| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 182 [Dalších 102 >>]
16.8.2005 16:06:49
no mně zase porody už jako dítě fascinovaly...Ne to hekání před tím, ale ten akt, jak to dítě vylézá, přišlo mi to vždycky jako něco neskutečnýho, vlastně dodnes mi to tak přijde....A to jsem nějakou dobu pracovala v porodnici, kde jsem viděla denně několik porodů....
Simča
  • 
16.8.2005 16:01:02
To jo my to tak měli domluvené - nadstandartní pokoj (manžel měl i domluvenou dovolenou, hlídání naší kočky bylo domluvené), ale jak naschvál byl obsazený. Bohužel to nejde nijak zarezervovat, myslím, že je to tak stejné ve většině porodnic :( Uvolnil se až den před mým odchodem a na jednu noc to už nemělo význam se stěhovat.
Jinak si nemůžu na nic v porodnici stěžovat, když jsem něco nechtěla tak mi to nenutili, když jsem něco chtěla tak mi vyhověli :) - zjednodušeně řečeno ale bylo to tak. Jen po porodu jsem byla nějaká smutná a strašně se těšila domů.
Porodům doma fandím. Chápu ty co se tak rozhodnou, ale i chápu ty co raději rodí pod dohledem porodního personálu a dokrorů. Mít rovnou možnost volby by řešilo všechno.
A jinak já žádný porod jako dítě nikdy něviděla ani v televizi a stejně jsem se bála porodu "jako čert kříže", ve 20 jsem prohlašovala že dítě teda nikdy ani náhodou a ládovala se antikoncepcí a ještě trvala na kondomu. Jak leta utíkala, tak jsem pomalu názor začala měnit a definitivně ho změnil až můj manžel. :)
Olina
  • 
16.8.2005 15:45:22
ale prosím, beru to. Jenže mně by se ty chlupy u porodu nelíbily, ani kdyby byly sterilní, opět pouze osobní názor.

S klidnou matkou na mě nechoď, nebudeš klidná ani když se ti bude kotit křeček, natož když jde o tvoje dítě. A vy mi fakt připadáte až moc klidné. Děláte na mě dojem, že se spoléháte, že budete mít kliku. Ze mě především mluví skutečnost, že bysme se doma neporodili ani za zlatý prase a natáhli bysme oba brka, to je můj subjektivní názor, můj postoj, moje hledisko. Proto mi připadáte tak legrační, protože to děláte hlavně samy pro sebe, pro svůj supr pocit.
Renča
  • 
16.8.2005 15:32:49
Tak to by mě teda nenapadlo,doma rodit.Měla bych obrovsky strach,že se může něco stát,anebo nedej bože,by se něco pokazilo,nebo by se stala nějaká chyba a dítě by mohlo třeba se někde zaseknout a udusit a já bych si to dokonce života vyčítala a už bych měla strach znova otěhotnět.Podle mě je to nezodpovědné a zahrávání si s lidským životem.Ikdyž na druhou stranu,ženy v minulosti taky rodily doma a na polích a kdoví kde ještě,ale to MUSELY!!!!!!!!!!!!!!!!!Kdysi nebyli takové možnosti jako sou teď,existovali akorát porodní báby a to bylo tak všechno.Jem si jistá,že kdyby kdysi měli ty možnosti a mohly by rodit v nemocnicích,tak by tam rodily.Možná si myslíte,že sem moc chytrá,ale píšu jen svůj názor.Podle mě je to hazardování se životem.
16.8.2005 15:31:43
ve většině nemocnicích můžeš mít samostatný pokoj, kde s tebou může být i mqnžel nebo někdo jiný, klidně i v noci...Já teda taky byla šťastná, že jsem měla pokoj sama pro sebe...
A co se týká těch větších dětí u porodu...jak už jsem psala, záleží na tom dítěti samotném, na zvyklostech v rodině...Já bych ho tam klidně vzala, jsem si jistá, že by to zrovna pro moje dítě byl spíš pozitivní zážitek, respektive bral by to úplně přirozeně....My teda před ním doma neschovávali (téměř) nic, nazí před ním chodíme oba, koupu se s ním, dokonce si před ním zavádím tampon...myslím, že nejsem nijak asociální, přijde mi to normální....
Simča
  • 
16.8.2005 15:23:25
No ale já nic takového rozhodně nepsala! Jen jsem reagovala na část předchozího příspěvku. Mě by bylo milejší kdyby manžel se mnou a mimčem být mohl, alespon bych ušetřila stovky za telefon :), tak mě bylo pořád smutno (asi poporodní deprese nebo co). S ostatníma maminama na pokoji to nebylo nic moc. Prostě jen nechápu co je to za výhodu být na pokoji s cizíma osobama místo toho mít u sebe milující osobu, která se stará (nemusí to být zrovna manžel, ale třeba maminka, kamarádka...)
