• |
14.10.2006 0:07:52
Mila Evo,
vase dcerka je jeste mala a tak vyzaduje vasi neustalou pozornost. Sama mam dve male holcicky, tak vim o cem mluvim. Radim trpelivost a zase jen trpelivost. Kdyz mela mladsi sedm mesicu a potrebovala jsem varit, tak jsem si ji dala do baby-vaku, kde se zklidnila a ja mohla pracovat. Nekdy je dobre zmenit sve plany, vnitrne se zklidnit, venovat se treba par minut diteti a mozna, ze to zabere. Pokud jsem v kuchyni, tak je tam se mnou i moje dite. Jestlize uz sedi, pak je dobre ho posadit do zidlicky a dat mu nejake veci ke zkoumani - to uz necham na vas. Uz jsem se dostala do faze, kdy dite je dulezitejsi, nez vsechno ostatni.... a prace chvilku pocka, jestlize budete v pohode vy, pak bude v pohode i vase holcicka. hodne stesti a lasky preje martina |
Eva21546 |
13.10.2006 12:46:45
Ahoj, moje holčička teď vůbec sama nevydrží. Dříve si dokázala hrát sama aspoň krátce, teď mám problémy navařit aspoň jí. Taky mi plakala, když jsem "půjčila kočár" kamarádovi a u lékařky. Jen se k ní sklonila a už byl řev.
Ale četla jsem, že v tomto věku je to normální a nesouvisí to s charakterem. Mezi lidi chodíme často (cvičení, plavání, návštěvy), ale moc lidí ji nechová, jen velmi vyjímečně babičky. Jaké s máte zkušenosti? Díky. Eva |
Zuzinda, Míša 11/05 |
• |
12.10.2006 13:58:49
To jsem ráda, že nejsem jediná kdo zná knížku Dítě a já nazpaměť:-)
Hodně z ní čerpám. S Míšou taky děláme skoro všechno společně, trvá to tak 10x déle, ale pro něj je to zábava. |
Matilda |
• |
12.10.2006 7:03:05
Monty,
muj syn si neumel sam hrat do 4,5 let.( Pak ho manzel naucil cist a vse se zmenilo.) Taky me to kolikrat nebavilo porad neco vymyslet a hrat si s nim, ale chapala jsem ho, protoze moji rodice na mne skoro nikdy nemeli cas, a stale si pamatuju, jak mne to bylo lito, jak jsem se citila odstrkovana. A pak jsem schvalne zlobila, abych si vynutila jejich pozornost a oni si se mnou uz tuplem nechteli hrat! :-))Takze ja se snazim delat opak a moje predsevzeti vzdycky byla: hrat si vic s detma, naslouchat jim, co je bavi, co je pro ne dulezite, atd. Musim ale hodne " dobijet baterky", takze kazdy den alespon na hodinu, kdyz se manzel vrati z prace, obleknu teplaky a vyrazim do fitneska:-) A taky vecer jsem kolikrat rada sama, bez mluveni, jen ja a kniha ci pocitac:-) Ale chtela jsem hlavne napsat, ze nevidim nic neobvykleho na tom, ze Tvuj syn si v tomto obdobi nechce hrat sam...To neznamena,ze to tak bude navzdy.... |
ELZA |
• |
11.10.2006 16:48:55
Jéé, to je jako u nás :)) Malá (teď je jí 6) vyžadovala odmalička víc pozornosti, než kterékoliv jiné dítě co znám. U všeho chtěla někoho mít. U kreslení, stavění, puzzlí... k tomu další hry jako divadlo, vymýšlení různých příběhu s piráty a rytíři, na doktora si musela hrát s někým "živým" nebo aspoň plyšáci museli "mluvit"... Prostě zápřah. Naštěstí má tatínka "hračičku", ale i jeho to dost vyčerpávalo :) Ve školce se moc nekamarádila, hrála si spíš sama, nebo jen tak bloumala a pozorovala ostatní. Ale poslední dobou se to začíná lepšit. Hurá :)) Začala chodit do první třídy a je celkově samostatnější. Sama si kreslí, nebo s plyšákem hraje stolní hru a sama za něj mluví. A ikdyž si stále chce nejvíc hrát s námi, tak se dokáže zabavit i sama, což je pokrok :) Prostě každé dítě je jiné. Některé vyžaduje pozornosti hodně a jiné míň. Ale s přibývajícím věkem se i ty nesamostatné stanou samostatnými. Snad :))
|
PajaMM |
11.10.2006 14:59:51
Ahoj Monty :-)
U nas je to s temi vikendy obdobne....Klarinka nam rekne, ze uz vstava a ze se jde divat na pohadky...a je stastna, ze tam muze byt sama...je to max hodinka, ale pohoda....vsichni jsme spokojeni :-) A s tim jidlem - nase beruska teda sama neveceri, ale kdyz neco chce, zepta se me, jestli si to muze vzit z lednicky nebo ze skrinky (vetsinou se jedna o neco sladkeho nebo tak), lzicku si taky umi vzit a najist se umi....takze v tom nevidim problem!!! |
Janinka |
• |
11.10.2006 14:47:57
Monty, my to máme se 4letou dcerou pojaté o víkendu ráno úplně stejně :o) Taky jsem si dlouho připadala jako líná kůže, která není ochotná kvůli svému zlatíčku ani vylézt z postele, ale naši holku tahle občasná samostatnost a svoboda strašně baví a děsně se na to každý týden těší, tak jsem v klidu.
|
Janinka |
• |
11.10.2006 14:35:36
Monty, my to máme se 4letou dcerou pojaté o víkendu ráno úplně stejně :o) Taky jsem si dlouho připadala jako líná kůže, která není ochotná kvůli svému zlatíčku ani vylézt z postele, ale naši holku tahle občasná samostatnost a svoboda strašně baví a děsně se na to každý týden těší, tak jsem v klidu.
|
Jana (2 děti) |
• |
11.10.2006 14:06:48
Já myslím, že je to v pohodě. Když to zvládne, proč ne. Myslím, že kdyby měl nějaký problém, tak tě z té postele prostě vytáhne a spát tě nenechá. :-)))
|
11.10.2006 13:58:53
Ještě dotaz. :o)
Nedávno mi moje máma vyčítala, jak jsem krkavčí, když v sobotu ráno nevstávám se synem v osm (on obvykle spí do desíti, ale někdy holt v těch osm vstane a spát už nechce), ale nechám ho, aby se sám vyčural, umyl si ruce, nasnídal se a hrál si do těch deseti, než vstávám já. Prý je na to malej - jsou mu 3 a 3/4 roku. Stejně jako je údajně malej na to, aby si sám vzal večeři (jogrut z ledničky, rohlík z chlebovky a lžičku ze šuplíku). Mně to teda přijde v jeho věku normální. Jak to máte vy? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.