| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Počítače ohrožují vzdělanost našich dětí?!

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 155 [Dalších 95 >>]
Petru
  • 
7.12.2006 0:48:37
já mu taky věřím, ale to přece nevylučuje, že má dobrou vizuální paměť, ne? teda jeho syn a že ho zajímá víc stroj než postavička je asi přirozené, když má technicky nadaného tatínka, který se mu navíc věnuje. Nemyslím to ironicky. Už jdu ale opravdu spát. Zítra je taky den. vlastně už dnes ráno
7.12.2006 0:41:11
Petru, já Bobovi parní stroj klidně věřím :o) Starší holka ráda kreslí, nicméně když šla na pětiletou prohlídku, tak jsem jí kladla na srdce, kdyby třeba měla nakreslit nějakékou panenku, ať si nezapomene spočítat prsty - jestli kreslí tři, čtyři, pět, šest... co na tom, trocha prstů sem, trocha prstů tam :o/ Ale třeba zrovna u žab měla důkladně spočítáno, kolik prstů mají na zadních nohou a kolik na předních, ptákům pečlivě odpočítávala drápky, pavoukům nohy atd. Ale ty postavičky jí tak nějak byly putna, asi z nich neviděla žádný užitek ;o) Takže já věřím tomu, že jestli ses Bobovo dítěti zalíbil parní stroj, tak si ho zapamatoval a nakreslil. Vlastně vůbec odmalička - nejdřív nechtěla kreslit, že "to neumí tak hezky" a později, když kreslila nějakou KONKRÉTNÍ věc, chtěla ji mít co nejvíc stejnou jako originál a dokázala na ní nakreslit i detaily, které jinak běžně na obrázcích nepoužívala.
Petru
  • 
7.12.2006 0:39:32
šlo mi o to, že když se s dětmi řeší nějaká důležitá věc, jestli to není od věci sedět k nim zády, ale právě v otázce sexu(pro někoho kdo se stydí) se mi to osvědčilo, a nebo i když mají děti jiný problém, za který se stydí.
Vím, že to je i moje chyba, že se stydí, ale někdy to může vyjít i odjinud. Protože bydlíme dál od města, tak jsme často v autě na cestách za kroužky dětí a nebo k babičce (300 km), tak se i učíme slovíčka, nebo si zpíváme, někdy nadáváme, prostě děláme všechno, co jde dobře pusou. Horší je to na křižovatkách a když se musím soustředit víc, to ale většinou řeknu, že se bavit nemůžu a začnu až to jde.
Měla jsem jen trochu pocit, jako bych děti posadila třeba ke stolu zády. Ale taky si myslím, že to nevadí
Lukáš Dostal
  • 
7.12.2006 0:25:16
Petro, a proč by to mělo vadit? Snad jenom tak, že by to odvádělo Tvou pozornost od řízení - to zrovna by mohlo vadit dost zásadně :-).

S dětmi si při jízdě také povídám bez vizuálního kontaktu, hrajeme hry...
Petru
  • 
7.12.2006 0:24:39
Moje chyba. Jsem už unavená a zaměnila jsem si nějak odpovědi. Psala jsem asi reakci Bobovi, jak jeho syn maluje parní stroj ve 3 letech´, což je asi jen kopírování ale asi má dobrou vizuální paměť

Já jsem byla překvapená, že na to narážíš? Sylvie, právě Ty, když Tvé názory mi dost sedí. DOšlo k nepříjemnému nedorozumění. To se mi ddnes (vlastně včera) stalo asi 3x.
Já jsem se snažila poctově přečíst celou diskuzi a nějak se mi to zamotalo. Sylvie, já se to snažím dělat s dětma podobně, ale já už mám nejmladší stejně starou jako Ty nejstarší, tak už uvažuji jinak. Přeji dobrou noc
7.12.2006 0:15:46
To je mi líto, že jsem to špatně pochopila, ale o malování v příspěvku nebylo ani slovo. MMCH právě kvůli malování občas hledáme nějaká zvířata, když dostanu nějakou záludnou otázku, na kterou z hlavy neznám odpověĎ (resp. nejsem si jista). Ty žáby jsme třeba hledaly kvůli tomu, že jsem si nebyla jista, jak to mají s plovacími blánami...

