28.2.2006 19:04:20
A vědí ty učitelky, že se tím taky mohou dopouštet trestného činu (resp. spoluúčasti na trestném činu), v závislosti na tom, kolik ta maminka tímto "podvodným" způsobem ze státu neoprávněně vytáhne?
|
28.2.2006 19:01:37
No, jestli dělá zaměstnanec částečně z domova (třeba 3 dny v týdnu), a zbytek je v práci (2 dny), tak je pravda, že náklady zaměstnavatele na jeho jednu hodinu práce by neměly být vyšší, než když sedí v práci celých 5 dní v týdnu.
To je pak asi už o tom, jestli to způsob práce umožňuje a jestli zaměstnavatel věří zaměstnanci, že skutečně bude doma makat tak, jako kdyby byl v práci. Já pracuji taky z částečně domova, ale to je proto, že zaměstnávám sama sebe :). Zpracování měsíční mzdy za jednoho zaměstnance se pohybuje v Praze v průměru kolem 250 Kč, pokud zpracovává mzdy externí firma. To není nic hrozného. Většinou bývá největší režijní položkou nájem, aspoň u firem "kancelářského" typu. |
28.2.2006 18:48:09
kamaradky to resi tak, ze davaji deti do skolky tak jako driv (5 dnu v mesici), ucitelky jim to rozepisou na 4 hod. tydne.
|
lenka 2.syny 6.let a 2.roky |
• |
28.2.2006 18:33:56
Pani reditelko ano byl to muj pripad,ale je pravda,ze jsme s mesta a bylo nam receno az od 3.roku pry neni misto.Starsi syn chodi do te stejne skolky tak jsem mladsiho chtela dat,aby byli spolu kvuli zvyku.Takze budu muset pockat az do kvetna az bude mit 3.Chtela jsem se zeptat mate zkusenost s tim nebo to je i ve vasi skolce,ze si deti nabiraji jidlo sami jak polevku tak druhe.Jeste si to zive vybavuji jak ten muj starsi syn chudak 3.lety stal v te fronte a cekal az prijde na neho rada.Uz jsem nekolikrat rikala pani reditelce jestli je to nutne,ze to vidim prvne,ale je to porad stejne.Tak jsem se chtela zeptat jestli je to u vas taky takove.Nase skolka pracuje s programem Zacit Spolu tak jestli to neni kvuli tomu.
|
Markéta, syn 4 r. |
• |
28.2.2006 18:17:26
Úřad vymyslel lejstro, na kterém vám školka (či jesle) každy měsíc potvrdí, že dítě navštěvovalo toto zařízení v rozsahu, který povoluje zákon (aniž byste ztratila nárok na rodičovský příspěvek). Podle úřadu jste povinná osm dní poté, co dítě nastoupilo do předškolního zařízení (i na těch pět dní či čtyři hodiny denně)tuto skutečnost oznámit úřadu, jinak vám příspěvek seberou. Mě se to stalo, dost dlouho jsem to s úřadem řešila, protože ze zákona nic takového nevyplývá - nárok na příspěvek prostě je - no ale peníze zatrhli, tak jsem musela pěkně měsíčně dokládat (peníze vám pak doplatí). Nejvíce mě dostalo, když jsem na úřad telefonovala, že syn nastupuje do jeslí do každodenní docházky a že jim oznamuji, že nemám nárok na příspěvek, tak úřad chtěl potvrzení, že syn skutečně chodí do jeslí každý den. To už jsem se zašprajcovala (i vzhledem k tomu, že příspěvek mi předtím sebrali "po telefonu")a tuto pitomost nezasílala.
|
SAXANA |
• |
28.2.2006 17:26:37
Ahoj,muzu se zeptat o jakom potvrzeni to mluvis? diky
|
SAXANA |
• |
28.2.2006 17:23:58
Ahoj,muzu se zeptat o jakom potvrzeni to mluvis? diky
|
Eva, ředitelka |
• |
28.2.2006 17:06:29
Z praxe ředitelky mateřské školy a po konzultaci s různými právníky Vám mohu sdělit, že dítě mladší 3 let mateřskou školu navštěvovat může, protože zákon nestanovuje spodní hranici od kdy dítě může navštěvovat.
Záleží to čistě na řediteli, zda přijme či ne. To, že Vám nechtějí dítě do školky vzít je věc jiná. My, na vesnici, kde v zájmu maminek, které potřebují dávat děti do školky, aby mohly chodit do práce, dnes a denně bojujeme o každé nové dítě, protože jsme na hranici udržení. To, že ve městech je přeplněno je věc druhá. Nebo to není Váš případ? |
lenka 2.syny 6.let a 2.roky |
• |
28.2.2006 17:04:15
Alice dite mladsi 3.let skolku navstevovat muze,ale jen na 5.dni v mesici.Zalezi jaka skolka Ti ho veme nektere skolky vylozene tak male deti nechteji asi proto ze by museli se vice starat dela jim to asi problem.To jen,aby jsi videla,ze Ti dite muzou vzit.
|
28.2.2006 16:34:15
Děvčata, volby jsou za dveřmu. Pokud půjdete volit, zaškrtněte na vybrané kandidátce ženu. Muži na nás při přijímání zákonů ohled brát nebudou, jak samy vidíte. Myslím to vážně.
m |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.