| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Za normální porod

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 246 [Dalších 126 >>]
teta
  • 
9.9.2008 12:25:26
Píchat vodu mi vskutku nikdo ani jednou nemusel, nicméně jsem už taková, že pro svoje pohodlí dávám přednost civilizačním vymoženostem. Představte si, že i při trhání zubu či šití chci lokální anestetikum!

A nebyla to jediná moje "tužba", to jste vedle opět. Jediné, co jsem chtěla, bylo zdravé dítě - a jelikož jsem šla rodit již jako dospělá, bylo mi celkem jasné, že kvůli kýženému výsledku budu muset ze svého pohodlí trochu slevit (epidurálu nemajíc :-)).
9.9.2008 12:19:38
Jestli si některý zdravotník někdy na někoho otevřel hubu, odmítl pomoci či zanedbal svoje povinnosti, nechť je psáno: Pan doktor Novák, nemocnice Horní Dolní! A můžete mu demonstrovat před barákem...

Heh, to už tu bylo a pan doktor z HOrní Dolní, který tady v diskuzi ze sebe udělal víceméně mimoně, pak nechal diskuzi smazat A demonstrace před barákem nic moc neřeší, ptž tady to je o problémech celého českého porodnictví, ne jednotlivých PA nebo lékařů
Beezi,V+J
9.9.2008 12:18:51
Cituji:
"No, zrovna to odnášení zdravého dítěte, na které se tu zhusta žehrá - je snad problém v tom, že někdo chce ten ulepenej (a kdoví od čeho, že...:-)) uzlíček UMÝT?! Nebo snad paní matinka chce dítko, dle hesla přírodě blíž, sama olízat? Totiž i ta zviřátka si novorozence čistí..."

Teto, někdo v tom problém vidí, a i kdyby si to dítko chtěl olízat, má na to právo.

Někdo v tom problém nevidí, ale radši by si ho umyl sám.

A někdo si ho zas třeba i rád nechá umýt od sestry, jen by o tom chtěl být předem informován a ne zažívat nepříjemné překvapení, když vyjde např. ze sprchy a najde (bez předchozího varování) prázdnou postýlku.
9.9.2008 12:17:10
Nebo snad paní matinka chce dítko, dle hesla přírodě blíž, sama olízat?

Ne, v "mojí" porodnici sestra dítě šetrně utřela do pleny. Aspoň ho nevystavovala riziku prochlazení při mytí a ani mu nesmývala mázek, který v prvních dnech chrání kůži. Jinak odnášením od matky bylo myšleno (předpokládám) třeba to, že stále ještě jsou nemocnice, kde ti dítě po porodu odeberou a odnesou na dětský pokoj. Na hodinku, na dvě, na celou noc... dle zvyklosti oddělení (a neústupnosti matky, která ho vydat odmítá )

přišlo mi, že by se matka měla do porodnice chystat a priori s myšlenkou, že se jim musí BRÁNIT
Smutný, že jo? Přesně tohle jsem si odnesla z prvního porodu (12/2000). Naštěstí následující porod mě naučil, že se to dá i jinak... bohužel, v druhém (a třetím) případě šlo zrovna o nemocnici, která snad už je zrušená :o( ... což je i další důvod petice, proti rušení malých porodnic.

Včetně informací...a pokud mi snad ještě nějaké chyběly, stačilo se zeptat.
Buď ráda, já mám zkušenost opačnou :o( Totiž se lékaři nestydí lhát a bulíkovat rodičům nesmysly.

Emilka.
9.9.2008 12:16:33
Hm, na mě doktorka čuměla jak tele na nový vrata a nic. PA přvolala jiného doktora a za 10 min. bylo hotovo. Je to o lidech a i mezi lékaři jsou lidé takoví a makoví.
9.9.2008 12:16:20
Teto, není problém v tom, že někdo ten ulepený uzlíček umýt. Tomu je ve valné většině případů vycházeno vstříc. Problém nastává v okamžiku, kdy si to někdo NEPŘEJE, třeba proto, že je informován o tom, že to kdovíco, zvané mázek, má poměrně významnou funkci v ochraně jemné pokožky novorozence. Dále se bavíme o odnášení na dvě hodiny "na zahřátí" v inkubátoru u zcela zdravého donošeného jedince bez známek podchlazení. Proboha proč?

