| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bonding není bondage

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 203 [Dalších 153 >>]
MarkétaP + 4 dcerky
1.12.2009 10:28:01
dar, nebudu reagovat na to první, o tom diskuse není, snad jen bych doporučila přečíst si faktické studie o tom, jaká má porod v domácím prostředí pravidla a jaké jaou výsledky na novorozenecké a mateřské mortalitě a morbiditě v zemích, kde je součástí nabídky. A k tomu druhému se musím velmi ohradit - tvrdit, že "každá maminka je po porodu určitě vyčerpaná a netuší, kdy ji přepadne spaní" je velmi, velmi nepatřičné předjímání a ani tobě jako pečujícímu zdravotníku to nepřísluší posuzovat.

A k těm osobním zkušenostem - setkala jsem je například s matkou, která ač si všimla hne dpo porodu, že dítě má problémy s dýcháním, zdravotníci tomu nevěnovali pozornost, dítě rutinně odvezli na narmální novorozencké a matka ho už nikdy neviděla - ani se jí neobtěžovali přojít říct, že zemřelo. Takže házat tu maminkami, které nepoznají, že dítěti něco je, zatímco pod dohledem zdravotníků je zaručene v bezpečí, je trochu, hm, krátkozraké.
dar
  • 
1.12.2009 10:07:55
Ahoj všichni! Jsem poprvé těhotná a opravdu netuším jaké pocity budu mít po narození miminka, ale chtěla jsem taky přidat názor
1) porod doma - krásná chvíle, ale která z matek byla jen jedinkrát u porodu, kde maminka měla celé těhotenství opravdu podle předpisů-všechno probíhalo tak jak má a najednou se mimi špatně otočilo,zaklínilo a zpomalil se mu tlukot srdíčka a kdyby okamžitě nedošlo k císařskému řezu, tak by umřelo... já osobně,jako sestra na novoroz. ARO jsem to zažila mnohokrát a ať mi nikdo neříká, že i kdyby tato mamina žila vedle nemocnice,tak je schopna max.do 10 min být na sále,s veškerým týmem lékařů a sester... Vím, že kdysi se rodilo doma běžně, ale taky byla vyšší úmrtnost...!!!
Takže i kvůli neustálé přeplněnosti našeho oddělení prosím rozmyslete si to...
2)konečně k bondingu: jak tady maminka psala,je to nádhera mít u sebe dítě hned po narození,ale zase jen, pokud je tam někdo, kdo je schopen rozpoznat jestli náhodou mimi nepřestalo dýchat a pokud je maminka na pokoji sama, tak vždy mimi ukládat do postýlky s podložkou, která na to upozorní-každá matka je po porodu určitě vyčerpaná a netuší, kdy ji přepadne spací krize a v tu chvíli může mít problém i mimi!!!
Vím, že jsou to katastrofické scénáře, ale za svou patnáctiletou praxi na novoroz. ARO vím, že tyto připady se množí a ty následky jsou dost šílené... A stačilo by, kdyby maminy tak zarputile netrvaly na tom, že se o mimi postaraji hned a že si nepotřebují po porodu odpočinout.
Vím, že maminky, které měly děti u sebe hned po porodu a nic se nestalo,i když usnuly s dítětem v náručí, budou namítat, že je to blbost, ale setkali se někdy s maminou, které se to stalo, popřípadě s tím jak vypadá její dítě????? Já ano a ne jen jednou...
remus
1.12.2009 8:48:39
No já si myslím ,že ho takhle museli vyhodnotit všichni, kritikům doporučuji so ho nejdříve přečíst a pak teprve psát příspěvek!
Lavina
  • 
1.12.2009 8:16:02
Monty, to je naprosto přesné, sdílím tvůj názor!
1.12.2009 4:24:12
Souhlasím s tím, že je to super pro dítě i maminku, mít dítě hned u sebe, ale i když to nevyjde, všechno se dá napravit! (a to Bellana v článku taky říká).
Syn se narodil po dlouhém pokusu o porod císařem a měla jsem ho u sebe až po hodině (naštěstí jsme měli společný pokoj s mužem a kluk byl u nás, takže jsem ho měla v rámci možností u sebe), dcera se narodila plánovaným císařem, ale kvůli zdravotním potížím to nešlo jinde než ve velké porodnici (v Podolí )- přinesli ji po dvou hodinách, v noci vůbec...to jsem dost obrečela.
Ale oba jsem pak měla hodně v šátku, dlouho jsem je kojila, masírovala...teď jsou Filpovi tři a půl a Julii rok a půl a myslím, že jsme všichni v pohodě. Děti jsou uvřískaný tak nějak průměrně normálně, obě jsou veselý a mazlící....vůbec netvrdím, že ty první chvíle nejsou důležité, tohle píšu pro ty maminky, co jsou v depresi z toho, že děti u sebe neměly. Ano, je to jedna z důležitých věcí, ale stále je to "jen" jedna z mnoha dalších....
sally
1.12.2009 2:18:32
... ne vždy mě Bellaniny články nadchnou, ale tenhle mi mluví z duše. A mám srovnání... první dítě, narozené ve 33. týdnu, trávilo první měsíc svého života na JIPce a Intermediálu. Mohla jsem s ním být kdykoliv a jakkoliv dlouho, ale... na křesle (jakkoliv kojícím a pohodlném) na novorozenecké JIPce se žít nedá, člověk potřebuje sprchu, jídlo (nemocnice poskytovala, ovšem monotónní jídelníček, stejný každý týden...), postel... a k prvorozenému jsem si musela cestu hledat. Občas jsem po příchodu na JIPku tápala, které z miminek je vlastně moje a dlouze zkoumala, jestli zrovna tohle miminko s cedulkou s mým jménem je skutečně moje a nevyměnili mi ho. Přišlo mi, že se prcek mění každou hodinu, smrdí nemocnicí a prostě tam nebyla ta samozřejmost. V den, kdy jsem si ho brala domů, mi přišli doktoři jako naprostí hazardéři, jak si můžou dovolit mi svěřit něco tak křehkého?
Druhorozená přistála po porodu v mé posteli a neopustila jí dalších několik měsíců. Vlastně moje těhotenství tak nějak plynule přešlo v život s miminem na břiše. Byla moje a hotovo. Vztah k ní jsem si nemusela budovat, od začátku to bylo jasné.

