| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Předčasný porod je jen pro silné povahy a to my s manželem nemáme

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 99 [Dalších 69 >>]
Diva.Bara
12.6.2008 0:44:16
Jani to je mi jasné, však si taky toho, že jsem mohla být pořád s nima, moc vážím. když je ohrožen život miminka, je to určo bez debat. já to pochopila tak,že někdy ta možnost být s mimískem je a mamince není umožněna, i když stav miminka tomu dovoluje, proto jsem tak reagovala. jinak původně jsem měla rodit v Motole (jsme z Kladna), a když mě tam v 33+5 hospitalizovali s tím ,že nejpo do 2dnů porodím (bez kontrakcí, bolestí, žádné tvrdnutí, jen jsem byla trochu otevřená), hned mě zase lifrovali do Boleslavy s tím, že v celé Praze není jediný volný inkubátor, takže já si MB nevybrala. vezla mě sanita, kde jsem nadskakovala, bez zdravotníka, jen s řidičem, který se hodinu dohadoval s personálem, že mě nepoveze, že co byse mnou dsělal kdsybych mu porodila cestou. to už je na jinou diskusi, promin že jsem se rozepsala,jen chci říct to že jsem vděčná za to že jsem u dětí mohla být a že si uvědomuju dobře že to tak nemuselo být a moje děti na tom mohly být daleko hůř. je mi moc líto miminek která musí na začátku svého života bojovat, a přeju jen to nejlepší a uzdravení!!!!
  • 
11.6.2008 22:36:44
je mi to moc lito, neberte to jako kritiku, spis jako radu - ODEBRAT DITE VAM MUZE JENOM SOUD, TJ. MUZETE BYT NA JIBCE, U INKUBATORU, ATD. JAK DLOUHO CHCETE, NAVSTEVNE HODINY SE NEVZTAHUJI PRO RODICE, ale dalsi pribuzenstvo. vim, jak je to tezke, obilnak i bohunice znam z vlastni zkusenosti.

