| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme rodili na Bulovce

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 58 [Dalších 28 >>]
j.z.
  • 
14.9.2004 16:34:51
Musim zareagovat este raz.
Clanok som si dodatocne precital a cele je to loz a klamstvo. Nase pravne oddelenie uz formuluje zalobu a vydali sme aj stanovisko.
S tou pani nikto zle nenakladal, uz len z toho dovodu, ze sme na to nemali cas.
Ona sama 24 hodin po porode (hned ako zistila, ze v Ceskej republike nedostava novorodenec automaticky ceske obcianstvo) nemocnicu opustila, a o dieta nejavila zaujem, ponukla ho do adopcie. Nikto na nu policiu nevolal, nikto u nas ju neudal.
Nazov clanku je poburujuci, cele je to hnus. I to, ze niekto kalkuluje s vlastnou tehotnostou ako vydieracim prostriedkom. Inak pani uz o dieta nejavi ziadny zaujem, niekde sa stratila, zrejme sa venuje svojmu povolaniu.
Z jej strany islo o vypocitavost. Tym, ze sa stazovala ombudsmanovi zrejme ockava, ze medializaciou dosiahne azyl, na ktory nema narok.
Dalsia vec, co ma znechutila je, ze nikto z Mladej fronty si nedal tu namahu, aby kontaktoval nase oddelenie, aby sme sa mohli k pripadu vyjadrit. Ombudsmana sme predtym informovali, zrejme on neinformoval svoju asistentku alebo vedome klame.
Na zaver jedna kratka uvaha. Dost casto citam v novinach rozne kauzy, osocovania a nazory "investigativnych" zurnalistov. Ak su to rovnake lzi ako v tomto clanku, tak skutocne neviem, kto je vacsi lump, ci autor clanku alebo pachatelia opisovanych skutkov.
Tara
  • 
14.9.2004 10:03:54
Kdyz jsem si po porodu pri vizite stezovala doktorovi, ze me boli siti, taky se podival ze dvou metru, pravil ze to boli protoze je tam otok a predepsal mi nejake prasky, ktere pomohly. No, to jeste mohl predpokladat, cim to je, ma tam takovych zenskych denne deset. Ale dalsi den chodil jiny doktor, taky koukal zdalky a ackoliv jsem o tom nemluvila, zeptal se jestli mi nedelaji problemy hemeroidy a dal mi masticku, taky ucinnou.

