| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na všechno nové ať si děti přijdou samy

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4147 z 47 
Iris
  • 
25.5.2010 19:10:28

Tyto vzdělávací metody rozvíjejí u žáků klíčové kompetence, nabiflovat se musí doma - tak nějak samozřejmě se počítá, že na domácí přípravě se podstatně podílejí rodiče. Ve škole se dítě naučí pracovat s informacemi, obhajovat svůj názor, spolupracovat. Vyjmenovaná slova a násobilku se musí naučit samo. Má to svoje pozitiva i negativa. Jako jiné metody.
štěpánka
  • 
25.5.2010 18:17:46
Markéto,
biflování obejít nelze. To jenom někteří "moderní" pedagogové, kteří neviděli živé dítě 10 let si myslí, že ano.
Je zajímavé, že nikomu nevadí trénovat tenis proti stěně a donekonečna se snažit strefit míčkem kam chci. 10x, 100x, 200x. A že prostě pro pochopení některých věcí (zejména přírodní vědy, matematika) musíš udělat totéž, to je každému, zejména rodičům proti mysli.
Přestaňme si lhát do kapsy, přestaňme produkovat nevzdělance s maturitou. Neopakujme chyby školských systémů států na západ od našich hranic. Poučme se z toho, že od některých moderních metod ustupují....
Nic proti autorce článku. Snahu o změnu oceňuji vždy. Ole jak se říká ocaď pocaď...~d~~d~~d~
markéta s párkem
  • 
25.5.2010 14:55:04
Mně pořád není jasné, jak lze obejít biflování. že se zruší diktáty do speciálního sešitu, to rozumím. Píšeme texty z jiných předmětů a i tam budeme kontrolovat gramatiku. Ale jak s věcmi, které se prostě musí naučit nazpaměť - typicky vyjmenovaná slova a vzory na skloňování a časování. Já už dnes taky píšu hlavně "pocitově", tj. jestli mi dané slovo nepřipadá na pohled divné. Většinou to stačí, protože jsem od malička velký čtenář. Ale někdy nevím a pak hrábnu do hlubin paměti. A i když budou děti "nuceny" hodně číst, stejně budou takové, které budou číst málo a na vizuální stránku slova se spoléhat nemohou. A to, jak se v článku píše, že si děti každou chybu vysvětlí a odůvodní. Ježišmarja, to si už vůbec neumím představit. Vždyť určitě dělá chyby většina a dělá jich hodně a jsou to chyby, které se opakují. Přijde mi, že pak nemůžou mít na nic jiného čas :-)
Winky
  • 
25.5.2010 12:15:59
souhlasím s Tebou - taky umím gramatiku jen díky tomu že hodně čtu :-) znovu jsem českou mluvnici otevřela až v momentě kdy jsem začala VYUČOVAT angličtinu - proto abych mohla vůbec pojmenovat určité gramatické jevy i česky :-) a musím říct, že tu českou mluvnici jsem pochopila až díky anglické, protože na AJ jsem měla štěstí na skvělé učitele tady i v zahraničí, bohužel u ČJ ne.

A s těmi ostatními předměty - přesně tak. I když - ona i ta chemie je všude kolem nás, jenže namalovaní "pavouci" jsou prostě jen obrázky bez spojitosti s reálným životem, kdežto čisticí prostředky, přísady do jídla atd - to jsou "živé" věci se kterými máš právě už tu svou vlastní zkušenost, takže kdyby to šlo navázat z téhle strany, vsadím se že i ta chemie by se krásně učila. To samé fyzika - taky její pravidla využíváš prakticky denně, ať jde o rovnováhu, optiku nebo třeba spalovací motory. Ale tou "frontální výukou" předané "hotové" poznatky opravdu fungují ve smyslu pochopení a porozumění těm procesům.
Kladrubka
  • 
25.5.2010 11:34:38
Taky bych si takovou učitelku pro své dítě přála... Ale kde zjistit, zda se někde v okolí takoví osvícení pedagogové nacházejí? Všechny děti, co známe v okolí jsou mladší, tak není ani koho se poptat...
Anonymní myška
  • 
25.5.2010 8:56:28
Skvělá pedagožka!!!!
Sama jsem měla s češtinou problémy a to, že nyní jsem schopná psát(jakž-takž) bez chyb, není zásluha učitelů českého jazyka, ale moji čtenářské vášně. Jsem schopna si vizualizovat, co jak se kde píše.
Včera večer při pořadu Krásné ztráty narazili hosté pořadu na téma: základy práva na středních školách. Neexistují. Přitom taková chemie, kterou 80% z nás nikdy potřebovat nebude, je skoro všude.
Pamatuji si jak na vysoké škole při předmětech: občanské, rodinné a trestné právo bylo narváno. Dost mi vadí, že všechny pro život potřebné oblasti jsou nacpány do předmětu zvaného občanská nauka, jedna hodina týdně.
nomiš +2
25.5.2010 8:52:37
~R^ Kéž by bylo takových učitelů víc a víc. Příští rok nás čeká zápis a mám skutečnou hrůzu z toho, že ten zvídavý malý tvoreček zapadne někam, kde ho semelou kola systému a bude muset většinu svého času prosedět s rukama za zády a nabiflovat, co pí učitelka říká... Snad už je škol s modernějším přístupem víc, ale podle referencí jsou to pořád ještě jehly v kupce sena. Paní učitelku z článku obdivuju, že to zvládla a i přes problémy vydržela, a ještě si odnesla poučení, skvělé!
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4147 z 47 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.