kompletni prava ditete najdete na www.klicek.org
Hana.nas
11.6.2008 19:12:47
To gratuluju,že jste to zvládli.Taky mám takové zkušenosti.V 26 týdnu jsme byli na pohotovosti,tam zjistili,že jsem otevřená a mám zkrácený čípek,takže hned kapačky a na JIP,strávila jsem tam do porodu 3 měsíce,nervy při každé zkušební zkoušce odpojení kapáku,hned jsem začala mít stahy,takže kapačka byla hned zapojena,takže jsem je ty 3 měsíce měla 24-hodin v kuse.Ale zvládli jsme to a syn má ted už 3 roky.
Danka
  • 
11.6.2008 17:48:40
Kabafabo, je vidět, že víš, o čem mluvíš. Jednou jsem musela odejít po 10minutách, protože malý měl opakovaně problémy s dýcháním a já to prostě nedokázala ustát. Když tak bezmocně stojíte nad svým miminkem, které přestává dýchat a vy máte strach, že umře a opakuje se to několikrát za vaši návštěvu, tak to je opravdu jen pro "silné" povahy.
Myslím ale, že všechny maminky by ocenily, kdyby mohly mít dítě stále u sebe, když už není na JIPce a nebo když už se obejde bez kyslíku a inkubátoru.
Danka
  • 
11.6.2008 16:39:27
Karle,vidím, že reagujete na můj dřívější příspěvek o oddělení 12 :"na 12oddělení byla sestra, která s miminky, která měla asi 1,5kg do postýlek doslova házela, až jim hlavičky nadskakovaly. Když plakaly, tak je štípala do tvářiček, k rodičům se chovala slušně řečeno necitlivě. Například na konci návštěv manželovi syna doslova vytrhla z náruče bez jediného slova. Prostě se přiřítila a . . .konala. Tenkrát jsem všechno strašně prožívala, protože to bylo opravdu hodně náročné a měla jsem hrozný strach o syna, že mu ta sestra schválně něco udělá, když si budu stěžovat a mě nebudou brát vážně, protože doktoři maminky na rizikovém nebraly moc vážně. Vzhledem k této špatné zkušenosti bych nechtěla, aby se někdo staral o moje miminko bez mého dozoru, protože některé "sestry" to můžou brát jako otravnou práci a dítěti, které je pro mě v životě to nejdražší, co mám, mohou ublížit, i když se konečně prokousalo tím nejhorším."
S vaším návrhem souhlasím.
11.6.2008 13:50:17
Asi tu budu za macechu,ale ja bydlela jen 20min. od nemocnice a presto jsem netravila u syna vice casu nez hodinu denne.Chodila jsem sice 2x,ale na chvili,jednak jsem take pravidelne odsavala,pak ten vzduch se take nedal moc dlouho dychat a hlavne jsem na to nemela.Nejak si nedovedu predstavit,ze bych tam travila vice casu,tech par minut tam bylo vzdycky tak strasnych,ze jeste nekolik hodin po odchodu jsem pres slzy nevidela na cestu. Maly prestaval dychat kazdych par minut,nebo se mu zpomalil krevni obeh a zastavovalo srdciko,kdyz pak musely sestry zasahovat,casto to odrovnalo i manzela.Vsichni mi stale opakovali,jak musim byt v pohode,ze to maly vyciti a ja byla vsechno,jen ne v pohode. Cim vic na me tlacili,tim to bylo horsi.Mela jsem pak vycitky,ze jsem spatna mama...
Ale musim pripustit,ze kdybych u nej mohla byt,tak bych si na to mozna driv zvykla a kdybych ho mohla prebalovat nebo neco,asi bych se tak nebala.
Kazdopadne JIPka na Obilnaku byla bez vyhrad, personal a jejich chovani k rodicum nam moc pomohlo!
11.6.2008 13:39:22
Taky jsem skončila na JIPce po obyčené kontrole ve 26.tt s tím že se zkrátil čípek. Naštěstí jsem vše ustála,ale díky preeklampsii porodila ve 33.tt.porod byl naprosto úžasný, po 2 "větších" kontrakcích (na monitoru cca hodnota 130 a já je cítila jako větší mentruační bolesti) jsem porodila 2 krásné holčičky 1380g a 1400g. Dalších 7 týdnů jsme byli v nemocnici ,nejprve na JIP, kde jedna z holčiček přestala dýchat, později na odd 12. Pravda první pohled do inkubátoru je opravdu hrozný a slzám se člověk neubrání. Ale musím říct, že jsem měla všude štěstí na super lidičky, jak na odd 6. (rizikové), tak na JIP i na 12. Samozřejmě, že se našla i nějaká ta vyjímka... musím souhlasit, že na odd. 12 je to bezesporu sestra Jitka. Každý den jsem šla s hrůzou,jestli nemá náhodou službu. Jinak jsem měla to štěstí, že jsem měla mlíčka dost , takže jsem byla na hostinském pokoji.
11.6.2008 12:32:48
To je slovo do pranice.I ja mam na tuto sestru velmi nehezke vzpominky. Kdyz jsem si spocitala,kolikrat by jeste tato sestra mohla mit sluzbu u meho ditete,radeji jsme odesli z nemocnice o nekolik dni drive.Fakt nechapu, jak to muze nekdo delat. Spravne jste to vystihl,at jde nekam do pekarny!Myslim,ze vrchni sestra Budinova by mohla byt nadrizena,ale jeste se poptam.
11.6.2008 12:30:21
Souhlasím s tím, že i s některými rodiči je to těžké, ale to na věci nic nemění, nejde přeci o mě jako o matku, ale o mé dítě, které je vážně nemocné a potřebuje mě, aby se mohlo uzdravit, jak už jsem tady někde psala, v případě opravdu vážných onemocnění a i těch předčasně narozených dětiček je psychika dítěte stejně důležitá jako péče zdravotníků a separace jim psychiku silně narušuje. Jde-li zdravotníkům o to, aby se děti skutečně uzdravovaly a nejen o to, aby jim v klidu a bez potíží minula služba, pak by naopak měli usilovat o přítomnost matky a motivovat ji k tomu, aby se o své dítě starala a poskytovala mu emocionální podporu. Vím, že práce zdravotníků na těchto oddělení je nesmírně náročná, jak odborně tak citově, spíš je problém v tom, že si tyto souvislosti málo uvědomují, samozřejmě jak kdo. Setkala jsem se i s lékařem, byl náš ošetřující na Jip v Motole, který mi řekl, ať se nebojím, že by mě tam nenechali, že mě tam potřebují pro mojí holčičku. Jaký rozdíl od přístupu některých jiných lékařů, se kterým jsem se setkala.
Výmluvu na nedostatek místa bych zdravotníkům zakázala zákonem, i když není místo pro ubytování matky přímo na oddělení s dítětem, sedět na židli u postýlky dítěte a přespávat třeba někde na ubytovně nebo jiném oddělení apod. by jí měli umožnit vždy.

11.6.2008 12:16:20
Také jsem o tom psala, že plzeňská neonatologie mě příjemně překvapila, teda hlavně oddělení JIP a také Dr. Dortová. Ovšem o patro výš na ARO je to také lepší než dříve, ale jsou tam ty poměrně značně omezované hodiny pro maminky(i ty spolu hospitalizované), hodina ráno, dopoledne nic, odpoledne 2 nebo 3 hodiny a večer hodina, jinak jsme k dětem nesměly, ani když se s nimi nic nedělo, žádná vyšetření, zákroky. Což mi přijde jako projev zuby nehty se držícího zastaralého přístupu, maminky sice ano, ale opatrně s tím. Také mě dost vadí, že je to úplně nová nemocnice, nedávno z gruntu stavěná a přesto je pokoj matek pro 5 osob, zatímco dětí na ARO bylo tak 15-20. Proč? Aby bylo možno se vymlouvat na nedostatek míst?
Ovšem ještě jednou souhlasím, JIP je velmi dobrá, jsou tam dokonce roomingové pokoje a kojení je podporováno, celkově jsem měla dojem, že Dr. Dortová tam jako šéflékařka vnáší ten nový správný přístup, ale primář Dort s ní v tom asi není úplně za jedno, neboť ty omezované hodiny na ARO bylo jeho nařízení a taky když měl službu, tak nám sestry důvěrně sdělovaly, že pan primář nesnáší maminky při vizitě apod. Taky vypáčit z něj nějakou informaci bylo dost obtížné, naštěstí šéflékař na ARO byl sdílnější a vše nám vysvětloval.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 99 [Dalších 69 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.