Jana Nová |
28.4.2010 20:43:26
A co ti řekl, Binturong? A´t to porovnáme se zdroji, které jsem ti našla...
|
Zelda,2+4 |
• |
28.4.2010 20:37:41
Ano, na charakteru obstrukce zalezi. Jenze lekar do tech kanalku nevidi, takze velmi tezko matce s jistotou rekne, v cem presne problem spociva, proto cekat alespon zpocatku je vzdy na miste. Samozrejme pokud nejsou komplikace typu zanet slzneho vaku. Na lekari take zalezi, to mate pravdu. Ja jsem obesla nekolik prazskych oftalmologu s vybornou povesti, odpoved byla vsude stejna, vsichni se navic dobre znaji, takze se v tom prilis nelisi. Tou odpovedi bylo nejvhodnejsi dobou k zakroku jsou 2 mesice. Jenze nejsou. Pokud ano, tak jen pro lekare, kteremu se na takovem diteti ukon jeste vcelku dobre provadi. Sestrenice ve Znojme - odpoved jeste horsi, v podstate zacnou se zakroky ihned. Osviceny lekar je v Otrokovicich, vcelku konzervativni jsou take v Hradci Kralove. Tot moje zkusenost. Sestrenice ve Znojme nakonec mela stesti - dite bojovalo, takze na ukon nedoslo a do dalsiho mesice bylo samo po problemu. Mohla bych pokracovat jeste na 3 strany . . .
|
Zelda,2+4 |
• |
28.4.2010 20:28:39
Ahoj. U te uzdicky jsme nejdriv zhodnotili, zda diteti horsi pohyblivost jazyka brani v prijmani potravy, sani mleka. Nebranila ani v nejmensim. Potom zda dite muze alespon trochu vyplaznout jazyk. Mohlo. Takze diagnoza byla uzdicka podstatne zkracena, ale ne hrozive. Pak jsme cekali do ca. 3 let, kdy deti uz hodne mluvi, abychom videli, zda prekazi v reci. Prekazela, protoze dcera mluvila velmi brzy a kosate, ovsem vyslovnost byla spatna, vse se snazila vyslovovat pres spodni patro bez zvedani jazyka. Takze jsme zacali protahovaci cviky. Prvni cvik spocival ve vyplazovani jazyka, jak jen to jde. Jakmile sel vyplaznout, snazit se zformovat spicku. To slo asi po 2 tydnech cviceni. Pak zaspicately jazyk zvednout a tuknout na patro za horni zuby, coz zpocatku vubec neslo. Patra se dotykaly okraje jazyka a spicka byla prisata ke spodnimu patru, jazyk mel tvar srdicka. Pak se podarilo a nasleduje jezdeni zaspicatelym jazykem po hornim patre co nejdal do krku a zpet. Vse samozrejme pri otevrene puse. Dale spicatym jazykem pichat do tvari z vnitrni strany, aby se vypoulily, pripadne muzete omazat pusu cokoladou a nechat dite si ji slizat. Jazyk jsme po dvou mesicich protahli natolik, ze jsme mohli zacit cvicit pismena s vyslovnosti na hornim patre a slo to pak velmi rychle a dobre. Clovek by mohl namitnout, ze je to strasna prace a tak proc to proste nesmiknout. Jenze samotne uvolneni jazyka jeste vyslovnost nezlepsi a nasledna logopedicka pece je i pak nutna. Navic nekteri rodice rikaji, ze jak se detem jazyk prilis uvolnil zakrokem, zacali si treba pro zmenu na jazyk slapat pri vyslovnosti sykavek, nebo take nekdy uzicka prirostla zpet, zajizvila se a upon byl o to silnejsi. Neni to kazdopadne zadny hrozny zakrok, sama si pamatuji, ze nekdy kolem 5 let mi uzdicku strihali. Bez narkozy. Takze i v nejhorsim pripade, kdy uzdicka je opravdu fest a neprotahne se i kdyz delate co delate, tak je urcite mozne zvazit zakrok bez celkove anestezie, zeptala bych se na to.
|
28.4.2010 20:26:54
Já vím, rozumím tomu a můj první příspěvek a možná i některé další byly k věci. Jenomže ona se diskuse o porodech vždycky zvrhne...
|
kili |
• |
28.4.2010 20:25:30
nevím, co jste chtěl vyjádři sáhodlouhou statí, reagující na můj příspěvek. Já jsem reagoval na tvrezní, že
"v některých případech skutečně není blaho pacienta na prvním místě, ale právě platby od pojišťoven. A nemusí se to týkat jen porodnic - i na jiných odděleních vám naordinují úplně zbytečné léky, nebo vyšetření..." Je to tvrzení naprosto nesmyslné - ani ordinace léku ani vyšetření nemůže jakkoli zvýšit výnos péče, ba ani její úhradu, kdežto je ekonomickou téměř vždy ztrátou. |
Binturongg |
28.4.2010 20:17:57
Nojo, ale kdy?