Lenka VH
  • 
16.8.2005 15:06:57
Obdivuju odvahu porodu doma a zcela verim, ze je to krasa, kdyz to takhle vyjde. Ja jsem rodila v porodnici, ale z vyse psanych pro a proti musim rict, ze napr. krome vlastni vany a domaciho jidla:-) jsem si tam vymohla temer vsechno,co jsem chtela (u porodu manzel i vlastni porodni asistentka, v prvni dobe porodni pohyb bez omezeni, dite na bricho hned po porodu, tlumena svetla pri narozeni ditete, dotepana pupecni snura, dve hodiny po porodu vychutnane o samote s ditetem a manzelem nez jsme usnuli, dite neustale pri sobe, kojeni, kdykoli dite chtelo, atd.). Tedy nadeje pro ty, kteri nemaji dost odvahy udelat si doma vse po svem, ale chteji rodit s lekari za zady a presto hezky a v klidu.
Mimo jine nechapu, jak si nekteri vyse mohou pochvalovat, ze jsou v porodnici pod neustalym dohledem a kontrolami. To je na tom snad to nejprotivnejsi. Trochu schopnosti nest vlastni odpovednst neuskodi.
Apolena.
16.8.2005 14:46:52
Olino,
nejsem si jistá, že má cenu ti odpovídat, protože je mi jasné, že víš všechno nejlíp a naše pocity znáš mnohem lépe, než my.
Samozřejmě, že myslíme na dítě. Ale připadá mi normální, že myslíme i na sebe, protože pro porod i dítě samotné je klidná a nevystresovaná máma to nejlepší.
A bacily ze psích chlupů? No je to něco, co se mnou mé dítě sdílelo celé těhotenství, zatímco v nemocnci, jak potvrdí i lékaři, jsou bacily mnohem horší a mnohem odolnější (když je nezlikvidovala ani ta všudepřítomná desinfekce). V nemocnici se dítěte dotýkají naprosto cizí lidé (byť gumovými rukavicemi) a návštěvy v porodnici, to je kapitola sama o sobě, jak už jsem několikrát psala.
Pro misa, 1 x 5mesicu
  • 
16.8.2005 14:37:16
To je dost sila, srovnavat porod feny a zeny, nemyslis???
Zvire je snad zvire a clovek clovek..to je dost velkej rozdil.
Ja jsem taky jako 8leta videla porod kone, kravy, ovci,psu bezne.Ale tahat decka k porodu matky, tak sorry, to je trochu jiny kafe.
Lenka, dcera 3r
  • 
16.8.2005 14:34:49
Taky mám podobnou zkušenost. V prvé řadě jsem se psychicky sesypala, když jsem se dozvěděla, že budu rodit cíařem (indikace: hypoxie plodu a poloha koncem pánevním). Přešlo mě to až po injekci před operací. Tu jsem absolvovala ve spinální anestezii - docela fajn, ale přesto jsem ještě cítila bolest, tak mě lehce "přispali". Probuzení a první dojmy ucházející, ale jen do té doby, než jsem se měla pohnout. Tak šílené bolesti jsem opravdu nečekala; dostávala jsem léky proti bolesti, ale při pohybu to absolutně nefungovalo. Bylo pro mě nepředstavitelným utrpením jenom se zvednout na posteli, nemohla jsem slézt z postele, chůze šouráním se slzami v očích, stejná krize při pokusu se posadit nebo si zase lehnout (to bylo druhý den po císaři - vyčerpalo mě to na zbytek dne). Další den jsem asi podala největší sportovní výkon svého života, když jsem ušla zhruba dvacet metrů do koupelny; poté jsem opustila JIP a vrátila se na pokoj, kde jsem poprvé viděla dceru. Bolesti jsem měla ještě hodně dlouho, zejména pokud jsem zůstala delší dobu v klidu (po spánku), ale celé místo okolo jizvy bylo na dotyk absolutně mrtvé. Nikdy mi nepřipadlo, že jsem k bolesti nadměrně vnímavá, ale tohle byl nejhorší zážitek mého života. Nemůžu to srovnat s klasickým porodem; navíc jsem měla jakési psychické trauma z toho, že jsem "zklamala", že nedokážu "normálně" porodit, všechno to bylo takové odosobněné, šlo to jaksi mimo mě, bez mé účasti.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 182 [Dalších 102 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.