| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V(d)ěčné téma: Porody

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 314 [Dalších 294 >>]
ajfík
  • 
3.5.2010 0:28:36
že by to bylo také z finančních důvodů? Netušila jsem, že mi něco takového provedli, asi těsně před šitím - neupozornili, a už vůbec se neptali a prostě provedli, samozřejmě bez narkózy (zakázáno), a ani poté neoznámili. A já myslela, že to bolí dík šití v pochvě. Zjistila jsem to až ze zprávy o porodu - r.c.u. je ta zkratka, o které jsem neměla tušení, o co jde. Nebo že by jen vykázali úkon a mne skutečně bolelo šití? Prý se ale revize dělohy v rámci porodu v této porodnici takto dělá často (mj. nástřih je tu velmi běžný) a maminky o tom kolikrát x let nevědí. "Šikovný" dr. Andrys se prostě neobtěžoval...
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
2.5.2010 23:13:46
Myslím, že těmito úkony se lékaři kryjí. Aneb udělali jsme vše co máme předepsáno.
Myslím, že nepomůže změna ekonomická, protože problém je právního charakteru. Kdo má zodpovědnost. Buď si vše rozhodne rodička a nese zodpovědnost a nebo je to na lékařích, ale nelze jí rozdělit, protože kdo by pak nesl odpovědnost za případnoé neštěstí.
Já osobně to vidím tak, že pokud se rozhodnu rodit v porodnici a seznámím se předem jak to tam chodím, tak souhlasím i s těmi případnými rotinními zákroky, pokud by mě to nevyhovovalo, měla bych mít možnost rodit tam kde to uznám za vhodné a odpovědnost za špatné rozhodnutí je na mě.
Osobně ale nechápu nekončící diskuse na toto téma.
První porod skončil CS a tedy holení jsem potřebovala opravdu jinde, ale u druhého, bych se bez nástřihu prostě neobešla. Klouček byl jako buk. A nedokážu si představit, jak by mě během kontrakcí teprve holili.
A následné šití, o kterém jsem četla horory, jsem naštěstí nezažila. Lékař totiž použil tskové umrtvení, že jsem cítila pouze a jen jeden jediný steh. Myslím, že šlo o pudendální anestezii. Injekce vedená speciální zahnutou jehlou směrem ke kostrči. Nejsem ale odborník a po porodu jsem už na to nevzpomněla.
Klystýr jsem uvítala. Nechtěla bych aby ze mě během stahů odcházela stolice po troškách.
Myslím, že všechny zásahy mají pro a proti. A ještě o té době strávené na porodním sále. První porod jsem si fakt užila a nikdo mě nevyháněl, to já už chtěla končit. Jenže sym byl obří a ven musel jinudy. Díky tomuto zážitku jsem byla vděčná, že můj druhý porod byl hladký a rychlý i díky těm zásahům. Dokonce tak hladký, že bych si ho i zopakovala, kdybc¨¨ych ještě chtěla mít další potomky.
tynucha
  • 
2.5.2010 22:50:13
Ahoj Hilly, já balónek koupila, poctivě cvičila a manžel u porodu poctivě meldoval všem okolo, že nástřih nechci a opravdu nenastřihli. Rodila jsem v Brně na Obilňáku. Z porodního pokoje jsem skoro odešla po vlastních a pár dní po porodu jsem vlastně ani moc nevěděla, že jsem rodila ;-) Malej byl ale umírněně velkej (3300g), to zas jo. A byla jsem prvorodička. Kamarádce, které jsem epino půjčila a taky poctivě cvičila, nakonec dělali císaře, tak nadávala že cvičení bylo zbytečný. Tak si pak vyber, každá rada zbytečná, každej to má jinak :-)
Daniela
  • 
2.5.2010 17:48:24
Když moje maminka před šedesáti lety rodila mého staršího bratra, tak ho rodila doma a nástřih hráze žádný nebyl. Byla tak roztrhaná, že musela podstoupit náročnou plastiku, abych vůbec mohla vzniknout já.
Helena
  • 
2.5.2010 17:41:27
Fuj, vyholená žena je něco nechutného. Už jsem psala výše, to už nejsi člověk, ale lachtan.
Helena
  • 
2.5.2010 17:39:49
Přesně tak. Nedávno jsme s manželem zavedli diskusi na toto téma - holit nebo neholit přirození. Oba jsme se shodli na tom, že úplné vyholení je naprosto nechutné. U ženy i u muže. To je jako bychom chtěli být sexy s holou hlavou. To už bychom nebyli lidi, ale lachtani.
Jana+3 princezny
2.5.2010 16:03:31
Jen takový dodatek k holení....Moje mamka se taky neholila celý život ani v podpaží.Až před pár lety začla a sama říká,že ten rozdíl je neuvěřitelný a to samé platí o antiperspirantu.
Moje ségra se holí,ale jejímu příteli to strašně vadí.Jí je 25 a jemu 43.Ale i přes to se holí.
Je to věc názoru a postoje...ale na tom,že zarostlé podpaží něco bude.~;)
Maja (3 děti)
  • 
2.5.2010 15:28:53
S takovým vyzněním nemůžu souhlasit. Mám za sebou 3 porody, takže z vlastní zkušenosti vím, že ne všechny postupy jsou zbytečné. při třetím porodu jsem zažila až extrémní obrácené situace, doslova jsem škemrala o klystýr. Mám problémy s hemeroidy a jít na velkou po porodu bylo vždy peklo. Klystýr před porodem mi dal několik dní času, kdy jsem se mohla dát jakž takž dohromady. Chtěla jsem si zakoupit YAL gel, ale sestry i lékaři mi to rozmlouvali, že je to zbytečné a u nich se to nedělá. Nakonec jsem uspěla, ale byla jsem za exota.
Stejně tak nástřih hráze. Doktorka byla tak zblblá tím, že to zvládne bez nástřihu ( u nich se to přece rutinně nedělá), že mě malej (měl přes 4 kg) potrhal tak, že jsem vzpomínala nostalgicky na malý nástřih při druhém porodu. Doktorka se mě pak omlouvala, že to chtěla zvládnout bez něj a špatně odhadla situaci.
Ano, souhlasím s tím, že se tyto úkony nemají maminkám nutit, ale měla by být možnost výběru.
kili
  • 
2.5.2010 10:32:41
Nedokážu si přesně vzpomenout, jaký byl systém plateb před devíti lety. Nicméně bez ohledu na něj je Vaše přesvědčení o finanční motivaci zdravotníků klamné už proto, že mzda zaměstnanců byla tehdy zcela jistě podle tarifů a bez ohledu na výkony.

1.5.2010 21:12:42
Když jsem šla rodit poprvé, tak se se mnou o nástřihu nido nechtěl bavit a cpali mi, že nástřih je prevencí inkontinence apod. Také jsem se dověděla, že nástřihů u prvorodiček provádějí 99% (u toho 1% to nestihnou).
Z vyúčtování pojišťovny jsem se dověděla, že můj porod stál 1300 + 500 za nástřih. Takže jsem také přesvědčená o finanční motivaci zdravotníků.
Naštěstí už uběhlo 9 let a dneska si tohle lékaři nedovolí a počet nástřihů snižují.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 314 [Dalších 294 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.