jsou obě OK - a na kole jezdí už samy (a můžu se zase bát, kdo je sejme při bezohledné jízdě......)
S.
3.9.2004 9:44:26
Také se musím přidat a pochválit vozík. Před týdnem jsme se vrátili ze Šumavy, vozík jsme měli půjčený a 14 dní jsme zhruba ob den drandili po výletech. Malému je 10 a půl měsíce, ve vozíku byl naprosto spokojený, měl tam hračky a dost času v něm prospal. Dovolenou jsme si super užili, nevyplatí se nám vozík kupovat, ale příští rok si ho zase na dovolenou určitě půjčíme.
3.9.2004 8:15:56
Ahojky,
musim jen souhlasit.. puvodne jsem chtela cyklosedacku a kdyz prisel manzel s vozikem, tak jsem byla proti.. drahy a zbytecny rikala jsem.. pak me manzel vytahl na vozik se podivat a po hodine me resvedcil, teda spis jsem rezignovala:-().. to trvalo jen par dni a od te doby ho ( tedy manzela i vozik) velebim kudy chodim:-)).. k sedacce bych urcite nemohla mit s sebou tolik veci ( nevim, jak bych vezla treba batoh), v sedacce by Viki byla vystavena slunci, desti, vetru.. takhle je porat mimo prime slunce, kdyz prsi nebo je zima, jen vozik zavru a frcim dal, vozik ma "kufr", kam se vejde velika spousta veci.. take ji dam do voziku hracky a ona je spokojena jak zelva, kdyz ji nebavi koukat ven, tak si proste hraje jako v kocarku:-)).. manevrovatelny je dobre, trosku hur se zataci vpravo, je potreba byt opatrny ve sjezdech a po polnackach se musi jet pomaleji, ale to si vlastne kolo s vozikem "samo rekne".. jezdim porat i s briskem, ale je pravda, ze vozik vozim, jen kdyz jedeme sami, jinak ho ma tatka.. rovnou jsme koupili model pro 2deti ( kupolvali jsme kdyz bylo Viki 10mesicu a planovali jsme sourozence) a nemyslim, ze je nejak vic neskladny.. pristi jaro jen dokoupim vlozku pro mimi a budu zase mobilni.. nevim, jak jinak bych vozila 2deti najednou.. sice budime dost rozruch a zajem, ale uz jsme si zvykli.. byli jsme nejakou dobu v Innsbrucku a tak je mnohem vic voziku ney sedacek:-))
Patricie
andrea
  • 
3.9.2004 7:42:46
ahoj,
docela mě zarazilo, že jsi do sedačky posazovala už půlroční dítě. To už malý tak dobře seděl? Slyšela jsem (od doktorek), že než dítě posadíš do sedačky je nutné aby perfektne sedělo (tj. samo se umělo posadit a udržet v sedě i bez opory), aby se mu nebortila páteř a pak ji něměl křivou.V půl roce se mi to zdá docela brzo. Navíc když jste jezdili přes dvě hodiny (pochopila jsem že bez přestávky, kdy by si mohl lehnout). To musela být pro páteř toho maličkého docela zabíračka - nemyslíš.
3.9.2004 7:28:56
Ja jsem dost sportovne zalozena a taky pro mne bylo dost tezke odlozit kolo. Melaho jsem cekala v lednu, a na kole jsem jezdila prakticky do 7.mesice. Tj. do poloviny rijna. Pak byly podzimnni pliskanice, naledi a ja uz se proste s briskem na kolo bala.
S malym jsem zacala jezdit v cer venci, kdyz mu bylo pul roku. Sedel v sedacce jako hribek, na hlave helmicku a ani nepipnul. Samozrejmne ne na dlouhe vylety, ale dve hodiny intenzivni jizdy na kole jsem zvladli, tj. nekdy i 35km. A to bydlime na Brdech, takze zadna velka rovina.
Ted jsem podruhe tehotna, cekame mimi v listopadu a cele leto jsme jezdily na kole. Mimi v brisku, ja a Vojta vzadu na sedacce. Jen jsme zkratili vyletni trasy.
O vozicku jsme slyseli jen samou chvalu, ale pro nakup jsme se nerozhodli. Na dvouhodinove vylety nam opravdu staci sedacka. Vojta je v ni spokojeny. A ted, kdyz budeme mit druhe mimi, dostane manzel k vanocum nove kolo, mimi svoji sedacku. Vozicek je dost velka financni investice, i kdyz pokud nekdy opravdu jezdi velmi casto, urcite se vyplati.
Lenka
  • 
2.9.2004 21:54:25
Máme úplně stejný vozík a souhlasím s tím, že je to pro dítě pohodlné i zábavné. Nikolce je rok a máme s ním najezdíno přes 500km a je to fakt super.
Můžu to jen doporučit!!!
Jitka
  • 
2.9.2004 21:52:34
Myslim ze, v Holansku by jste s timto nazorem moc neobstaly. Videt maminku na kole s ditetem v klokance a dvema dalsima detma na sedackach neni zadna vyjimka. Ja fakt, ze tady je to cyklistum mnohem vice prispusobene.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 56 [Dalších 6 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.