Nikdo z HAMu tě jistě nenutí, aby ses bránila. Nutí tě ti pracovníci, kteří nejsou schopni přistoupit na jasně tvé jasně definované požadavky na první pokus. Nutí tě bránit se to, že ti někdo cpe v lepším případě polopravdy, v horším případě lži, a manipuluje tebou ve jménu "zdraví dítěte".
Souhlasím s tebou, že při porodu je dobrá pomoc. Ale každý si tu pomoc holt představuje trošku jinak.
Představ si, že by systém byl nastaven přesně opačně než nyní- standardem by bylo, že všichni, bez ohledu na zdravotní stav a na to jak se cítí, rodí doma. Vše by bylo hrazeno ze zdravotního pojištění, a dělali by to tak všichni. Ty bys byla v menšině, která má pocit, že k tomu aby v klidu porodila potřebuje být v nemocnici, a cítí se bezpečněji pokud má kolem sebe tým lékařů a vybavené operační sály nepřetžitě k dispozici, chce dostat klystýr a přeje si aby dítě po porodu umyli. Půl těhotenství bys strávila tím, že bys dávala dohromady vytoužený tým odborníků, zajišťovala volnou kapacitu příslušných prostor, a vše si hradila z vlastní kapsy. A celou dobu by ti dobré duše říkaly co to konáš za nesmysly, vždyť je přeci tak krásné rodit doma, dělají to tak všichni, a nikdo si nestěžuje. Líbilo by se ti být v takové situaci? Neodšla by ti v určité chvíli trpělivost, a nezačala bys hledat cestu k tomu, aby tvé požadavky byly plněny rovnoprávně s požadavky domarodek?


9.9.2008 12:13:58
Teto, pokiaľ chce TÁ MATKA TOHO UZLÍČKA, aby jej ho umyli, tak je v pohode, že ho niekto umyje. Pokiaľ to ale matka nechce, prečo ho niekto umýva proti jej voli a jej presvedčeniu?
teta
  • 
9.9.2008 12:12:10
Mně je úplně jedno, jak a kde kdo rodí, to mi můžete věřit.

Nicméně mi není lhostejné osočování lékařů a sester z lenosti, neochoty, neznalosti a z doslova zlovolnosti - a to všech en gros. Jestli si některý zdravotník někdy na někoho otevřel hubu, odmítl pomoci či zanedbal svoje povinnosti, nechť je psáno: Pan doktor Novák, nemocnice Horní Dolní! A můžete mu demonstrovat před barákem...
Mlada
9.9.2008 12:07:36
Ano, přesně tomu "je třeba trochu pomoci" jsem při druhém porodu podlehla - nevyhnula jsem se tak ruptuře dělohy, druhé sekci a následně odebrání hydronefrotické ledviny pro ucpání močovodu (a je jedno, jestli jsem měla smůlu na srůsty, nebo se tam připletl steh).
9.9.2008 12:06:26
Ivo, rodila som v ČR dvakrát (zatiaľ), zátežový test mi nerobili nikdy, a kupodivu obidve deti porod prežili.

Prvý porod šiel pomerne pomaly (cca 12hod), tak mi asi po 5 hodinách pretrhli obaly, aby "som mala pocit že sa niečo deje" (ano, presne takto znelo neoficiálne vysvetlenie, prečo to urobili, už by som si to nikdy nenechala urobiť), dieťatko malo neskor problémy s ozvamy (spomalovali sa). Druhý porod bol taký rýchly, že lekári našťastie nestihli nič, len "zachytiť" miminko, a všetko bolo ok. Až dodatočne plašili, že som bola GBS pozitívna, vzhľadom k tomu, že porod prebehol tak rýchlo a plodové obaly sa pretrhli až tesne pred porodením miminka, bolo všetko ok, ATB nedostalo ani miminko ani ja.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 246 [Dalších 126 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.