Asi na poporodnich oddelenich smeji pracovat jen bystrozraci lekari, aby mohli z hygienickych duvodu prohlizet pacientky zdalky.
  • 
13.9.2004 23:24:15
Milá Miriam,
děkuju za krásný článek a to, že přestože jsi měla těžký porod nenadáváš na porodnici. Já měla první porod podobný. Neotvírala jsem se, přitom voda už byla pryč. Do toho jsem zvracela, měla teplotu, tzn. ihned antibiotika a po 20 hodinách jsem byla naprosto vyčerpaná. Kontrakce už byly po 1 minutě několik hodin a nic se nedělo. Když mě viděl po několika hodinách Mudr. Dvořák doporučil mi paracervikál. blok. Taky jsem chtěla rodit v CAPu a chtěla jsem vše přirozeně. CAP byl ten den zavřený pro nedostatek sestřiček. Pravdou je, že se ke mě stejně chovali velice přívětivě a měla jsem štěstí, že celých 24 hodin tam byl se mnou manžel. A když mi píchli paracervikál. do půl hodiny jsem rodila. Druhý porod jsem šla znovu do CAPu a podařilo se a bylo to skvělý. Porod s Olinkou Riedlovou a do vody.Ač jsem to neplánovala, ale prostě to tak vyplynulo. Opět jsem se nechtěla otvírat a voda mi moc pomohla. Takže moc ti držím palce ať to napříště vyjde. Ať Martínek pěkně prospívá a je z něj správný rošťák :-)
Iva
  • 
13.9.2004 14:13:13
No, já jenom že se v tomto případě jednalo jako se zločincem i s tím dítětem, a to se mi nelíbí! Odtrhnout novorozené dítě od matky je zločin, a naproti tomu ten "zločin", co ona spáchala, je vlastně jen porušení uměle vytvořených hranic, nic víc - a kdybyste žili na Ukrajině tak byste asi taky udělali dost pro to abyste mohli odtud vypadnout. Vyslechnout ji mohli klidně o pár dní později a s dítětem u prsu.
MMCHD souhlasím s názorem, že i když většina lidí u nás skuhrá jak si špatně žijou, jsou země, kde se tak nemají ani místní boháči, a určitá velkorysost by nám jen prospěla.
13.9.2004 12:28:58
Se zájmem jsem se začetla do povídání o Martínkově příchodu na svět a přeju mu, aby se mu tu líbilo.
Já jsem rodila na Mělníku, ve vší pohodě a spokojenosti. Na to, že jsem byla prvorodička, od odtoku plodové vody do prvního Pavlíkova pláče neuteklo víc jak 5 hodin. Paráda a přeju to tak všem pupíkatým maminkám. Ale co mi vadilo, vizity "dole bez a peřina stranou". Co tím lékař ze vzdálenosti 2 metrů vyšetří? Očistky kontrolovat nemohl, jelikož jsme všechny byly čerstvě osprchované a jizvu po šití snad z takové vzdálenosti nemohl vidět. Prosím, povězte, chodí to i v jiných porodnicích také tak?
Díky Jana
Katka+Jiřík(4r)
  • 
13.9.2004 12:16:33
Mám s Bulovkou stejnou zkušenost. Rodila jsem tam před 4mi lety i když na "normálním" oddělení ne CAP, myslím, že to tam probíhalo velmi podobně až na to, že mě nenabízeli nic na bolest prý při vyvolávaném porodu epidurál nedávají, dali mi paracervikální obstřik byl úplně na prd. Já jsem rodila "jen" 26 hodin, ale měla jsem toho plný brejle. Tu "paní" u jídla si vybavuji velmi dobře byla děsná, co mě ale dostalo byly večeře v půl pátý, kdy byl čas návštěv. Jinak sestřičky na ženském odd. i na porodním byly bezva horší byly na kojeneckém , Jiříček měl 4,30kg a začal hodně ubývat na váze tak mě dost tepaly. Lékaři byli fajn až na jednoho co mě sprdnul, že cituji "nemáte zcela prázdný močový měchýř" a poslal mě vyčůrat jako malou holku(bylo mi 26). K těm stolkům sama jsem zdr. sestra a pamatuju se jak nám na školách vtloukali do hlavy, že se musí stolek omatlat 3xdenně jakousi rádoby desinfekcí(byl v tom chloramin)-hnusně to smrdělo a na stolku musí stát pouze tácek na něm sklenička,lékovka a lžička(ty už tam dávno nejsou, protože je lidi kradou). Sama si vzpomínám jak jsem to taky nechápala, když jsou lidi který si sami věci ze stolku nevyndají a potom zbytečně na ten pokoj chodíme a zase jim to vyndaváme a jak už v této diskusi někdo psal dost rádi nás potom lékaři sjížděli.
Katka+Jiřík(4r)
  • 
13.9.2004 12:15:59
Mám s Bulovkou stejnou zkušenost. Rodila jsem tam před 4mi lety i když na "normálním" oddělení ne CAP, myslím, že to tam probíhalo velmi podobně až na to, že mě nenabízeli nic na bolest prý při vyvolávaném porodu epidurál nedávají, dali mi paracervikální obstřik byl úplně na prd. Já jsem rodila "jen" 26 hodin, ale měla jsem toho plný brejle. Tu "paní" u jídla si vybavuji velmi dobře byla děsná, co mě ale dostalo byly večeře v půl pátý, kdy byl čas návštěv. Jinak sestřičky na ženském odd. i na porodním byly bezva horší byly na kojeneckém , Jiříček měl 4,30kg a začal hodně ubývat na váze tak mě dost tepaly. Lékaři byli fajn až na jednoho co mě sprdnul, že cituji "nemáte zcela prázdný močový měchýř" a poslal mě vyčůrat jako malou holku(bylo mi 26). K těm stolkům sama jsem zdr. sestra a pamatuju se jak nám na školách vtloukali do hlavy, že se musí stolek omatlat 3xdenně jakousi rádoby desinfekcí(byl v tom chloramin)-hnusně to smrdělo a na stolku musí stát pouze tácek na něm sklenička,lékovka a lžička(ty už tam dávno nejsou, protože je lidi kradou). Sama si vzpomínám jak jsem to taky nechápala, když jsou lidi který si sami věci ze stolku nevyndají a potom zbytečně na ten pokoj chodíme a zase jim to vyndaváme a jak už v této diskusi někdo psal dost rádi nás potom lékaři sjížděli.
10.9.2004 18:45:19
S paní uklízečkou mám podobné zkušenosti z Podolí...když jsem tam ležela téměř šest týdnů na rizikovém oddělení, tak jsme tam s kolegyní na dvoulůžkovém pokoji byli zařízené jak doma...na stolku, knížky, ovoce....a naopak lékaři při vizitě si ze mně dělali srandu, že tam mám podtimní zátiší/ležela jsem tam září, říjen a to už bylo hlavně podzimní ovoce/....
potom po císařském řezu jsem se dostala pro nedostatek lůžek na gynekologické oddělení, kde mně hned sestra vynadala, že mám moc věcí a ať koukám zavolat manžela, ať to odnese. Nějak bohužel nedokázala pochopit, že jsem byla po akutním císařském řezu zcela vyčerpaná, můj syn bojoval na RESu o život a nějak mně celkem nezajímalo, že tam mám obrovskou tašku s věcma, protože jsem v porodnici téměř dva měsíce......no a ta samá sestra nás přesně šikanovala před vizitou, že musíme dát všechno ze stolů i včetně fotek našich nedonošených dětí /leželo nás tam 5/....protě hrůza....mimo to i poporodní péče po císařském řezu byla na tomto oddělení zančně zanedbaná, žádný cvičení, žádný balíček pro miminko, dělali nám i problémy, když jsme chtěli chodit za dětma-např.že bude vizita a my pak čekali celý dopoledne, než se tam vizita mihne..., s kojením jsme chodili pro rady na oddělení šestinedělí/poporodní/......bohužel jsem porodila ve špatnou dobu, kdy bylo Podolí přeplněné a jedna část zavřená.......
Ale s rizikovým oddělením, dětskou RES, JIP a K3 mám perfektní zkušenosti a rozhodně půjdu do Podolí znovu...../teda až dostanu odvahu na další těhotenství/
  • 
10.9.2004 0:20:29
Ahoj Miriam,
díky za článek - úplně jsem se v tom našla. BTW viděla jsem Tvůj děkovný dopis vyvěšený na nástěnce.

