5.3.2008 10:59:53
Ale to se takhle nedá říct. Já jsem taky vyrostla na sunaru a v životě jsem žádné problémy o kterých se zmiňuješ neměla.
Jak už jsem psala, kojila jsem svoji dceru do dvou let a přesto byla ze všech mých dětí nejvíce nemocná. A to ty ostatní jsem bohužel kojila jen asi do tří měsíců. |
zuzana |
• |
5.3.2008 10:57:56
Opravdu se nikdy plne nevyrovna, s tim se proste neda souhlasit, se vsim ostatnim klidne ano .
|
zuana |
• |
5.3.2008 10:53:07
Nejak se mi to neodeslalo, tak jeste jednou. Ja jsem to jako for pochopila, taky jsem podle toho reagovala a proto ten smajlik...
Jako fanatik se opravdu necitim, jen jsem se dost casto setkala ve svem okoli s maminkama, ktere opravdu vzdaly kojeni zbytecne brzo. Jsem o tom presvedcena, ze to nekdy i navzdory vsemu proste nejde a ze to pak hodne mrzi, i me by to velice mrzelo. Co me vsak ohromne vytaci je, ze nekdo proste zpochybnuje vyhody kojeni. Neni snad problem si ty informace vyhledat. Ja jsem mozna naivni, ale staci mi doporuceni WHO a budu doufat, ze svoje tvrzeni maji podlozene nejakym tim vyzkumem . Jo i ja jsem chytra a krasna na sunaru vyrostla a taky plna ekzemu a alergii na vsechno mozne a po kom jsem to jen zdedila, kdyz to nikdo v rodine nemel??? |
5.3.2008 9:25:29
.
|
5.3.2008 7:40:09
Jeee chtěla jsem to hodit do stromu a objevilo se to tu a už se to vůbec neprobírá koukám
|
5.3.2008 7:38:55
Toto je krásný článek. Taky jsem pořád jen četla kojit, kojit, kojit. Bohužel jsem po porodu dostala dost silné poporodní deprese ( nevím proč, dcerka byla to nejhodnější dítě na světě ) které přešly až do laktační psychózy. Kojení pro mě bylo snad tím největším utrpením. Cca po třech týdnech mi musela být laktace zastavena. Moc jsem se tím trápila, ale na druhou stranu jsem byla šťastná, že mé trápení ustalo. Hned jak mi prsa splaskla a nebyla nalita, tak jsem se sklidnila. Dcerka má ted 20 měsíců. vyrostla na UM A dodnes nebyla nemocná. Myslím si, že dneštní UM je natolik kvalitní, že se MM plně vyrovná. Takže maminky, co nemůžete kojit, hlavu vzhůru. Svět se nezboří a vaše miminko to v pohodě přežije :_)
|
5.3.2008 7:38:39
Toto je krásný článek. Taky jsem pořád jen četla kojit, kojit, kojit. Bohužel jsem po porodu dostala dost silné poporodní deprese ( nevím proč, dcerka byla to nejhodnější dítě na světě ) které přešly až do laktační psychózy. Kojení pro mě bylo snad tím největším utrpením. Cca po třech týdnech mi musela být laktace zastavena. Moc jsem se tím trápila, ale na druhou stranu jsem byla šťastná, že mé trápení ustalo. Hned jak mi prsa splaskla a nebyla nalita, tak jsem se sklidnila. Dcerka má ted 20 měsíců. vyrostla na UM A dodnes nebyla nemocná. Myslím si, že dneštní UM je natolik kvalitní, že se MM plně vyrovná. Takže maminky, co nemůžete kojit, hlavu vzhůru. Svět se nezboří a vaše miminko to v pohodě přežije :_)
|
Emiška |
• |
4.3.2008 22:57:57
Díky, určitě si přečtu
Jasně, že miminka břečí, ale pokud je to nějak `víc, než malé množství` určitě to není v pořádku. Co třeba psychický stav matky (šílené šestinedělí), otce? Miminka na to dost reagují. Navíc novorozenecké koliky dávají také do souvislosti s psychikou matky. Tuším, že v Praze, v Motole, mají nějaké `centrum pro pláč novorozenců` |
4.3.2008 22:50:24
No Emiško, tak to si přečti nějakou z mnoha diskusí tady na rodině o řvoucích miminech, kterým teoreticky nic nechybělo, pže rodiče pro ně udělali první poslední a stejně brečeli...takových dětí je fakt hodně...
|
Emiška |
• |
4.3.2008 22:32:07
Nějak mi to nechcce ten počítač vzít, takže možná to tu bude dvakrát...
Mě zase točí fanatické hlášky typu `když se chce, kojit jde!` Pokud jsi četla dobře, nezpochybňovala jsem užitek kojení, jen jsem narážela na jeho časté přeceňování. Je mi jasné, že pro mimi je nejlepší to, co je pro něj přirozené. A opravdu bych si ráda přečetla nějakou japnou studii o kojení v souvislosti s alergiemi, IQ atd., to nemyslím jako fór, jsem prostě hlava zvídavá. A rozhodně si nemyslím, že třítýdenní kojenec by měl plakat, pokud má všechno co potřebuje, natož dvouměsíční (jak bylo u mě). Jinak tvoje poznámka o zklamání není vůbec fér :-( |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.