| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak můj manžel (ne)prožíval těhotenství

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 189 [Dalších 49 >>]
Líza
15.11.2007 11:36:45
Chlapům ubyly a přesunuli je na stroje, obchody a poskytovatele služeb. Nechodíš do lesa kácet dřevo na topení a neporazíš vlastnoručně prase, když chceš mít maso... ubyla spousta fyzicky náročný práce, kterou si dneska kupujeme. Peníze umí vydělat muž i žena a fyzicky míň náročné práce taky oba. Skutečně - a obzvlášť panelákových chlapů - platí, že práce chlapům za posledních sto let ubylo, protože ubylo fyzicky náročných prací, které kdysi byly nutné k tomu, aby mohla domácnost fungovat. Ostatně, ani ty ženy kdysi nepřinášely domů peníze, ale byly doma a staraly se o domácnost - takže není pravda, že by jim nic, co dřív patřilo téměř výlučně chlapům, nepřibylo.

POkud jde o vaření - radost, úklid - nenáročnou rutinu, nechtěl bys k nám o víkendu zaskočit?
15.11.2007 11:32:39
jo vzdyt ok Sylvie. Ja treba nekolikrat slysela, jak jsem karieristka. Spis to bohuzel u zeny nabira negativni nadech.
Ale skvele jsi to vystihla, ja mam taky problem s tim, ze nekdo nema ambice:)))) ale uz jsem se naucila to nerikat a nechat ostatni zit:))
Markéta, syn 5 l.
  • 
15.11.2007 11:28:49
No pro některou ženskou je atraktivnější chlap který má prachy a !!POSTAVENÍ !!, pro některou chlap, který má pěkný zadek, pro některou sportovec a pro některou chlap, s kterým může večer příjemně pokecat. Většinou je to ale kombinace mnoha faktorů. Takže to, že manželovi zdrhne žena k jeho šéfovi jenom proto, že je bohatý a má POZICI, se obvykle nestává.
Katka
  • 
15.11.2007 11:25:43
Bobe,

záleží taky na tom, jaké kdo má dítě. Jsou takové, které jsou méně náročné, vyhrajou si samy, nechají tě v klidu číst. Moje dcera bohužel taková není a asi nikdy nebude. Od rána Proč, Dívej se, Pojď se mnou, Jakto, Hele, Řekni mi, Kde seš, Pojď se podívat, Proč se tak tváříš, Ty se nedíváš, neodpovídáš, nevnímáš, nereaguješ, Ty to snad nevíš, Proč to nevíš, Kdo to ví.....prostě živé a temperamentní dítě. Ty domácí práce, pokud se k nim vůbec dostanu, jsou pro mě vlastně takový relax.

