| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se starat o předkožku?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 110 [Dalších 50 >>]
Jana
  • 
11.10.2006 22:59:03
Mám 4,5 letého synka. Když byl maličký, vůbec mě nějaké přetahování nenapadlo, až když se mě zeptala moje máma, jestli to dělám a že bych měla. Tak mi to nedalo a zeptala jsem se své dr. a ta jen mávla rukou, že je čas. Tak jsem to začala zkoušet sama asi v roce, ne ve vaně, tam se mi dítko moc mrskalo, ale vždy až po koupání. Šlo to trochu a já se bála nějak víc, takže jsem to zkoušela tak jednou za měsíc nebo i méně často. Po nějaké době si malý na pindíka nechtěl nechat sahat, takže jsem ho tak čtvrtletně přidržela a zkoušela to i přes jeho odpor. Po čase jsem zjistila, že mu přetáhnout jde a rozhodla se nechat ho až si to bude umět přetahovat sám. Teď už asi rok to zvládá úplně skvěle, jen mu to musím připomínat;-) Myslím, že každá máma má cit pro to co je správné a hlavně nic se nemá přehánět!
pastelka
  • 
9.10.2006 19:35:13
Nedokážu se k tomu nevyjádřit. Setkala jsem se při jiném zákroku se setrou, která mi tvrdila,že novorozenec necítí bolest, že jen hysterčí... bylo to před necelými šesti lety.. Šokuje mě, že vůbec v dnešní době na takové lidi , u kterých je předpokládaná vzdělanost a přehled v oboru vůbec narazím...
I ve zdravotnictví jsou bohužel lidé, kteří zaspali dobu a nejhorší je, když se taková osoba vyskytne u dětí a vyplašené maminky event. prvorodičky.. tam asi cítí živnou půdu a vyvolávají ještě větší strach event. vyhrožují, co vše způsobíme dítěti nesouhlasem se zákrokem..


Pavlína Karlová, 2 kluci
  • 
9.10.2006 17:39:00
Náš prvorozený se narodil se stejným "nálezem". Doktoři - pediatři, o kterých mám skvělé mínění (byli jsme z rpzných důvodů hospitalizováni v nemocnici) mi poradili všichni to samé. Je to naprosto fyziologické, když se narodí chlapeček s tímto "nálezem". Určité procento chlapců má právě takto vyvynutou předkožku. Je to naprosto normální. A co má maminka dělat? Co jde, jemně, nenásilně, přetahovat a oplachovat vlažnou vodou - tj. umívat stejně, jako ostatní části těla, ale bez mýdla... Stejně jako to budou dělat maminky či jejich děti, až se jim předkožka uvolní. Ničeho se nebojte, vše je v pořádku. Je protě potřeba jen dodržovat hygienu stejně tak jako by ji měli dodržovat dospělí muži - tj. aspoň 1x denně přetáhnout a opláchnout vlažnou čistou vodou:-)
9.10.2006 13:40:58
Váš dotaz asi patřil mně, oslovení "Jiří" u mého příspěvku bylo pro p. Jiřího, nikoliv můj podpis.
Pokud jde o lékaře, samozřejmě je navštěvuji,i se svými dětmi. Ale právě proto mám spoustu ošklivých zážitků (zbytečně), viz znásilňování dětí při stahování předkožky v předškolním věku. O medicíně vím své (máme v rodině lékařů až dost) a proto raději navštěvuji homeopata.
Samozřejmě pokud mám zlomenou ruku, infarkt, nebo mě bolí zub, jdu k lékaři. V tomto jsou prostě nezastupitelní. Jen mi vadí, že mluví už úplně do všeho a přivlastňují si právo o vás rozhodovat a co víc- berou to právo nám, "obyčejným lidem", které považují pomalu za nesvéprávné. Tvrdí, že "tomu nerozumíme" a rozhodují o nás za nás. Pasují se mnohdy za polobohy a většina populace jim to baští. Já ne. Lékaři jsou lidé. Nic víc. Stačily mi dva porody v postsocialistickém zdravotnictví. Něco strašného-hovořím o přístupu k rodičce. Lékaři rozhodovali o tom, co vás bolí a co ne, kdy a jak máte rodit, kdy má dítě dostat najíst.....atd. Jak se pacient cítí, to je přece fuk!

