karma |
6.5.2011 13:50:19
taky jsem si teda zabalila a cítila se podvedená, když se odchod nekonal.
|
karma |
6.5.2011 13:49:09
jo jo, my, co máme tyhle negativní vzory, máme tu výchovu mnohem těžší. Moji rodiče jsou despotové, křik a blbé kecy (a ponižování), to bylo u nás synonymem výchovy. Podepisuju se pod to, že v dobách míru a pohody se celkem dobře udržují má předsevzetí (jak být tolerantní, chápající a respektující rodič), ale v presu tj TÁÁÁÁK těžké. Zase myslím, že právě díky perlám jako "už tě nemůžu mít nikdy ráda, protože bla bla bla (nějaká naprostá banalita) jsem nesmírně senzitivní a empatická k tomu, jaké pocity v dítěti vyvolává mluvené slovo. Myslím, že moje prožitá zkušenost ze mě dělá dobrého pedagoga, snad i dobrého rodiče.
Blbé kecy jsou v mé kmenové rodině zdrojem hádek doposud, když slyším, jak máma reaguje na dceru např...nemůžu tě mít ráda,když si stále sundáváš ty ponožky, už nebudeš moje vnučka...pronášené směrem ke 3letému děcku (a pak odcházíme se scénou, což mámě potvrzuje moji rozmazlující výchovu, mně neschopnost dítěte zpracovat takovéto pecky), vidím fakt rudě. Ach jo. |
6.5.2011 12:49:56
To si taky pamatuju, bylo to hodně drsný.
|
Pawlla |
6.5.2011 12:33:07
Jo?Tak já mám zase hroznou vzpomínku na článek z čítanky,asi třetí třída?Bylo to od nějakého ruského autora a byla to povídka o chlapci,jmenoval se Adámek,maminka ho učila slušnému chování a teď nevím jak to přesně bylo on něco neudělal,nepozdravil,nebo nepoprosil a ona pořád opakovala,že nemá žádného Adámka a dělala jakoby nebyl dokud to nepochopil.Jako dítěti mi to přišlo strašně kruté a oplakala jsem to.
|
ALL |
6.5.2011 12:31:03
Mně se jen nelíbí věta: "Zastávám názor, že do výchovy patří také i trest fyzický." Takováhle věta od odborníka může sloužit jako omluva či výmluva pro nadměrně trestající... Autorka sice hned poté jasně vysvětlila rozdíl mezi plácnutím a týráním, ale jak říká nadpis, mezi trestem a týráním je velice křehká hranice... Proto by fyzický trest neměl být označován jako legitimní součást výchovy! Je jasné, že plácnutí není týrání, často je pochopitelné a není třeba z něj dělat velký problém. Ale pořád je to "úlet", neměla by to být norma! Normou by měla být výchova, která se bez fyzického trestu obejde! Upřesňuji, že se jedná o jakýsi "ideál", je tedy jasné, že je těžké ho naplnit, ale rodiče by se měli alespoň pokoušet se k němu přiblížit... Pak je samozřejmě otázka jak to dělat jinak, v naší společnosti kolem sebe až tak moc vzorů nenajdeme, proto když nevíme jak, je třeba opravdu hledat - a kdo hledá, najde. A kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby.
|
6.5.2011 11:50:20
Jako dítě jsem se do dětskýho domova hrozně těšila. Měla jsem i sbalenej kufr. Hrozně mne nasrali, že to byly jen planý kecy a skutek utek´.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
6.5.2011 11:27:32
A jak častý je, aby nebyl zneužíván jako argumentace proti společné hospitalizaci? A že ta argumentace někdy umí být výživná :(
|
Mab |
• |
6.5.2011 11:18:19
A co syndrom Münchhausen by proxy, kdy matka týrá dítě a neustále mu vyrábí nemoci a to i v nemocnici. Jediný způsob jak to dítě chránit je právě odloučení od rodiny a spousta věcí tak může vůbec vyplout na povrch. Někdy hospitalizace s rodičem není to ideální.
|
Limai |
6.5.2011 10:11:40
Konečně po dlouhé době na hlavní straně článek,který má hlavu a patu.Je pravda,že spoustu lidí si myslí,že týrání dětí převažuje v rodinách sociálně slabých.Člověk který nás s dcerou týral byl vysokoškolsky vzdělaný,po finanční stránce žádný chudák.Tento model výchovy si zřejmě přinesl z původní rodiny,matka ho prý jako malého doma řezala a řezala za každou blbost.Nejlepší na tom bylo,že se odvolával na to,že díky této výchově z něj vyrostl slušný zodpovědný člověk.Jeho zodpovědnost vypadá tak,že o svého syna za celé dva roky neprojevil sebemeší zájem a mě v těhotenství vyhrožoval vším možným od odebrání dětí,svěření syna do jeho péče a že mě ze před soudem udělá tu nejneschopnější matku a flundru,aby mi dítě vzali.Ostatní popisovat nebudu,už jsem tady na tohle téma napsala dost.Snad jen k tomu ještě dodám,že největším problémem je to,že se domácí násilí odehrává za zavřenými dveřmi a tito lidé na veřejnosti vystupují jako báječní,přátelští,slušní,nikdo by to do nich neřekl že jsou něčeho takového schopni.
|
kreditka |
6.5.2011 9:55:33
S tím nemůžu než souhlasit, stačilo mi když 3 letá dcera skončila na Jipce, kde se o ni staraly sestry, ale i kdyby se přetrhly tak dcera jen brečela a brečela, naštěstí jsme byly odděleny jen na několik hodin pak jsem k ní směla a jen na noc jsem musela pryč. Sami sestry byly rády že tam s dcerou jsem - dcera se zklidnila a i když pro ni nebylo lehké mít na sobě x hadiček a všelijakých diod tím že mohla být se mnou to snášela výborně. Po této zkušenosti mi opravdu přijde že nepřítomnost rodiče či někoho blízkého u takto malého dítěte v nemocnici se rovná týrání
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.