| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se starat o předkožku?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 110 [Dalších 60 >>]
Teraza Horáková
13.10.2007 0:57:33
Po natržení předkožky u mého 4 měsíčního syna dětskou pediatričkou jsme 14 dní čůrali jen v heřmánkové koupeli. Zánět se objevil až poté. Syn si takřka do dvou let pamatoval, že to bolelo, a že se tam nesahá. Léčení zánětu trvalo další tři týdny.

Podruhé nás poslala na uvolnění předkožky paní doktorka - již jiná ve 3 letech. Synové jsou dnes ve čtvrté třídě a nešli jsme tam. Po dohodě s manželem. Pod vlivem mnoha zdejších komentářů od mužů zde. Ona je taky otázka, zda jde o zkrácenou uzdičku, nebo "jen" přilepenou předkožku, ať to berete, jak chcete, nám se to denní kontrolou - tzn - připomínkou "sami, nebo to udělám já", podařilo zvládnout.
Maruš
  • 
12.10.2007 22:20:26
Dobrý večer,po přečtení všech příspěvků,mám pocit,že se obřízky nedělají a nevím jestli je správné,že my na tento zákrok jdeme. Našemu synovi nešla přetahovat předkožka už od narození,kolem roka a půl si stěžoval,že ho bolí pindík při čůrání. Byli jsme posláni na urologii, a tam mu to uvolnili a řekli nám,že to má hodně zúžené a má tam jizvičky a dali nám termín na obřízku. Tak nevím jestli děláme dobře. děkuji předem za příspěvky a názory
Adam
  • 
9.9.2007 9:35:33
Chodím po světě 47 let a problematikou se zabývám od doby kdy jsem měl také problémy s předkožkou.Shrnu-li to obecně,řeknu,že někdy je potřeba uříznout větev,aby strom dobře rostl.Chápu velice dobře,že ženy považují své děti za součást sebe sama a bytostně je chrání před jakoukoliv bolestí,ale je potřeba na věc nahlížet i s druhé strany.Já své matce dnes vyčítám,že mě nenechala v dětství obřezat.Ona tvrdí,že o něčem takovém ani netušila a nikdo ji to nenabídnul.Svět je drsný a po bolesti příjde vždy úleva.Pochybuji,že se bude syn matce svěřovat, až bude v pubertě ,že se mu trhá krátká uzdička,že to bolí a krvácí a proto že se bojí navázat kontakt s dívkou svého srdce.Na to je třeba myslet už když je malý.Budete-li mít dceru,určitě byste nechtěli,aby si vám stěžovala na gynekologické potíže,nebo na to,že ten její nevydrží.To vše nebude potřeba řešit,nebude-li předkožka.Dnes už nehrozí,jako dříve,že okolí bude nositele holého pindíka přiřazovat k izraelitům.Spousta žen stejně nepozná,je-li jejich partner obřezán a vsoupíte-li do společné sauny nebo naturistickou pláž,všimnete si že převážná většina mužů má žalud penisu obnažen aniž by byli obřezáni.Před pár lety jsem se odhodlal podstoupit zákrok protětí uzdičky a zkrácení předkožky o třetinu.Je to perfektní pocit,ale ten jsem mohl mít už dávno.Myslete,maminky,na budoucnost svých synů i dcer!
Honza-syn 20+dcera 18
25.3.2007 10:56:52
Já k obřízce přišel po násilném přetažení doktorkou na tříleté prohlídce. Dostal jsem velký zánět předkožky i žaludu a jiné řešení prý nebylo.
Buď rád, že ti to zatím funguje, jsi ještě mladý. Ono se to potom poměrně rychle změní v necitlivost. Potom to není nic příjemného, když to nejde ukončit a vinu si připisuje manželka.
7.3.2007 16:35:29
No to je smutné. A ještě smutnější je, že ve většině se nic nezměnilo.
Sakryš, kdybych tohle věděla před 5-ti lety, NIKDY bych své děti nedala mučit!
To je ta "víra v doktory". :o(
Honza-syn 20+dcera 18
26.2.2007 23:08:32
Konečně článek, který shrnuje informace a zkušenosti k tomuto tématu. A nejsou to informace jen z poslední doby. Je to známé již minimálně dvacet let ale někteří lékaři je stále odmítají přijmout. Zkušenosti těch, kteří je přijali ale potvrzují pravdivost.
4.12.2006 21:41:46
Tak na ten zákrok nechoďte! Nebo vás lékaři přesvědčí, že je to třeba, a v horším případě (jako u nás) se vás ani ptát nebudou a rovnou ho znásilní.
Přimlouvám se za vašeho chlapečka. Nedávejte jim ho do rukou. :-(
kamila, 2 kluci, 5 a 19 let
  • 
4.12.2006 21:34:01
Staršímu synovi chirurgicky oddělili předkožku v 5ti letech.Lékařem jsem byla donucená ležet na jeho tělíčku celou svou vahou "aby se ani nehnul!"A já poslechla jako ovce.Dodnes si to oba pamatujeme.Zítra nás to samé čeká s mladším synem a já se od kamaráde, které to už mají za sebou dozvěděla, že se za 14 let nic nezměnilo!Tak sháním informace,čtu,ptám se a po přečtení tohoto článku jsem nabyla jistotu:nenechám své dítě trápit a nechám to na přírodě.Ülevilo se mi a moc, moc děkuji!
kamila, 2kluci, 5 a 19 let
  • 
4.12.2006 21:24:37
Prvnímu synovi chirurgicky oddělili předkožku před 14ti lety-bylo mu 5. Dodnes si to pamatuje a já také.Byla jsem lékařem donucena ležet na jeho tělíčku celou svou vahou "aby se ani nehnul!"Byla jsem nezkušená a jako ovce poslouchala lékaře.Zítra mě to samé čeká s mladším synem.Kamarádky, které už tento zákrok mají se svými syny za sebou mě svým vyprávěním šokovaly,že se za 14 let nic nezměnilo!Hledám informace, se, chci slyšet názory více lékařů.Tento článek mi pomohl.Nechám to na přírodě.
Viki
  • 
24.10.2006 21:42:56
Tak tohle jsem zažila taky od lékaře z polikliniky na Budějárně,kam nás poslali na vyšetření a objednání na zákrok.Násilím stáhnul synovi předkožku,hrůůza!!Od té doby má syn panický strach z doktorů a opět se ve 3,5 letech začal počůrávat.I přesto,že jsme měli termín,nešli jsme tam a zašla jsem na dětskou chirurgii do Vinohradský,dostali jsme mastičku a za měsíc šla předkožka přetáhnout.Mám kamarádku ve Švýcarsku,kde se tyhle zákroky vůbec neprovádí takhle malým dětem,čeká se do puberty,jestli se uvolní.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 110 [Dalších 60 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.