|
jary |
• |
28.4.2010 20:16:16
Nikoli, bloud je, kdo tomu nevěří. Moje žena velmi často říká, ať jí ty léky dr. nedává, že je jíst nebude, má k tomu racionální důvody, které dokáže vysvětlit. Potenciální užitek je nejistý a malý, vedlejší účinky jisté a veliké. Nebude jíst dlouhodobě léky, které jí mají pomoci od občasných a velmi snesitelných potíží, k dr. přišla s něčím jiným, tyhle potíže uvedla k doplnění celkového stavu, ale nechce je řešit dlouhodobým užíváním léků (výsledek nejistý) a zatěžovat si tělo, jen prostě nahlásila související léky. Je to, jak kdyby jí bylo 2x do roka týden blbě a oni jí cpali sajratama preventivně pořád, nechápou, že ona preferuje variantu 2 týdny blbě před variantou pořád. Nechce a nebude jíst léky, které jsou hormonální (a léčit mají něco zcela jiného, ale prostě obsahují hodně hormonů, kortikoidy ap.), mj. proto - krom toho, že by je nejedla stejně, protože se chystá otěhotnět a je velice vysoké riziko poškození mimi v době, kdy ještě neví, že je těhotná, nebo následnou nerovnováhou organismu, nebo neschopností organismu "přehodit" a nastartovat jiný stav, může pak dojít k atyp. problémům, poškozením, potratu. Slyší ji někdo? Ne. Takže je stejně nejí, ale údaje o ní jsou pak zavádějící. Ona je říká, ale není vyslyšena. Stejně jí napíšou kdeco, stejně jako mně napíšou léky, které snižují pozornost, a já musím řícit auto a ty léky nepotřebuju, nechci, ale když už se mě někdo ptá, odpovím. Potíže minimální, snesitelné. Volit mezi kejchnutím a utlumenou pozorností za volantem - to je jednoduché. Prostě oni to vědí líp.
Naši lékaři mají úspěšnou léčbu jedině proto, že je sami nasměrujeme, nebo si spíš vynutíme, kam nás mají poslat, půlku vyšetření odmítneme, druhou si vyžádáme, někdy dost pracně. Díky tomuto postupu se manželce podařilo zjistit nemoc, která se objevuje léta, v dost rekordním čase. Ale nemáme doma laboratoř. I tak se dost naběhala, občas nadbytečně, protože aby dostala papír, kam chtěla (a prý proč, když to není třeba), musela někam, kam chtěl dr... Nakonec kdyby se postupovalo dle ní, vše by bylo čtvrtinové - počet vyšetření, náklady, čas i doba zjištění. Občas narazila na nějaký, co si dělali výzkumy a chtěli jí hrozěn vyšetřovat něco, s čím neměla nikdy problém, zatímco jiný orgán (v rámci specializace) s kterým problém měla, toho dr. absolutně nezajímal. A největší sranda je, když se jeden dr začne vyjadřovat k něčemu mimo jeden obor, to se i laik dost nachechtá. Ale věřím, že mnoho lidí na tu radu dá, a způsobí si tak škody nenávratné. |
Zelda,2+4 |
• |
28.4.2010 20:15:16
V podstate se jedna o ucpani a zaniceni zlazky na vicku. Vetsinou se naplni hnisem a po par dnech samovolne praskne a zrno se ztrati, asi jako uher. Obklady tento proces mohou urychlit a pridani mesicku lekarskeho se casto doporucuje pro jeho antisepticke vlastnosti. Mesicek lekarsky se pridava i do jinych ocnich kapek, napr. Ocuflash, takze jsem na tom nevidela nic spatneho. Navic pokud se jedna o ani ne rocni dite, pro ktere kortikoidovy tobradex naordinovany lekarem neni schvalen a nejedna se o nejakou aktuni hrozivou fazi, tak reseni obkladem vidim alespon jako prvni mozne k vyzkouseni jako podstatne vhodnejsi nez riskovat glaukom. A konkretne u nas zabralo, nedoslo ani k naplneni zrna, otok zacal po obkladech ustupovat. Diagnoza jecne zrno byla pritom stanovena oftalmologem. S malym ditetem jsem si na samolecbu oka zprvnu netroufla, proto jsem lekare konzultovala. Ovsem pote, co jsem precetla ucinky naordinovanych ocnich kapek a porovnala tyto mozne vedlejsi ucinky se stavem oka, tj. naprosto zanedbatelny drobny otok, zkusila jsem to proste jinak. Lekar vam navic s naprostym klidem a presvedcenim sdeli, ze po tech kapkach glaukom dite rozhodne nedostane. Pravda je ovsem takova, ze on to nevi ani vedet nemuze a nevi to nikdo. Lek neni pro tuto skupinu schvalen take proto, ze na ni neni testovan. A vedlejsi ucinky kortikoidu nejsou pri spatnem a nevhodnem davkovani otazkou stesti ci nahody, je to otazka jistoty. Neni to napr. jako byt jednim z milionu, kdo ma alergickou reakci na aspirin. Nevim, jestli byl vas dotaz ironicky ci ne, zda nejste treba lekar a testujete si tim znalosti laika. Pokud ano, tak verim, ze kdyz vam reknu, ze se stejnym klidem kozni lekar napise na opruzeninu rocniho ditete belogent, bez jakekoli radne informace rodicum, tak vam snad budou stat vlasy hruzou na hlave.
|
28.4.2010 20:09:11
Střeva se dokáží vyprázdnit sama, mohu potvrdit.
|
Binturongg |
28.4.2010 20:05:12
Milášku, u vícečetných těhotenství se nedělá nástřih, ale sekce
jary - teď se ztrácím a nechápu souvislost... o ničem takovém jsem nepsala.. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.