To samozřejmě neznamená, že starší má macechu a denně klečí na hrachu a mladší je opečovávaná princezna, ale s mladší se mi vše zvládalo lépe, přestože jako mimino byla asi tisíckrát horší než syn, "vycepovaný" z nemocnice na tříhodinové intervaly a cizí lidi.
1.12.2009 0:48:36
Kohnova, Marketo,
od toho jsou ty diskuse, ne? Kdyz ma nekdo nacteno neco, co me zas az tak nezajima, v oboru se neorientuju a verohodnost jednotlivych autoru ani nemuzu posoudit, tak ten, kdo se tim zabyva, by to preci mohl shrnout a blbuvzdorne podat v jednom odstavci, no ne? Ja si to rada predzvykane prectu
1.12.2009 0:40:37
Bla bla bla jsou naopak tyhle tři reakce. Nechápu, co může koho na tak pěkně napsaném článku pohoršovat~a~. Nevím, jestli je Bellana in, ale tyhle příspěvky jsou docela out~j~.
30.11.2009 23:57:05
Ty vole, Monty, to ve mně vzbudilo trému, já jsem stará nezábavná osoba a ty jsi mladá slavná krasavice.

No ráda tě provedu mým rodným městem, myslím, že by se ti mohlo líbit u Zachariáše:)

Asi mám adresu pod nickem, když tak, docela mě to heclo v při tom zasraným podzimu.
30.11.2009 23:35:15
Libiku, sice nejsem hezká holka, ale psy mám taky ráda (když neserou kolem baráku), dáme kafe? Potřebuju zajet tvým směrem, pracovně, tak bych ráda spojila užitečné s příjemným... ~;)
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 203 [Dalších 153 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.