| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čteme, čteme pohádku...

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 59 [Dalších 29 >>]
deli+delinka3
  • 
2.10.2008 23:25:25
já holčičce nečetla,když byla "menší", ale vymýšlela jsem pohádky a příběhy...o čem chtěla vyprávět,o tom jsem jí vyprávěla...když řekla o zácloně...)), navázala jsem na to a vymyslela pohádku o kouzelné zácloně a o oknu, kterým se dostaneme na pohádkový palouček a na tom jsou kytičky a motýlci a jedne s druhým kamarádí a celý den lítají a bla bla...pořád dál...taky mi klasické pohádky přijdou někdy jak horory, v skoro každé je nějaký mord..., ted čteme a už ani nemusím upravovat,což jsem taky dělala, prostě jsem vynechávala morbidní pasáže.... jí se začínají klasické,ale kratší líbit....
Yuki 00,03,07
2.10.2008 21:45:34
čteme a čteme, hlavně ty encyklopedie, už dávno
staršímu je o dva roky víc, takže i ten mladší zvládá momentálně čtení knížek jako je Pipi dlouhá punčocha a opravdu s u toho výborně baví.
na čtní jsou kluci zvyklí od malinka, ukazování obrázků bylo snad od narození :-D a když jsem mladšího kojila, tak jsem u toho četla staršímu Křemílka a Vochomůrku, krtečky a podobný, takže od poslouchání u kojení přešel plynule k poslouchání bez kojení :-)
českou klasiku jsem skoro nikdy klukům nečetla, jenom občas, aby znali aspoň perníkovou chaloupku, ale rozhodně bez vdovce, macechy a úmyslnýho odvedení do lesa
a to mám za to, nás nikdo před tímto druhem násilí takto neochraňoval a nepamatuju si, že bych se pohádek bála, nebo že by mi přišly něčím nepatřičný.dokonce i moje maminka, která měla některý knížky po nás schovaný, jako poklad, a teď je vytáhla aby mohla číst mým klukům, prohlásila, že se to nedá číst, že je to moc krvavý a krutý.

možná se změnila doba a to je dobře

zůstaneme u pěkných pohádek a dál si budu pohádku číst napřed já a pak se uvidí, jestli projde cenzurou
Lusika, Lucinka+23tt
  • 
2.10.2008 20:01:10
Ahoj,

Lucinka u krátkých pohádek vydrží až teď, od dvou a půl let. Do té doby jsme četli jen krátké říkačky a spíše prohlíželi obrázky.

Máme ovšem problémy s vývěrem knih. Příběhy dost prožívá a hledat pohádky, kde nikdo nikoho nesežere je dost problém:-).

Lusika
Magda & 2
  • 
2.10.2008 17:52:57
Musim se zastat klasickych ceskych pohadek - my si je doma uzivame. B.Nemcova nebo K.J.Erben sepsaly ustni lidovou slovesnost nasi zeme a ja si myslim, ze tuhle tradici je dobre predavat dale, protoze je soucasti naseho kulturniho dedictvi. Ja jsem jako dite z draku, jezibab, certu a vodniku nemela vubec strach (a moje deti nastesti take ne), spise me fascinovaly a lakaly. Muj syn je jeste o krok dale nez ja, jeho nejoblibenejsi jsou ruske lidove pohadky KRASA NESMIRNA- tam se to lebkama se sviticima ocima jenom hemzi....Jinak ujizdime na pohadkach se zviratky od bratri Capku: PEJSEK A KOCICKA, DASENKA, velmi se mi libi kresby Miloslava Jagra v knizkach KLUK S KRIDLY, PODIVANKY (stale v nich objevujeme nove detaily). Kdyz jsem byla podruhe tehotna, velmi se mi osvedcila knizka JAK JSEM PRISEL NA SVET od Kateriny Janouch- jsou tam pro deti ukazana "temata ze zivota"- laska mezi rodici, plozeni, tehotenstvi a porod. Starsimu diteti jsou 3 roky a cteme a povidame si o knizkach pravidelne pred spanim 15-20min. Pres den casto poslouchame pohadky na CD - nejoblibenejsi je Jirina Bohdalova nebo Libuse Safrankova. Encyklopedie vseho druhu nebo detsky atlas sveta je u nas spise zabava na destiva odpoledne doma....
Magda & 2
  • 
2.10.2008 17:51:43
Musim se zastat klasickych ceskych pohadek - my si je doma uzivame. B.Nemcova nebo K.J.Erben sepsaly ustni lidovou slovesnost nasi zeme a ja si myslim, ze tuhle tradici je dobre predavat dale, protoze je soucasti naseho kulturniho dedictvi. Ja jsem jako dite z draku, jezibab, certu a vodniku nemela vubec strach (a moje deti nastesti take ne), spise me fascinovaly a lakaly. Muj syn je jeste o krok dale nez ja, jeho nejoblibenejsi jsou ruske lidove pohadky KRASA NESMIRNA- tam se to lebkama se sviticima ocima jenom hemzi....Jinak ujizdime na pohadkach se zviratky od bratri Capku: PEJSEK A KOCICKA, DASENKA, velmi se mi libi kresby Miloslava Jagra v knizkach KLUK S KRIDLY, PODIVANKY (stale v nich objevujeme nove detaily). Kdyz jsem byla podruhe tehotna, velmi se mi osvedcila knizka JAK JSEM PRISEL NA SVET od Kateriny Janouch- jsou tam pro deti ukazana "temata ze zivota"- laska mezi rodici, plozeni, tehotenstvi a porod. Starsimu diteti jsou 3 roky a cteme a povidame si o knizkach pravidelne pred spanim 15-20min. Pres den casto poslouchame pohadky na CD - nejoblibenejsi je Jirina Bohdalova nebo Libuse Safrankova. Encyklopedie vseho druhu nebo detsky atlas sveta je u nas spise zabava na destiva odpoledne doma....
Helena, tři dospělé děti
  • 
2.10.2008 17:41:21
Samozřejmě, každý jsme jiný. Stejně by mě zajímalo - Vy a Váš manžel čtete hodně?
lucie,2 děti
  • 
2.10.2008 17:20:33
Jsem přímo alergická na články tohoto typu. Někdy mi připadá, že psychologové a další co tak rádi radí sami nemají děti.Já jsem svým dětem četla pravidelně každý večer už od 1 roku a teď knížku nevezmou do ruky a nikdo je nedonutí si nic přečíst.
lucie,2 děti
  • 
2.10.2008 17:19:50
Jsem přímo alergická na články tohoto typu. Někdy mi připadá, že psychologové a další co tak rádi radí sami nemají děti.Já jsem svým dětem četla pravidelně každý večer už od 1 roku a teď knížku nevezmou do ruky a nikdo je nedonutí si nic přečíst.
lucie,2 děti
  • 
2.10.2008 17:19:11
pajda
  • 
2.10.2008 16:58:32
ja taky nerada ctu synovi (3 a půl roku) klasicke hororove pohadky. I kdyz ho nedavno zaujala Pernikova chaloupka, ale s verzi, kde vystupuje zla macecha, ktera chce deti nechat v lese, mam proste problem. Radsi cteme milovaneho Pejska a kocicku nebo taky takove trochu trhle pohadky, kde vystupuji zviratka - napr. o nastvanem medovi, o kocicce, ktera ztratila balon atd. Spis me stve, jak spatne jsou nektere knihy pro deti napsane nebo prelozene. Mame nekolik takovych doma a bavim se u cteni tim, ze je predelavam podle sveho. O Capkovi to samozrejme neplati!:-)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 59 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.