Řekla bych, že i profese, kterou vykonávám, je dost zodpovědná, nebylo vůbec lehké ji sehnat, je často vyčerpávající, i když možná monotónní. Ale jsem z ní večer daleko méně unavená než například z víkendu, kdy se intenzivně věnuji dcerce. Už proto, že se aspoň na chvíli můžu zavřít do kanceláře a v KLIDU vypít kafe nebo se podívat, co je nového na Rodině, což třeba o tom víkendu nemůžu (Jé, můžu se na počítač dívat s tebou, můžu jezdit myší, na co mám teď kliknout, jé, já jsem ti to asi smazala.....)
15.11.2007 11:16:22
Jak, nesnažila jsem se naznačit, že kdo chce kariéru, je chlap. Snažila jsem se říct, že co znám chlapy s kariérou, tak ti ji nedělají kvůli společenskému tlaku, ale prostě proto, že je to baví, berou to tak, že musí jít výš a výš a co nejvýš a berou to jako samozřejmost a nezřídka (ne vždycky) to vyžadují i po své partnerce, protože třeba nechápou, jak je možné, aby byl někdo tak neambiciozní, "nechtěl na sobě pracovat"... Prostě že to není ani tak společenský tlak, jako spíš vlastnost každého jedince, jak muže nebo ženy. Nevybavuje se mi žádná žena, která by dělala kariéru v rozsahu mých známých, proto jsem mluvila o mužích. Ale ono je to dané tím, že já sama jsem dětská sestra a okruh mých známých jsou právě sestry nebo učitelky, kde tedy kariera sice není vyloučená, ale přeci jenom "dravější ženy" volí spíš jiné profese. A zrovna karieru nedělá každý muž, kterého znám. Vím i o těch, kteří se o ni nijak nesnaží nebo o těch, kteří na "karierním žebříčku" klesli, ale dělají to, co je baví víc.
15.11.2007 10:55:17
Nevidím to stejně jako vy.
Dokud jsem oba z manželem pracovali, vyžadovala jsem , aby se stejným způsobem staral o chod domácnosti jako já. Nyní čekáme potomka cca 20 dnů a od první chvíle co jsem zůstala doma jsem ho odprostila od domácích pracích. Pracoval jinak - připravoval náš byt na příchod miminka a to mi bohatě stačilo. Až se vrátíme z porodnice zapojím ho do péče o miminko, ale né proto aby pomohl mě, ale aby se o něj uměl postarat, kdyby se se mnou cokoliv stalo.
Jinak nám to od počátku naprosto klapalo, vím, že neumeje koupelnu a záchod, tak to dělám já. Já nevynáším odpadky a tříděný odpad. Střídali jsme se ve vaření. Dali si pravidla a klape to. Je to o komunikaci. Doté doby než jsem otěhotněla jsem jezdila po nákupech sama a taktéž si je vynosila do 4 patra bez výtahu. Když bylo potřeba utáhnou kliku a manžel byl v práci, tak jsem jí utáhla. Můj manžel není despota a když není utřený stůl tak prostě není.
K těhotenství - manžel není typ, který o svých pocitech mluví. Vím to a respektuji, znám jeho nonverbální komunikaci a vím, kdy je štasný a spokojený. O svých pocitech jsem tedy mluvila já a on pozorně naslouchal. Výbavičku jsem pořizovala já a vlasně mi to vůbec nevadilo. Pro našeho syna udělal krásný přebalovací pult a mě to stačilo. Když jsem chtěla, aby viděl jakýho máme fotbalistu, tak to stejně bylo zbytečné, protože naše miminko jako naschvál přestalo kopat. Do ničeho jsem ho netlačila. Přesto nikdy nezapomenu, jak byl dojatý, když viděl malého na ultrazvuku. Samozřejmě to nepřiznal, ale slzy v očích jsem viděla.
P.S. neměnila bych.
15.11.2007 10:50:51
hm, me spis prijde, ze jakmile ma karieru zena, je to az divne a treba ja o tom v realu skoro nemluvim. protoze mi to nestoji za to, za prve ty reci, kolik mam penez a za druhe ten podiv, proc to delam. Asi jsem chlap, protoze ja bych bez te " kariery" byt nemohla. me bavi ten stres a nervy atd.
15.11.2007 10:48:56
to jsou hezké teorie a mnoho žen si to takhle namlouvá, jenže ve skutečnosti je prostě atraktivnější muž, který má funkci a prachy.


No, já bych řekla, že tím si jenom muži, kteří mají funkci a prachy dodávají sebevědomí ;o)
15.11.2007 10:43:14
Bobe, já ti nevím. Budu-li to brát podle "společenských časopisů", tak ta kariéra se požaduje jak po mužích, tak po ženách. Budu-li to brát podle svého okolí, tak tu kariéru dělají jenom ti muži, kteří ji dělat chtějí a pokud ti mají partnerku, která má "bezkariérovou profesi", tak ta nezřídka má i na talíři, že se zahrabává, že by měla profesi změnit a bla bla bla. Předpokládám, že asi to bude platit i opačně :o)
15.11.2007 10:36:23
Markéto,
to jsou hezké teorie a mnoho žen si to takhle namlouvá, jenže ve skutečnosti je prostě atraktivnější muž, který má funkci a prachy.

Manželům těch tvých kamarádech bych doporučil, aby se zdánlivě moderním názorem svých manželek nenechali ukolébat - jinak jim jednou žena uteče s jejich šéfem!
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 189 [Dalších 49 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.