5.3.2008 23:59:31
zabržděnej je ten, kdo není schopnej přečíst pár jednoduchých řádků. Zuzana říká, že i při UM kojenci v útlém věku pláčí, což jako matka kojených i nekojených dětí bych chtěla zdůraznit ne kvůli hádání, ale pro ty, které maj (budou mít) doma 14 dnů staré řvoucí mimino a nebudou si jisté.
Nakonec nepíšu to poprvé. |
Emiška |
• |
5.3.2008 23:41:23
Je mi líto, že máš zdravotní problémy, jistě to není nic příjemného...
Ale, celý život si říkat: `jo, kdyby mě máma kojila, mohla bych mít o problém méně`, to promiň, ale to je smutné. Sama píšeš, že jsi byla chtěné a milované dítě, a to je mnohdy víc, než celé kojení. K tomu, že to podle tebe některé maminy, z těch a těch důvodů, zbytečně brzo vzdaly (anebo třeba vůbec nekojily), se vyjádřím naposledy, protože mi v tom připadáš vážně zabržděná (promiň, ale já už vážně nevím, jak bych to nazvala). Co se týče pláče, ne každá máma snese řev novorozence, a to ne kvůli své pohodlnosti, ale protože tak nějak cítí, že není něco v pořádku. Na tabulkových přírůstcích asi něco bude, neříkám, že se jimi člověk musí nutně řídit, ale když mimi nepříbírá nebo naopak hubne, asi není něco v pořádku. A že se malé v noci budí? Vždyť to je naprosto normální! Asi žádná normální žena si nepředstavuje, že její novorozenec večer v osm ulehne a probudí se až ráno. A ještě chci připomenout, že smyslem mých příspěvků rozhodně nebylo nějak zpochybňovat prospěšnost kojení, jen jsem chtěla poukázat, že kojení není spása světa. Mě prostě točí, když nějaká redaktorka napíše - či spíš opíše -, že kojené děti jsou `lepší`(zkracuju), aniž by to měla nějak podložené (ono se to totiž nedá nijak změřit, jo kdyby jsme tu měly dostačující vzorek identických vícerčat, ty by byly různě kojené i nekojené a po několika x desítkách letech by se vidělo...). Těch věcí, které mimi ovlivňuje je totiž podstatně víc. Víš třeba kolika chemickým látkám je vystaveno miminko už v děloze? Že mnoho z nich způsobuje třeba potíže s chováním a učením u dětí? A že jsou to mnohdy látky z běžných věcí kolem nás? Navíc jsem tu na rodině našla docela zajímavé odkazy, co se týká kojení matek alergiček nebo s astmatem. Zajímávé! Co když za pár let potvrdí, že by radši kojit vůbec neměly? To si zase budeš říkat `jejdanánku, proč jsem kojila?` Ty odkazy jsou: http://www.webmd.com/baby/news/20020919/breastfeeding-linked-to-asthma-allergy http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=84951 |
zuzana |
• |
5.3.2008 21:56:53
Myslim, ze se to takhle da rict. Netvrdim, ale to snad nikdo, ze nutne kazde dite na UM ma nejake problemy, ale proc asi vsichni alergologove, imunologove a treba i kozari se me ptaji jestli a jak dlouho jsem kojila? Proc je to teda tak velice zajima, kdyby to nemelo mit nejaky vlyv? To, ze ty, nebo nekdo jiny nema zadne problemy jeste neznamena, ze je nemuze mit nikdo jiny. Ja nevim uz jak to napsat, aby ste me pochopily. Pokud mam dispozici, tak proste dlouhe vylucne kojeni, postupne setrne zavadeni prikrmu, muze zajistit minimum problemu. Kdyz se totiz organizmus s alergenem potka co nejpozdeji, nemusi na nej treba vubec reagovat, nabo minimalne. Kdyz mam dispozici k alergiim atd.... a bude mi priliz brzy podane kravske mleko, nebo neco jineho alergizujiciho, tak se alergie muze projevit bourliveji. Napadlo te Vrani, ze tvoje dcerka by treba mohla byt bez kojeni jeste nemocnejsi? To neni o tom, ze jsou kojene deti supermani, ale treba by to bez kojeni mohlo byt jeste horsi..... Imunoglobuliny, ktere dite z mleka dostava, totiz urcite nezpusobuji vetsi nemocnost .
Jo a jen pro spestreni, materske mleko pry obsahuje nejakou specifickou latku(nepamatuji si uz nazev, ale na netu to neni problem najit), ktera pusobi priznive na rozvoj mozku, tak asi pro to ty chytrejsi . To jsem samozrejme psala jen pro zlehceni situace . |
zuzana |
• |
5.3.2008 21:38:50
Jo bylo mi tak 3-4tydny kdyz jsem atop dostala, takze to asi tim prostredim nebylo, mela jsem alergii na kravske mliko mimo jine. Verim, ze nejaka dispozice tam musi byt to urcite, ale treba bych pri plnem kojeni a co nejpozdejsim styku s kravskym mlikem, mohla mit o problem mene. Zrovna u me je evidentni, co spusobilo kravske mliko misto kojeni. Proste to tak je. Mozna jsem na tom opravdu nebyla ani psychicky dobre, ale to uz si nepamatuji . Byla jsem chtena i milovana a z bezproblemoveho porodu, hodne mimi rikala maminka. Bohuzel nejsem urcite jedina.....