Teda, nějak mě zlobí vkládání... jestli to tu bude opakovaně, tak se omlouvám :o/
Lukáš Dostal
  • 
7.12.2006 0:14:26
L+2, s tím co říkáš, si ani článek ani mé reakce myslím neprotiřečí.

Článek nechtěl říct, že se děti až do dospělosti mají držet od počítače co nejdál. Myslím, že od nějakých ca 12 let patří dobré seznámení se s počítačem ve škole k samozřejmosti. Neučím informatiku, ale přátelé profesionálové si občas posteskli, jak jsou osnovy v novém školském programu pro opravdové porozumění věci zcela nesmyslně postavené. Tvrdili, a doufám že jejich názory reprodukuji správně, že by bylo ideální, aby se žáci nejprve naučili si počítač postavit, tedy porozuměli vnitřnostem, pak se učili základy programování a teprve potom aplikace naučeného: tedy jednotlivé hotové, bezesporu velmi užitečné, ale dnes již blbuvzdorné - a tedy myšlenkově velmi stupidní uživatelské aplikace.

Jinak můj údaj o půl roku na běžné uživatelské zvládnutí počítače mi připadá z praxe realistický a dostačující. Píšeš, že se předpokládá velmi dobrá znalost ppt - nabízené kurzy základní i nástavbové trvají ca 2x2 dny, zbytek je věc praxe, se slušným zvládnutím textového editoru je to obdobné, no a u excelu to možná potrvá trochu déle, ale především to předpokládá aktivní zvládání a porozumění matematickým funkcím - tedy všeobecné vzdělání, jinak je to dost na nic. Umět makra vyžadují pouze určité specifické obory (inženýrské, ekonomické, exaktní vědy,...), jejichž předpokladem je většinou vysokoškolské vzdělání, rozhodně to nevyžaduje průměrný zaměstnavatel od průměrného zaměstnance. Konečně - když se děti naučí makra na střední škole, proč ne?

Proti čemu článek brojí, je onen manipulativní imperativ, že bez výuky počítačové a mediální gramotnosti již od útlého dětství dětem ujede vlak, že budou za 10 až 15 let znevýhodněné při hledání práce.
Petru
  • 
7.12.2006 0:06:21
Sylvie, ještě jednou.
Když umí dítě víc než já, tak si to heslo najde a odemkne si co bude chtít. Já nemám nic proti dětem u PC, když tam jsou do určitého věku s rodiči (jako vaše děti) a nebo jsou rodiče aspoň poblíž.
Já vás chápu, ale vy nemáte snahu chápat mne. A to mne mrzí.


Kdo mluví, co chce, uslyší, co nechce.
Petru
  • 
7.12.2006 0:05:54
Sylvie, ještě jednou.
Když umí dítě víc než já, tak si to heslo najde a odemkne si co bude chtít. Já nemám nic proti dětem u PC, když tam jsou do určitého věku s rodiči (jako vaše děti) a nebo jsou rodiče aspoň poblíž.
Já vás chápu, ale vy nemáte snahu chápat mne. A to mne mrzí.
Kdo mluví, co chce, uslyší, co nechce.
Petru
  • 
7.12.2006 0:00:35
Sylvie, já jsem to asi špatně napsala. Já chtěla napsat, že 3 a 6 leté děti se učí malovat
Je mi jasné, že četují děti tak asi od 10 let výše, o těch jsem psala. Já věřím, že máte děti pod kontrolou

Bohužel jsem se asi málo snažila to napsat stručně. Ale nechce se mi zapisovat si každé jméno na koho reaguji a jinak to neumím, já počítačům nerozumím. Už mě ale fakt štve, jak se tady překrucuje a slovíčkaří, hlavně od chytrých ženských. Asi brzo vypadnu.
Sylvo, omlouvám se a příště si to nechám pro sebe, i kdybych to 100x myslela dobře, jako s tím malováním
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 155 [Dalších 95 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.