Rodila jsem na Bulovce 30.4.2004 císařem (plánováno, Otík byl otočen šikmo, hlavičkou nahoru, dlouho jsem přenášela a stále se mu nechtělo ven). CAP, na který jsem se připravovala v předporodním kurzu a chtěla rodit do vody, bohužel nevyšel. Snad příště.

Celkově jsem byla moc spokojená, až na drobné minusy, jako například
- přístup nočních sester na JIP
- paní na výdej jídla (neustálá buzerace a nástup na jídlo přesně v 11:30) až nakonec se trochu rozpovídala a byla malinko přístupnějsí
- přístup některých sester z novorozeneckého (nešlo mi kojit a moc mi neporadily; přivezly malýho ze "solárka" a nechaly mě tam. Až nakonec, den před propuštěním, nás jedna zkušená starší sestra "rozkojila" s klouboučkem AVENT)
- jídlo: měla jsem diabetickou dietu. V životě jsem nesnědla tolik vařeného hovězího jako v těch 7 dnech. Fuj, už to nechci znovu zažít :-))

Ale celkově MOC děkuju MUDr. Dvořákovi - jednak za lidský přístup a prima rizikovou poradnu a jednak za provedenou operaci (+ MUDr. Šottnerovi), sestrám z CAPu, hlavně Jitce (příjmení si už nepamatuju) a dále MUDr. Záhumenskému. A ženské sestry byly taky moc fajn.

Příště jdu na Bulovku znovu.

Martina
Káča, kluk 16 měs.
  • 
9.9.2004 22:53:49
Ahoj Miriam, přesně vím, jak jsi to myslela. Já to měla "jednodušší" v tom, že mi hrozil předčasný porod v 6.měsíci, a protože jsem v Podolí proležela 6 týdnů, a protože to dokázali zastavit, tak sjem měla pocit, že jim můžu 100% důvěřovat. Asi je to úplně jiná situace, než když vše vypadá OK hned od začátku. Opakuju, že máš můj obdiv za to, že (na rozdíl od mnohých jiných) nekydáš na porodnici hnůj za to, že tvůj porod proběhl jinak, než sis přála. Já sama už jsem to brala tak, že ať dopadnu jak chci, hlavně ať je dítě v pořádku. A bylo! Je mi úplně fuk, kolik kilo jsem přibrala (však to dokážu shodit :o), je mi úplně fuk, že jsem se po VELMI nutném nástřihu a bohužel i následném potrhání "uvnitř" (přes hodinu a půl šití) dokázala posadit až po měsíci, je mi fuk, že jsem se přestala počurávat (při kýchnutí) až po 15 měsících... a je mi fuk, jestli můj další porod bude probíhat stejně blbě jako ten první. Vydržet se to dá (pokud člověk přestane bejt sobec a myslet sám na sebe) a zdravé dítě je to jediné, na čem v té chvíli záleží... Jasně že ZÁVIDÍM všem, kterým prdne voda, za hodinu začnou bolesti a za další hoďku či dvě mají mimi v náručí, bez jediného stehu... ale pak si uvědomím, kolik dětí při porodu zemře, nebo se přidusí a má následky... kolik žen umíralo dřív, když se rodilo "přirozeně"... dneska už je to vyjímka a spíš nadáváme doktorům za to, že to bolí, nebo že nemůžeme rodit do vody / ve stoji na hlavě / nebo co si tak ještě vymyslíme :-)))))))) Trochu víc pokory by to chtělo... no nic, rozkecala jsem se. Devět měsíců strachu o dítě počaté až po 5tileté hormonální léčbě, průserový porod, absolutně zdravé dítě a já už absolutně bez potíží... snad mi to dává právo obhajovat doktory do posledního dechu :-)))))
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 58 [Dalších 28 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.