Lusika, Lucinka2006+Honzík2009 |
• |
4.4.2009 16:51:01
Nesetkala jsem se s tím, že by se ptali, jaký zákrok chci. Byl tam oznamovací tón a na případné námitky seznam přesvědčivých argumentů.
V poradně mi zdůrazňovali nebezpečí streptokoka a že musím být v porodnici brzo, aby mi dali antibiotika. Že může být ohrožen ŽIVOT dítěte. Včas jsme to nestihli a píchli mi vodu a streptokok jim vůbec nepřipadal jako důvod neprovedení toho zásahu. Přestože píchnutá voda a neustálé šahání dovnitř zvyšují pravděpodobnost zavedení infekce k dítěti. Bylo jim to jedno a to jsem to připomínala. Takže vlastně nevím, jak to s tím streptokokem je... Každopádně asi není nad to, si do ženské píchnou, buď antibiotika, nebo aspoň vodičku. Lusika |
kili |
• |
4.4.2009 14:55:47
- ano, naprosté většině kapku Kanavitu
- jinde a támhle - ono to má trochu návaznost i na systém profylaxe pozdní formy haemorrhagické nemoci - nelze vypracovat postup stejný pro všechny, snad jen jeho obecné zásady pro nějakou věc, něco jiného je standard péče a něco jiného management protokol - většina nemocnic nemá samostatné novorozenecké oddělení, kdežto péči zajišťují novorozenecké stanice dětských oddělení |
Bumbi&05,08,10 |
4.4.2009 13:39:41
luxusní, díky
|
Líza |
4.4.2009 13:20:55
Kubulo, ROFL
|
4.4.2009 13:08:52
|
Kohnova |
• |
4.4.2009 13:06:51
Amalka: Jsem pekar a mym cilem je vyrobit vanocku. Vim, ze testo bude muset kynout. Dam tam zive drozdi v davce minimalni nutne pro vzejiti, najdu teple misto, cekam, az to vykyne, tak dve tri hodky. Nebo tam dam susene drozdi a radsi vic nez min, je jedno, kde to bude kynout a za pul hodiny je testo jak balon. Po upeceni budou obe ty vanocky vypadat stejne, tak proc cekat. Ja to jist nebudu a je dost dobre mozne, ze i kdyby, rozdil v chuti nepoznam, protoze ac pekar, vanocky nemam vlastne ani nijak zvlast rad. A tim padem, kdyz me pak nekdo bude upozornovat na technologickou chybu, budu ho mit za pitomce, ktery si vymysli a jako nepekar neni schopny porozumet vanocce.
Kdyz by se nasel nejaky cvok, co mi bude cpat, ze priprava a peceni testa je obrad, ze se testo treba nekdy i zehna a ze to hnacani a cekani je pekne samo o sobe, poslu ho tam, kam si myslim, ze patri. Argumenty budou (a nikdo mi to nevymluvi) na me strane: davam ti hotovou vanocku, ktera splnuje vsechny parametry vanocky, ktere jsem si pro ni ja jako pekar stanovil, tak basti a nekecej a nebo si trhni:). A to je konec pohadky tety Sary:D. |
myš |
• |
4.4.2009 13:04:26
.....a neměla jsi tam něco jinýho, třeba FO (furt otravuje)
Doufám, že něco takového se děje naprosto vyjímečně, no je to jako se vším, záleží na kvalitě porodnice a personálu, takže věřím, že někde se to i přihodit může. |
Mab |
4.4.2009 13:01:31
Děkuji za odpověď. Pochopila jsem to tak, že většině fyziologických novorozenců je tedy vit. k podáván ve formě kapek.
Samozřejmě že znám různé možnosti prevence hemorag. nemoci novorozence, jen mne zajímá jak se to dělá i jinde. Samozřejmě také vím, že pojem mé pracoviště neznamená obecný standart, zvlášť když postupů lege artis je více. Stejně tak je to i s ošetřením novorozence po porodu - je spousta možností jak novorozence ošetřit v mezích postupu lege artis a každá porodnice má svůj standart jiný. I třeba silně individuální přístup k jednotlivým rodičkám je standartem na některých odděleních, jinde je naopak doporučen určitý postup pro všechny stejný, kterého se mají zdravotníci držet a jen v případě, že si matka něco výslovně nepřeje, tak se postup na základě přání matky upravuje. |
4.4.2009 12:32:51
No tak troufám si říct, že jsem doktorům hodně kecala do všeho a na všechno se ptala i po dobu hospitalizace, že si čtu svoji kartu a zjišťuju co za léky mi dávají, jaké to má vedlejší účinky apod. na pokoji na netu, taky věděli a nikdy jsem na kartě neměla ani Č ani ÚB
|
kili |
• |
4.4.2009 12:29:22
- vypisovat postnatální péči tu nemíním, rozsahem to ani není možné. Pokud máte zájem o způsobech profylaxe haemorrhagické nemoci novorozence, najdete je v patřičné literatuře
- pojmu "na svém pracovišti" moc nerozumím, pokud míníte pracoviště, na kterém pracujete, pak je to postup toho pracoviště a nikoli obecný standard - naším obecným standartním postupem je individuální přístup. A obecně, pokud není důvod k p.e. podání jakéhokoli léku, pak je jakýkoli lék podán p.o. cestou, pokud léková forma pro p.o. použití existuje. Kanavit p.e. podáváme v indikovaných případech, kterých je početně nevýznamná menšina - děti nejsou vůbec odsávány odnikud, v indikovaných případech je odsáván nežádoucí obsah z úst a/nebo nosu novorozence, v jiných indikovaných případech i z cest dýchacích, vyjímečně i dolních, vše uvedené vždy pod zrakovou kontrolou - měření délky je jen oprientačně aproximativní, nesmí při něm dojít k násilné extensi končetin, zejména ne k extensi v kyčlích - pediatrické vyšetření dítěte v náruči matky je hrubě orientační a tak neodpovídá náplni cíleného vyšetření a pokud si matka vyšetření nepřeje, je to její věc pokud nejsou zjevné známky bezprostředního ohrožení na zdraví a/nebo životě. Matky v naprosté většině - zde vlastně vždy - vyšetření chtějí a tak je dítě v její těsné blízkosti na vyhřívaném lůžku vyšetřeno řádně, k čemuž stačí necelých deset minut - indikace k FT jsou dány exaktně a na základě měření hladiny bilirubinu v séru, nicméně jde zásadně i o to, proč k hyperbilirubinaemii došlo |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.