| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za normální porod

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 246 [Dalších 146 >>]
Ana, tri kluci
  • 
9.9.2008 14:27:02
proboha, proc jste tak neuveritelne zla a zapskla???? Nikdo tady nikoho k nicemu nenuti, jde jen o moznost volby.
9.9.2008 14:05:28
Teto, člověče, umíš česky? Opravdu věříš tomu, že každý poskytovatel služby je tvůj zaměstnanec? Jak jsi k tomu přišla?

Za sebe mohu říci, ano potřebuji spoustu poskytovatelů služeb (pro tvou lepší orientaci- ty je nazýváš zaměstnanci) aniž bych blya v jejich oboru specialistou. Používám telefon, očekávám, že bude fungovat na určité úrovni a bude mít různé funkce. Když nefunguje, obrátím se na servis. Tam mi řeknou co si myslí že je porouchané, kolik bude asi stát oprava,jaký předpokládají výsledek, a jestli tedy opravu za těchto podmínek chci. Nemusím být specialistou v oboru výroby telefonů, a přesto si mohu vybrat.
O svém těle toho vím nepoměrně více, jsem sama se sebou celý život, a přesto se mám bez řečí a přemýšlení svěřit do rukou lékaři který na mne náhodou vyšel, protože má zrovna směnu, a který mne předtím nikdy v životě neviděl, a co si přeji jej nezajímá.
Připadá ti to smysluplné?

Již tradičně se zeptám- jak by ses zachovala v případě, že bys byla v menšině?
Lenelka
9.9.2008 14:02:19
Ja vim, teto, ze vy o tomto tematu moc nevite, kdyz zamnenujete dulu a PA, ale vetsina maminek, ktere pujdou na tuto demonstraci a vubec se angazuji, vi o porodnictvi pomerne hodne.

A ano, jelikoz jsou lekari placeni z penez, ktere odvadime pojistovne, jsou to pro nas poskytovatele placene sluzby, uplne to same jako prodavaci, kadernici, instalateri nebo advokati... Nejsou to nadlidi, za ktere se mnoho z nich povazuje.

A nikdo tu netvrdi, ze jsou vsichni lekari podvodnici, jen si prejeme zachazeni, na ktere mame pravo. Pokud vy to pravo necitite, to je vas problem.
9.9.2008 14:01:39
Teto, jak pravil jeden kritik: "Nikdy jsem nesnesl vejce, ale jsem daleko lepším znalcem omelet než kterákoli slepice." Nemusím si umět připojit vodovodní baterii, ale i tak jsem oprávněna požadovat, aby mi při jejím připojování instalatér nepoškodil okolní kachlíky. Přijde-li uživatel, že chce nainstalovat to a to, disk rozdělit na tak a tak velké oddíly, a podobně, taky mu neřeknu, že když je tak chytrej, ať si to udělá sám ~j~
teta
  • 
9.9.2008 13:56:23
Nežijeme v totalitě, a jeden každý pracovník, jehož služby využíváme a platíme, jest náš zaměstnanec.

Nicméně vyvstává otázka, zda ho vůbec potřebujeme, rozumíme-li dané problematice daleko lépe než on! Nota bene když VÍME PŘEDEM, že se jedná o podvodníka, v horším případě neschopného podvodníka :-))

Tímto zdravím oba tábory, jelikož se mi zdá, že je téma již poměrně vyčerpáno...

9.9.2008 13:41:42
Lenelko děkuji, moc si toho zrovna od tebe vážím~s~
Tobě to jde také velmi dobře:-D
9.9.2008 13:40:34
Teto - dokonce i instalatér mi musí sdělit dopředu, co a jak a dokonce si dovolím nesouhlasit. Neboť při větších rekonstrukčních pracech mám kde co nastudováno a nehodlám se smířit s tím - jo paninko, takhle se to dělá, přece nebudete radit odborníkovi. A jde jen o blbý věci, tak proč ne, když jde o moje tělo. Četla jsi etický kodex, který visí všude v nemocnicích. Já jo a žasnu - proč tam hezky vidí, ale když chci jeho dodržování, je to problém a jsem za potížistu? A když se pan doktor splete, tak fajn, je to člověk a udělal chybu, jenže s následky té chyby se budu já potýkat celý zbytek života, kdežto on si za týden /a to jsem ještě optimista/ na mně ani nevzpomene.
Lenelka
9.9.2008 13:35:16
Vrtulko, skvele napsane a zformulovane, me cestina dneska nejak nejde;) Nicmene toto jsem chtela rict. DikyR^
9.9.2008 13:30:59
Teto, on i ten instalatér dělá to čeho se snažíme domoci. Nebo si dokážeš představit, že by ti v domě montoval bez tvého dovolení něco co nechceš? A ještě bys mu za to platila?

K tomu kinu- až mi po zaplacení vstupného seberou zakoupenou limču a popkorn, začnou mne nutit abych si dala nohy za krk abych jim náhodou neošlapala koberec a nakonec mi pustí jiný film než na který jsem přišla a zaplatila vstupenku, ano, budu si stěžovat.

Ano, považuji se ve zdravotním systému za zákazníka, na pojištění odvádím dost na to, aby se tak začali chovat.

Opravdu stojím o tvůj názor jak by ses zachovala, pokud ty bys byla ta menšina, když většina by rodila doma.

Lenelka
9.9.2008 13:30:10
No, tak ja o instalaterine a trubkach vim rozhodne mene nez o porodnictvi a svem vlastnim tele. Tudiz ano, rozhodovat budu JA.

Zakaznik jsem a dovolim si, co uznam za vhodne. Fakt nezijeme v totalite a ja nedrzim hubu a krok!
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 246 [Dalších 146 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.