Ale abych zase všechny neházela do jednoho pytle:
Někteří lékaři jsou opravdu LIDÉ s velkým "L"-a i s takovými jsem se setkala. Ti, kteří nezapomněli, že pacienti nejsou jen číslo v kartotéce, nebo-ještě hůře-položka v účtu pro zdrav. pojišťovny. Lidé na svém místě, jak kvalifikací, tak (a to hlavně) lidsky. Lidé, kteří pochopili své poslání. Tak to velmi obdivuji. Žel, je jich moc moc málo.
julian
  • 
9.10.2006 12:54:55
Chodíte k lékaři pane Jiří?
Jestli ano, tak proč, když lékaři nevěříte.
Jestli ne, přeji ať vám zdraví vydrží co nejdéle.
Renyk
9.10.2006 12:30:57
Jsem ráda za tento článek,přišel v pravou chvíli.Také řeším dilema:přetahovat nebo nechat být? Naše pediatrička doporučuje přetahovat.Mám 21 měs.syna a přetahovat se nám moc nedaří,občas malý odtáhne moji ruku a to i při koupání.Manžel radí:moc to nepřehánět. Po přečtení článku,nebudu tak aktivní, a vesměs to zřejmě nechám na přírodě.Poradila si s jinými věcmi,poradí si i s touto.
9.10.2006 1:39:18
Jsem maminkou dvouletého klučiny a i nám jde předkožka stáhnout jen malinko. Na radu pediatra opatrně stahujeme již cca. od roka věku. Protože se lékaři nezdálo, zda má syn sestouplá obě varlátka, dostali jsme se až na urologii. Zdejší lékařka mi pro syna nabídla rychlý zákrok stáhnutí překožky, který prý sice trochu!? bolí a cca. týden se dítě nesmí koupat, ale potom je prý vše v pořádku vyřešeno. Nabízený zákrok se mi moc nezamlouval a tak jsem si dala čas na rozmyšlenou do příští návštěvy, která bude počátkem listopadu. Později jsem o zákroku a následných potížích slyšela od jiných maminek takové horory, že jsem byla téměř rozhodnutá zákrok nedovolit. Tento článek i diskuzní příspěvky mi dodaly odvahu a pokud to nebude nezbytně nutné, svého syna takovému traumatickému zákroku v nejbližších letech vystavit nehodlám a prozatím nechám vše přírodě. Děkuji za radu v pravý čas.
Jaké jsou vaše zkušenosti s nesestouplými či případně zmenšenými varlátky? Slyšela jsem už tolik různých názorů lékařů, zejména různý věk, dokdy musí být problém s varlátky vyřešen. Díky za radu
  • 
8.10.2006 20:00:19
Nám je 8 a předkožka pořád nejde, v 6-ti letech jsem ho ubránila, ale bylo nám řečeno, že tak do 8-smi. Ten článek si vytisknu. Lukášek o přetažení nechce ani slyšet a já se bála, že když to nechávám tak mu škodím. Fakt jsem si oddychla.
Madla (Bertik3)
  • 
8.10.2006 13:05:43
My jsme meli zanet pred nakym casem. Dostali jsme na to Bactroban a hermankovou koupel a doktorka nastesni nic nepretahovala. Taky vecinou nechava vecem volny prubeh kdyz to jde. Pretahovani nam porad nejde a po precteni tohoto clanku uz nebudu stresovat syna i sebe. Uz mi na sebe skoro nenecha sahnout, museli bysme na nej bejt dva. To je fajn ze sem si to precetla.
Madla (Bertik3)
  • 
8.10.2006 12:52:15
Diky, to sem si zas precetla neco co sem potrebovala. Jakto ze mi to nikdo nerek...s ostatnima matkama se preme od kdy se ma zacit stahovat...nekdo rika od roka,nekdo od mesice, nekdo vubec nevi ze se neco takovyho ma delat...a nakonec ma pravdu.
To ale u detsky doktorky nezjistime. Porad se snazime pretahovat ve vane(!!!) protoze v teply vode je kuze uvolnena a de to lip...ted uz to necham na Bertikovi a vubec se mu do toho nebudu michat!
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 110 [Dalších 50 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.