No co se tyce toho, ze to brzy vzdaly, tak treba mimco nepribyvalo podle tabulek, rvalo a v noci se budilo.... To neni duvod prestat kojit, bohuzel se mi to i potvrdilo, protoze mimco rvalo i pri UM, budit se prestalo tak na dva mesice a pak se zacalo opet budit.... a k tabulkovym prirustkum se snad ani vyjadrovat nemusim. |
Jíťa |
• |
5.3.2008 13:05:24
Taky si myslím, že jen velmi málo miminek pláče skutečně bez důvodu. Spíš se nám rodičům nedaří odhalit tu příčinu, nebo uspokojit jejich momentální potřebu něhy a lásky.
A taky si myslím, že spousta miminek tzv. "bezdůvodně" pláče kvůli tomu, že matka není psychicky v pohodě. Znám to z vlastní zkušenosti: miminko mi občas plakalo i několik hodin v kuse - nemělo koliku, nemělo hlad, bylo přebalené, jen prostě já jsem měla v hlavě něco jiného a nebyla jsem tu jen pro něj. Pláč přestal jako mávnutím kouzelného proutku, když se objevil tatínek a vzal miminko do náruče. Já si mohla udělat, co jsem potřebovala, nebo si odpočinout a zase jsem tu mohla být jen pro malýho a už se znovu nerozplakal. Takže, dle mého, je to začarovaný kruh. Mimi "bezdůvodně" pláče, maminku to rozruší a tím víc mimi pláče. Čím víc pláče, tím je maminka nervoznější... |
Emiška |
• |
5.3.2008 11:54:51
Neposlala bys mi na sebe mail?
|
katka+katka |
• |
5.3.2008 11:39:14
Vlaďko, nic si z toho nedělej. Žena, která nekojí kvůli vzhledu, je sobecká fiflena. Já nekojila kvůli práci a taky jsem se dozvěděla, že asi budu sobecká kariéristka (co hůř dítě jsem v 6 měsících odložila do jeslí). Žena, která nekojí, protože jí to není příjemné, je sobecká a divná. Já si myslím, že by se měl každý zařídit podle sebe a ostatním do toho nemluvit.
|
Emiška |
• |
5.3.2008 11:23:13
A jak víš, že to vzdaly zbytečně brzy?
Jinak moc užitečné informace, včetně vědeckých stuidií, o působení různých chemikálií najdeš na stránkách www.toxickydomov.cz A tvé alergie a ekzémy? Je přeci hloupost spojovat to se sunarem. Spíš se na tom podepsalo prostředí, ve kterém jsi vyrůstala atd. + již zmiňované genetické dispozice. Navíc jak ekzémy, tak alergie i astma jsou často spojováno s psychikou. |
5.3.2008 11:16:56
sorry za ty překlepy a nedoklepy, ale píšu z notebooku a nejsem na tu placatou klávesnici zvyklá..
|
5.3.2008 11:15:11
Holky,
proč se tal navážíte do Elly?Ještě na základě jednoho příspěvku, je to trapný! Proč vás tak pobuřuje, že se o sebe stará? Musím se jí zastat. Mnoho matek bere kojení jako strašnou záluhu, kult mateřství a hodiny mluví jen o tom.Připadám si jako Š.Š. v básnících když na něj všude vykukovala prsa. NĚKTERÉ MÁTE MÍSTO MOZKU Z MLÉKA KOSTKU!!! Já se o sebe taky starám a myslím že je to naprosto normálmí.Můj muž má abnormálně citlivý žaludek, zvrací i ze stresu a taky mně držel na zácho za ruku, i když pak zvracel z mého zvracení. Mm oblečení XS-S, chodím na nehty, na solárko, mám ráda hezký a značkový oblečení, pro celou rodinu, sebe nevyjímaje. Miluju design, bytové doplňky, prostě hezký věci.Nekojila jsm, rotože se mi nechtělo, bylo to nad moje síly a nemám ve zvyku v rámci "vyšších smyslů" cokoliv lámat přes kleno na úkor svého přesvědční a pohodl. A zatím si stojím! Proto nejsem špatná, ať si tu říkát co chcete! Z vašich příspěvk vyplývá, že komu záloeží na vzhledu, je pokrytec! Já bych se nikdy dobrovolně nepasovala na "mobilní mlékárnu" s tím, že od toho jsem matka a mám prsa. Mám o sobě vyšší mínění a moje dítě tím nijak netrpí. CHci mu dát lásku, zázemí, zážitky, materiálně ho zabezpečit...A nějaké kojení nebo nekojení v tom vůbec nehraje roli. Moj teta-60 let taky říkala že když vidí striovitý a strupatý zaky stokilových maminek, lezoucích z bokovek o císlo menších, než by měly být, je jí zle..Tak to asi nebude jen názor muže Elly. My se s mým mužem milujeme, oběma nám přibudou vrásky, šedivý vlasy, ale nikdy mi nebude jedno jak vypaám a budu se v rámci možností snažit vždy pro něj vypadat co nejlépe, nevím co je na tom špatného. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.