3.3.2008 21:28:27
Jsem osm měsíců čerstvá babička a mám dceru také BIOMÁMU. Toleruji její přístup ke zdravé výživě i když bych mnohé dělala jinak,ale já jsem měla kdysi na jejich výživu také svůj názor který jsem si také nenechala od své matky vyvrátit. Chápu jí chce pro svého prcka jen to nejlepší. ALE !!! Měla přijet k nám na návštěvu a protože vím že nakupuje BIO potraviny chtěla jsem jí udělat radost a navštívila jsem úsek s BIO zeleninou v jednom velkém hypermarketu v Plzni abych nakoupila zeleninu pro prcíka. To zděšení. Vysokou cenu jsem očekávala, ale zároveň i kvalitu, jenže... Brambory v sáčku byly zelené, mrkev scvrklá skoro nepoužitelná, brokolice v květu. Ovoce dcera malému ještě nedává, ale i kdyby dávala tak bych také nevybrala. Na jablkách byly nahnilé skvrny, a banány byly také s černými skvrnami. Ty mi vrtaly hlavou nejvíce. Kde je pro nás extra pěstují? Babča.
|
3.3.2008 20:30:59
můžu taky poprosit o maila s adresama? děkuju
|
Ostružina |
3.3.2008 20:30:10
Meruňky se dají sušit i tak, že se nakrájí na tenké plátky (3-5mm) buď v sušičce, nebo když je zrovna teplé a ne vlhké počasí, tak krásně uschnou i na vzduchu. Jsem je několikrát sušila na síti do okna položené přes židle, nebo navlečené na niti a pověšené různě v baráku jako prádlo :o), ale dá to dost práce, když jich chceš nasušit třeba kilo (suchých). Taky záleží na odrůdě - jsou odrůdy vhodné na marmelády, hodně šťavnaté a ty se právě při sušení zkazí, nebo odrůdy, které nejsou tak šťavnaté, vhodné na sušení a zavařování.
|
pavla 2 deti |
• |
3.3.2008 20:29:57
ahoj ja uz mam pomerne velke deti,takze se stravuji ve skolni jidelne,coz bio rozhodne neni..na druhou stranu,co se da bastime u babicky na venkove primo z pole,ale spis jsem chtela pridat jednu "malou"zkusenost :)Svagrova,ktera ma podobne stare deti jim coby malym(asi petiletym)zakazovala vsechno,kde byla "ecka"..myslim,ze to byl zrovna docela hit nejist nic s eckama aniz by kdo vedel,ktera ze to jsou vlastne skodliva..no a moje dve i jeji dve deti dostaly kazde male lentilky..moje deti si vzaly kazdy tri a zbytek si ulozily u me a jeji deti zalezly pod stul,aby je nikdo nevidel a "naklopily"do sebe celou krabicku..mym bylo fajn a jeji bolelo bricho..Takze myslim,ze zdrava vyziva je fajn,ale nic se nema prehanet a deti,ktere jsou "hodne jine"maji stale jeste v nasich pomerech problemy se zaclenit a smutne jsou pak oni,kdyz se jim zbytek smeje,ze nevedi co jsou ja nevim treba"kyseli pavoucci" :)
|
pavla 2 deti |
• |
3.3.2008 20:29:56
ahoj ja uz mam pomerne velke deti,takze se stravuji ve skolni jidelne,coz bio rozhodne neni..na druhou stranu,co se da bastime u babicky na venkove primo z pole,ale spis jsem chtela pridat jednu "malou"zkusenost :)Svagrova,ktera ma podobne stare deti jim coby malym(asi petiletym)zakazovala vsechno,kde byla "ecka"..myslim,ze to byl zrovna docela hit nejist nic s eckama aniz by kdo vedel,ktera ze to jsou vlastne skodliva..no a moje dve i jeji dve deti dostaly kazde male lentilky..moje deti si vzaly kazdy tri a zbytek si ulozily u me a jeji deti zalezly pod stul,aby je nikdo nevidel a "naklopily"do sebe celou krabicku..mym bylo fajn a jeji bolelo bricho..Takze myslim,ze zdrava vyziva je fajn,ale nic se nema prehanet a deti,ktere jsou "hodne jine"maji stale jeste v nasich pomerech problemy se zaclenit a smutne jsou pak oni,kdyz se jim zbytek smeje,ze nevedi co jsou ja nevim treba"kyseli pavoucci" :)
|
pavla 2 deti |
• |
3.3.2008 20:29:56
|
MSteflova |
3.3.2008 20:19:01
Mystiku, já neříkám, že ne. Pak to ale není BIO.
|
Žluťásek. |
3.3.2008 20:16:40
Vinná réva- v biozemědělství je tuším povolený nějaký měďnatý přípravek proti plísni, ale v naprosto minimálním množství proti konvenčnímu zemědělství. Zemědělci se musí spoléhat na odrůdy plísni odolné, proto např. některé druhy vín v bio kvalitě nenajdeš.
Jak je to s okurkama- to z hlavy nevím, ale na záhoně si je pěstujeme bez chemie a máme navzdory chladnému počasí výborné výnosy. |
Žluťásek. |
3.3.2008 20:12:25
Mě by Gatto teda taky zajímalo, jestli proti něčemu tedy očkuješ, když to vezmeš tímto vylučovacím způsobem.
Jinak já zastáncem povinného očkování taky nejsem. Např. si myslím, že ty nemoci by sice bez očkování existovaly, to jo, ale některé z nich by nebyly zdaleka tak nebezpečné, jak si často myslíme. |
3.3.2008 20:05:07
Gatto, a to ti vážně doktorka dokáže říct, jestli očkovací látka obsahuje "jedy", konzervanty nebo jestli byla testována na zvířatech???? Nebo kde zjišťuješ takové věci???? Já si myslím, že všechna očkování byla testována na zvířatech (možná můj dojem). Pochybuji, že je testovali na lidech.
Mimo to, kdyby nebylo očkování, tak by tyto choroby běžně byli mezi námi. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.