| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S hnědou kůží na trh?

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 132 [Dalších 22 >>]
31.3.2008 16:20:36
obdivuji Tě a přeji jen to nejlepší, lidí jako jsi Ty je jako šafránu, třeba nezůstanu jen u téhle fráze a jednou si taky někoho přivedeme, aby s námi šel kousek své cesty, uvidíme...
a díky za krásný článek plný dobroty a naděje.
31.3.2008 15:13:47
Omlouvám se, za úplně nesmyslný příspěvek, i když vůbec nechápu, jak se nad mým starým příspěvkem mohl objevit název zcela jiného příspěvku a ještě z jiné diskuse... Někdy toho "počítačového šotka" fakt nechápu.
Jaana2
31.3.2008 14:52:01
jj, asi tak, prostě když vidím normálního člověka, tak nevidím, zda je bílý, černý nebo fialový. Když vidím hlouček zanedbaných, postrojených děcek, tak zbystřím a jsem v pozoru, aby se mi něco nestalo.
Bohužel to bývají povětšinou děcka romská, vedou je k tomu jejich rodiče. Stát vynakládá poměrně velké částky na jejich začlenění do společnosti, u nás ve měst konkretně na nultý ročník pro předškoláky, kde by se děti učily základním návykům, aby mohly nastoupit do normální školy, obědy tu mají zdarma a víte co? Bude se to rušit, protože není zájem. Jen stále - DEJTE DEJTE a za nic.
V případě, že si vezmou "bílí" rodiče z DD z romské populace věřím osobně tomu, že z takového dítěte vyroste slušný člověk, alespoň v drtivé většině případů. Zrovna tak, pokud je romská (česká, vitnamská apod.) rodina v pořádku, tak vychová pořádné lidi.
Dokud ale budeme zavírat oči před problémem, který narůstá a každý se bude bát o tom jen mluvit, tak to vůbec nebude do budoucna jednoduché. Protože oni znají jen svá práva, bohužel o povinnostech slyšet nechtějí
31.3.2008 14:44:54
Pavlo, prestoze ten chlapec je v kontaktu se svou matku, kterou i navstevuje, pak ani presto to neznamena, ze by nemohl jit do pest.pece. PP je prave o tom, ze dite ma kontakty s rodici, pokud je nema, pak muze jit o porucnickou peci.
Katka,kluci 5 a 9
  • 
31.3.2008 14:38:40
No, já nevím, jestli to v zahraničí zas až tak dobře funguje. Asi před rokem tuším proběhl sdělovacími prostředky dost otřesný případ ze Švédska, myslím.Měli adoptovaného romského těžko zvladatelného kluka od nás a nezvládli to absolutně ....Chlapeček je po smrti.
31.3.2008 13:56:24
- přečetla jsem si ten rozhovor a mám z něj husí kůži :-(. Věřím, že paní Boučková - ač možná s nějakými nereálnými představami - šla do adopce s čistým svědomím a otevřenou náručí. Nevím, jaká opravdu je, ale z filmu, knížek a televize se mi jevila jako docela sympatická ženská.
Zjistit, kde se stala chyba je asi už teď neřešitelný oříšek, ale pro ně oba to musí být hrozné zklamání, hrozné... Já sama vychovávám 8 letého adoptovaného syna - je ale běloch, ne rom. Musím úplně poctivě přiznat, že když jsme se rozhodovali, variantu jiného etnika jsme prostě nedokázali přijmout. Já nevím úplně přesně proč, ta představa mi prostě neseděla - nějak jsem vnitřně
nic necítila, když jsem si představila to cikánské mrně, ale vůbec nic. Myslete si o mě, co chcete, já si myslím, že jsem člověk, který umí a dává citu až moc. Nikdy bych žádnému dítěti neublížila, zastávám se všech a mockrát jsem se zastala i cikáňat. Nejsem lhostejná a když jsme nedávno se synem viděli v parku na lavičce opilého zvracejícího cikánského kluka, tak ca 10 letého, prostě jsem ho tam nemohla jen tak nechat. Ačkoli všichni ostatní si ho ani nevšimli. Postarali jsme se o něj a dovezli ho domů.
Jsou lidské bytosti, jsou to děti a mají nárok žít spokojeně - ale ne se mnou. Podvědomě bych asi hledala chyby a možná podezírala a možná se trápila tím, že se nechová podle naší výchovy a atd. Neumím to vysvětlit - ale vím, že bysme nebyli šťastní ani my ani to dítě.
Jedna věc mě ale zaráží - jak to, že v zahraničí třeba v Německu, to docela funguje? Je vážně česká společnost tak netoleratní a rasistická? A kdo je rasita víc my bilí nebo oni romové? Oni nás přece taky nemají ale ani trochu v lásceRv nevím, vy jo?
Zuzka M.
  • 
31.3.2008 12:54:57
Jj tak alespoň někdo má stejný názor jako já.... Samozřejmě znala jsem pár romských rodin, které byli slušně vychované a jako dítě jsem se třeba s jednou romskou holčičkou kamarádila. Ale když se z poklidného sídliště pomalu začne vytvářit romské ghetto - kde nemůžete nikomu ani pohlídnout do očí, protože na váš hnedka začnou řvát "co na mě čumíš, ty bílá držko..." apod. nebo si pamatuju, když sestra šlo po ulici a partička cikánů na ní začala nadávat "Ty bílá kurvo!" tak mi potom řekněte kdo je tady rasista. Takže ... znám pár vyjímek-kde jsou slušní. Ale z většiny z toho co znám je to verbeš... v našem městě třeba odsunutá na jedno sídliště (vě městě je opravdu moc nepotkáte) a myslím, si, že zbytek obyvatel města je za to nesmírně rád... mimochodem o kvalitě života v tomto ghettu svědčí třeba cena prodávaných bytů... 4+1 za 300 tis. je opravdu lákavá nabídka :)
Pavla, jen 4 děti
  • 
31.3.2008 12:26:53
Maceško, děkuji za návod, pokusím se pro chlapce udělat max. Pavla
helena
  • 
31.3.2008 12:07:59
Jasné, to máš pravdu, len som chcela povedať, že predpokladom úspechu (nie jeho zárukou) je nemať vopred jasné predstavy, aké bude dieťa, ako sa bude správať a tak. Proste ho prijať, aké je, a dať mu toľko lásky, dôvery, podpory atd, koľko sa dá. (Nie je to vždy ľahké - sama si to musím občas pripomínať:-))
31.3.2008 12:03:14
Pavlo, možné to je. Je potřeba písemně požádat sociální pracovnici dítěte o povolení návštěvy u vás doma. Dále je nutné získat souhlas DD (soc. pracovnice a ředitele DD), a souhlas sociální pracovnice ve vašem bydlišti. Tyto souhlasy a šetření (všetně případného oslovení rodičů dítěte, bude-li to považovat za potřebné) by si měla vyžádat sociální pracovnice dítěte sama.
Doporučuju tento postup: zjistěte, kdo je soc. pracovnice chlapce, zavolejte tam a domluvte se, jestli bude nakloněna víkendové návštěvě u vás a co všechno pro to můžete udělat.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 132 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.