| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak můj manžel (ne)prožíval těhotenství

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 189 [Dalších 109 >>]
16.11.2007 11:52:14
No právě, Bobe, já to akceptovat nebudu, protože mi připadá nesmysl cpát se do systému, kde je 50%, nebo spíš 95% pravděpodobnost, že se budu užírat něčím, co ve skutečnosti není podstatné. Dělat losera je špinavá práce, ale někdo to (v tom tvém systému) dělat musí, že. A jestli to akceptuje "většina", musím to akceptovat taky? Mně přijde smysluplnější ukázat, že to není jediná a nevyhnutelná cesta.

Mmch už jsem ti jednou psala, že mindráky tady většinou vytahuješ ty... Tím, že to budeš házet na mě, se tím nic nezmění :-/.

Původní téma NEBYLO, jací muži si mohou vybírat, bylo to o tom, na koho se přesunuly jaké povinnosti (teda v okamžiku,kdy já jsem vlezla do diskuse). Nějak se stalo, že jsme u tvého oblíbeného "úspěšní muži si mohou vybírat"... Jak jsem se tam proboha dostali?? Pak mluv o obsesích... :-/.
16.11.2007 11:49:49
To jo,
ale to ostatní snad vyjde najevo dřív, než "spadne klec", ne?
16.11.2007 11:45:30
Mno, Bobe, ale to ostatní je jaksi vidět až posléze, že. :o)
Pokud se ovšem neseznamuješ na inzerát nebo po netu a fotky si vzájemně nevyměníte, až když je utvořeno jakési duševní pouto, to pak člověk ledasco odpustí.
První signál je podle mne PRO KAŽDÉHO, jak ten člověk vypadá - ale zas je výhoda, že mají lidé různý vkus. :o)
16.11.2007 11:42:35
Sylvo,
a kdo říká, že atraktivní žena je POUZE krásná? Skutečně atraktivní žena je navíc inteligentní, vzdělaná a charakterní. Nemluvě o tom, že je skvělá milenka.

Muž, který by si ženu vybíral pouze podle vzhledu, by byl skutečně idiot.
Podobně jako žena, která by si vybírala muže POUZE podle prachů nebo podle svalů, by byla kráva.
Apolena.
16.11.2007 11:38:10
Jsem ráda, že můj úspěšný muž si mě vybral - a poté mě ukecal, upsal a utelefonoval - kvůli tomu, že máme stejný druh humoru, podobné záliby, že máme podobný názor na společný život, výchovu dětí atd.
Protože bych nechtěla žít s idiotem, který si vybírá partnerku podle vzhledu.
16.11.2007 11:35:43
Kubulo,
teď na to koukám: "pitvání motivací a osobnostních rysů ostatních diskutujících... Bobe, tohle snad opravdu nemáš zapotřebí."

Tohle je zrovna od tebe mimořádně srandovní podotek - zkoumání motivací a tvých oblíbených hypotetických midráků je především tvoje obsese.
16.11.2007 11:29:58
...ale o tom zde již dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho!
16.11.2007 11:24:24
Kubulo,
jak to, že to tu nepadlo? Naopak se o tom už nějakou dobu bavíme. Protože tvrzení "úspěšní muži si mohou ženy vybírat" a "schopní muži mají atraktivnější ženy" jsou v zásadě jedno a totéž.

A že tenhle přístup odmítáš akceptovat, neznamená, že ho odmítá akceptovat většina lidí.

Je naprostá pravda, že to je "továrna na frustrace". Ale pozor - jen pro losery (uf!)! Nikoli pro vítěze. A je nesmysl, že vítěz je jenom jeden. Kdo jako? Americkej prezident?
16.11.2007 11:21:51
Kubulo,
ten původní model by mi až tak divnej nepřišel, pokud ženskou baví být doma a starat se o děti/domácnost (znám takové) a chlap jí to umožňuje tím, že vydělává. Proč ne. Když to vyhovuje oběma.
Divné mi přijde očekávat, že ženská, která je zvyklá pracovat, práce jí baví, umí vydělat dost peněz se bude ve volném čase věnovat oprašování páníčka, kterej pro ni nehne prstem a nedá jí ani floka. Nechápu to sebevědomí nebo jak to nazvat - tu jistotu, že JÁ jsem ten pan SKVĚLÝ, kterýmu leží všechny ženy u nohou a ty bys měla být RÁDA, že mi můžeš podstrojovat.
Víš co, já mám radost, když můžu pro chlapa něco udělat, možná jsem tudíž taky jen obyčejná slepice - jenže pro chlapa, kterej to ad jedna nevyžaduje, ad dvě si to dle mého soudu zaslouží, navíc to samé je schopen a ochoten udělat pro mne. Protože o tom to je. Já děsně ráda udělám večeři a snažím se, aby ty talíře byly hezky upravený a nazdobenej stůl, protože to samý dělá ten chlap i pro mne. Když se ráno probudím dřív a udělám mu kafe, neberu to jako posluhování nebo ženskej úděl, protože vím, že když se probudí první on, udělá ho mně. A to je to, co jsem nikdy nevysvětlila svým předchozím partnerům, že to není tak, aby jeden jen dával a druhej bral a natahoval ruce.
Bohužel to nepochopili a pak se děsně divili, že mi to nevyhovuje.
16.11.2007 11:12:12
Kubulo,
s tou podporou je to zajímavý... je fakt, že u mého druhého manželství to tak nějak podobně bylo.
On teda manžel ty věci dělal, ale neodpustil si nikdy poznamenat, že to dělá "za mne" a já "nedělám nic". Argument, že živím dítě a dost podstatným způsobem i jeho byl pokládán za podružný a nedůležitý.
A teď pozor. Jeho matka i POTÉ, co jsme se rozešli, chodila za mnou a vykládala mi, že se manželovi vůbec nediví, že se se mnou chce rozvést (přitom on nechce - chci já, on je proti), že jsem strašná ženská, že neuklízím, nevařím...
Já: "Ale já vydělávám prachy a v rámci možností se věnuju dítěti. Přece nebudu dělat všechno já a on nic!"
Ona: "Já jsem to taky zvládala. Jednou jsi máma musíš."
Já: "Ale tady nejde o dítě, dítě je v pohodě, jde o to, proč bych měla manželovi zabezpečovat veškerej servis a on nedělal NIC! Já pracuju, starám se o dítě, to jsou DVĚ zaměstnání, mám mít ještě třetí (domácnost) a on NIC?"
Ona (mmch. vskutku kuriózní odpověď): "My jsme ti ho nenutili! Já bych si takovýho chlapa nevzala!"

I po téměř dvou letech od rozchodu se tváří, jako kdybych já byla ta ošklivá, co od manžela něco chce a nějak ho vydírá či co, protože i když jsem hrozná, nejhorší, tak se NECHCE rozvádět (vždycky týden chce a pak ho to přejde).

Nevím, nějak tomu světu asi nerozumím.
Když jsem tak hrozná, proč není rád, že se mne může lehko zbavit? :o)
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 189 [Dalších 109 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.