| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Proč máš děti?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 186 [Dalších 116 >>]
Veronika, školák a předškolačka
  • 
30.5.2009 11:40:00
Krásně napsáno, jednoduše a přitom výstižně a čtivě, ani jedno zbytečné slovo. A dokonale to vystihuje i můj postoj k mateřství, cítím to úplně stejně a neformulovala bych to lépe.
Monika, jeden syn
  • 
30.5.2009 10:39:11
Být ve stáří osamělá není jen "výsada" bezdětných žen. Znám ženy, které mají více dětí a jsou osamělé, protože se s dětmi z nejrůznějších důvodů nestýkají (bariéra ve vztazích, časové problémy, prostá vzdálenost mezi bydlišti a neochota se stěhovat, a další a další). Bezdětnou ženu žádnou neznám, pouze jednu, které obě děti i manžel zemřely, a to je pak osud úplně jiného charakteru. Ale opravdu nelze věřit tomu, že stoprocentně platí: děti = neosamělé stáří... bohužel.
Jitka-dvě děti
  • 
30.5.2009 10:09:31
ani nevíš jak ti rozumím...někdy jsme si protivný sami sobe,dívame se do těch malých očiček a vubec nevíme co se s nami děje...jsme unavene a neustale dokola ten chaos z ktereho není východisko prostě nikdy a přesto to milujeme a nemužeme bez toho být...
30.5.2009 8:50:27
Taky se pridavam, krasny clanek, zatim mam jen jedno dite, ale bez nej bych nepoznala tu obrovskou rodicovskou lasku, taky jsem vic pochopila vlastni rodice, nejsme uz tak cerno-bila (to se musi tak nebo tak), vazim si zivota, jako nikdy pred tim, a videt kazdy den, jak se male "bezmocne" miminko stava svou vlastni osobnosti je nepospatelny zazitek. Mit deti je velice emocionalni vec, nic racionalniho, a neda se to predat (jako zadna silna zkusenost), dokud clovek sam neokusi, nevi, oc prichazi. Ale rozhodnuti deti nemit u kazdeho respektuji :o)
Jana
  • 
30.5.2009 0:41:06
Jen pozor na "pozdní těhotenství" - kromě nějakých možných komplikací mají taky jednu zvláštnost. S věkem roste počet dvojčat. TAKY jsme chtěli třetí no - a dvojčatům je za týden rok :-) - takže máme 4.
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
29.5.2009 23:34:45
Možná právě z toho, že nebyli řádně mytí měla dítka ekzémy.
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
29.5.2009 23:32:58
Moje řeč, to jenom Lassie chtěla vyprovokovat diskuzi, to aby řeč nestála víš? Ona se totiž ráda utvrzuje v tom, že má pravdu a podle toho co napsala asi děti myje jen jednou týdně vodou, nebo si to pletu s někým jiným? Zadek jim utírá mokrou plínou, místo vlhčenými ubrousky, a tu plínu s sebou klidně nosí i když jede do světa třeba nakupovat:-© to musí být z kabely dobrá vůně, taková přirozená, že???!!!~a~
Rozzárka
29.5.2009 21:46:28
Myslím, že ta vaše známá bude jednou litovat. Taky zastávám názor, že děti jsou tím nejlepším co mně mohlo kdy potkat~s~, i když občas bych je nejraděj~o~~t~Jsou to prostě zlatíčka~p~~p~
maja
  • 
29.5.2009 21:05:11
Když to chceš a závidíš těhotným tak nic neřeš a šup do toho, jinak si to budeš vyčítat a pak už budeš opravdu stará větev. Pravděpodobně to dopadne dobře. Vždyť dneska 38 žádnej věk na dítě (1. pokud možno). Já trpěla spíš takovýma těma pocitama, kolik mi bude až jemu bude a tak. A ta vyšetření...rozmyslíš se až to příjde. Můj táta říká v takových chvílích přísloví...hledej brod až když příjdeš k řece. Takže nejdřív do toho vlítnout ( hlavně aby to šlo) a potom budeš řešit na jaké vyšetření jít atd.
29.5.2009 18:32:29
Já jsem se našla nejblíže asi v tomto příspěvku, i když ne úplně. Ne že bych od 14ti hlídala všem známým děti a plánovala, že je chci co nejdříve. Nicméně se mi tak od 14ti začalo občas zdávat, že jsem těhotná nebo dokonce že už dítě mám. Většinou bylo v nějakém nebezpečí a já měla šíleně ochranitelské pudy. Děti jsem vždy chtěla, to s tatínkama jsem si nebyla jistá. Trpěla jsem mnoha koplexi, ze své výšky (jsem dosti malinká) a tak jsem pořádně dlouho ani s nikým nechodila. Když mi bylo 20, 24, 25 a stále se neobjevoval nikdo, s kým bych si dovedla představit žít a mít rodinu, rozhodla jsem se, že to nebudu lámat přes koleno, on se někdo objeví i kdyby to měl být otec "pouze" biologický. V té době jsem taky začala mít z mateřství čím dál větší obavy a taky mi přestávalo chybět "mít dítě". Vždyť jsem mohla cestovat, věnovat se svým koníčkům, prostě být volná, bez závazků a odpovědnosti, které jsem se najednou hodně bála.
Nyní je mi 29,5. Konečně jsem narazila na muže, u něhož cítím, že by mohl být otec nejen biologický, ale ten opravdový, který s vámi sdílí všechny starosti i radosti s rodičovstvím spojené. A tak se moje biologické hodiny znovu ozvaly... : tik tak tik tak... což je to, co mě přivedlo po více než 10 letech na tuto stránku. Kdysi jsem tady totiž chodívala pravidelně a četla bez dechu deník miminka nazvaný "ČLOVÍČEK" od Káči Skokanové. Jejda, to jejich miminko už bude mít snad 9 let. A dnes, když jsem se tu poprvé po té době přihlásila, na mě z první strany vykukne článek s názvem" Proč máš děti?" ... nezdá se vám to dosti příhodné? Zrovna když se ptám: „Jsem už připravená?“ Problém je, že se ještě s partnerem neznáme příliš dlouho, ale mě bude za chvíli 30!! A tak jsem ve vnitřním rozporu, jestli do toho jít co nejdříve nebo ještě počkat.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 186 [Dalších 116 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.