kili |
• |
21.1.2011 20:02:57
- diskusi samozžřejmě lze vést, ale ona povinnsot není moc diskutovatelná, je daná
- pediatři nemají řádnou zástupkyni, možnmá máte na mysli někoho ze SPLDD, tedy representaci praktických lékařů pro děti a dorost - dokud není zákonem stanovena sankce, není jak trestat i kdyby zástupkyně chtěla nevímco, zákon jak známo nevydávají ani pediatři, ani PLDD, ani jejich representanti - lékař nemá důvod vyhrožovat sankcí, ani tu sankci neuděluje - odpůrci povinného očkování pseudoargumentují intuicemi a výmysly, čímž utvrzují zákonodárce, že povinnost očkování v ČR má stále své opodstatnění - informace o očkování jsou dostupn každému, diskutovat lze o potřebě dalších forem, např. tisknuté - zákon ukládá zdrav. zařízení povinné očkování provést a tak lze na lékaři požadovat jen konkretní informaci, zda zdravotní stav konkretního očkovance není kontraindikací očkování, obecné informace o očkování na něm asi vyžadovat nelze, nebylo by ani technicky proveditelné dávat takový školení každému očkovanic a vést s ním sáhodlouhé diskuse - žádné informace o očkování nejsou zatajovány |
kytka 3 |
21.1.2011 19:41:09
o tom že byl můj článek zveřejněn jsem se hned nedozvěděla, ted se téměř nedostanu k PC.Je možné tu vést diskuzi o povinnosti lékaře pravdivě informovat? Zástupkyně pediatrů v mediích chce povinnost očkovat a kdo neposlechne toho sankcionovat.Z jejích slov má neinformovaný rodič pocit, že jen pár neočkovaných dětí může nakazit "ty co očkovaní být nemohou". Pro nezodpovědné lékaře je to pohodlné vyhrožovat sankcí tomu ,kdo nemá jediný správný názor (očkovat dle OK),ale pro děti je to nebezpečné. Jen zde na stránkách rodina.cz jsou hned 2 příběhy "Náš "očkovací" příběh,(... očkovací...) kde lékař měl být opatrný a dítě neočkovat nebo alespoň navrhovat odklad.
Nemyslím, že je tak těžké vymezit rozsah informací, které musí být poskytnuty každému(jak to dělají v zahraničí?). Dále není tak těžké přinutit lékaře nést následky pokud poskytnou vyloženě klamavou informaci. Je také popsáno množství případů, kdy lékař naočkoval dítě bez souhlasu rodičů-jedná se většinou o primitivnější typy a tím by stačilo i to, že by jim někdo dopředu vysvětlil, že pak budou muset platit vakcínu ze svého. Jsme-li v právním státě, nezatajujeme informace a kdo má informace, musí mít možnost pak provést volbu. ( Pokud by pan Adam na základě informací dospěl k rozhodnutí, že je pro něj přijatelné vzít si slečnu Marušku nebo raději zůstat svobodný, nemůže mít povinnost vzít si paní Evu) |
kili |
• |
21.1.2011 16:41:38
věcnost není průvodcem Vašich příspěvků, jakkoli Vaše impertinentní invektivy provázené přehlídkou smajlíků mohou někoho uchvátit, nemají žádnou věcnou argumentativní hodnotu
|
řimbaba |
21.1.2011 16:39:26
Zrovna od vás obvinění z exhibicionizmu zní věrohodně, vrchní exhibicionisto
|
kili |
• |
21.1.2011 16:37:42
nikde jsem nenapsal, že na MMR se berou léky
|
řimbaba |
21.1.2011 16:36:47
Z těch posledních : Že na MMR se berou léky...
|
řimbaba |
21.1.2011 16:35:21
Jako vždy jen bla, bla, bla...
|
kili |
• |
21.1.2011 14:39:46
udeďte jeden mnou šířený blud
|
kili |
• |
21.1.2011 14:39:09
- věřím, že Vás to unavuje, můžete si odpočinout
- "léky na MMR" znamená co ? Pokud máte nějaké potíže, zajděte k lékaři, poradí Vám s léky. Pokud Vám jde o terapii při MMR, pak studujte, já Vám ji tady vypisovat jistě nebudu, kor když antipyretika máte jako přímo život ohrožující |
kili |
• |
21.1.2011 14:35:36
a jen mimochodem, Vy zde ilustrujete právě tu skupinu osob, která ve věci povinnosti vs. nepovinnosti očkování zavdává, aby se kompetentní dosud nerozhodnutí přiklonili se na stranu povinnosti a nedbali skutečných argumentů těch, kteří jsou (včetně mne) na straně dobrovolnosti. Jste tak v tomto smyslu jaksi sama proti sobě, tedy pokud Vám jde o věc a ne o vlastní exhibici
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.