| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mezi trestem a týráním je velice křehká hranice

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 54 [Dalších 4 >>]
taky jsem si teda zabalila a cítila se podvedená, když se odchod nekonal.
jo jo, my, co máme tyhle negativní vzory, máme tu výchovu mnohem těžší. Moji rodiče jsou despotové, křik a blbé kecy (a ponižování), to bylo u nás synonymem výchovy. Podepisuju se pod to, že v dobách míru a pohody se celkem dobře udržují má předsevzetí (jak být tolerantní, chápající a respektující rodič), ale v presu tj TÁÁÁÁK těžké. Zase myslím, že právě díky perlám jako "už tě nemůžu mít nikdy ráda, protože bla bla bla (nějaká naprostá banalita) jsem nesmírně senzitivní a empatická k tomu, jaké pocity v dítěti vyvolává mluvené slovo. Myslím, že moje prožitá zkušenost ze mě dělá dobrého pedagoga, snad i dobrého rodiče.
Blbé kecy jsou v mé kmenové rodině zdrojem hádek doposud, když slyším, jak máma reaguje na dceru např...nemůžu tě mít ráda,když si stále sundáváš ty ponožky, už nebudeš moje vnučka~8~...pronášené směrem ke 3letému děcku (a pak odcházíme se scénou, což mámě potvrzuje moji rozmazlující výchovu, mně neschopnost dítěte zpracovat takovéto pecky), vidím fakt rudě. Ach jo.
6.5.2011 12:49:56
To si taky pamatuju, bylo to hodně drsný.
Pawlla
6.5.2011 12:33:07
Jo?Tak já mám zase hroznou vzpomínku na článek z čítanky,asi třetí třída?Bylo to od nějakého ruského autora a byla to povídka o chlapci,jmenoval se Adámek,maminka ho učila slušnému chování a teď nevím jak to přesně bylo on něco neudělal,nepozdravil,nebo nepoprosil a ona pořád opakovala,že nemá žádného Adámka a dělala jakoby nebyl dokud to nepochopil.Jako dítěti mi to přišlo strašně kruté a oplakala jsem to.
ALL
6.5.2011 12:31:03
Mně se jen nelíbí věta: "Zastávám názor, že do výchovy patří také i trest fyzický." Takováhle věta od odborníka může sloužit jako omluva či výmluva pro nadměrně trestající... Autorka sice hned poté jasně vysvětlila rozdíl mezi plácnutím a týráním, ale jak říká nadpis, mezi trestem a týráním je velice křehká hranice... Proto by fyzický trest neměl být označován jako legitimní součást výchovy! Je jasné, že plácnutí není týrání, často je pochopitelné a není třeba z něj dělat velký problém. Ale pořád je to "úlet", neměla by to být norma! Normou by měla být výchova, která se bez fyzického trestu obejde! Upřesňuji, že se jedná o jakýsi "ideál", je tedy jasné, že je těžké ho naplnit, ale rodiče by se měli alespoň pokoušet se k němu přiblížit... Pak je samozřejmě otázka jak to dělat jinak, v naší společnosti kolem sebe až tak moc vzorů nenajdeme, proto když nevíme jak, je třeba opravdu hledat - a kdo hledá, najde. A kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby.
6.5.2011 11:50:20
Jako dítě jsem se do dětskýho domova hrozně těšila. Měla jsem i sbalenej kufr. Hrozně mne nasrali, že to byly jen planý kecy a skutek utek´. ~;)
MarkétaP + 4 dcerky
6.5.2011 11:27:32
A jak častý je, aby nebyl zneužíván jako argumentace proti společné hospitalizaci? A že ta argumentace někdy umí být výživná :(
Mab
  • 
6.5.2011 11:18:19
A co syndrom Münchhausen by proxy, kdy matka týrá dítě a neustále mu vyrábí nemoci a to i v nemocnici. Jediný způsob jak to dítě chránit je právě odloučení od rodiny a spousta věcí tak může vůbec vyplout na povrch. Někdy hospitalizace s rodičem není to ideální.
Limai
6.5.2011 10:11:40
Konečně po dlouhé době na hlavní straně článek,který má hlavu a patu.Je pravda,že spoustu lidí si myslí,že týrání dětí převažuje v rodinách sociálně slabých.Člověk který nás s dcerou týral byl vysokoškolsky vzdělaný,po finanční stránce žádný chudák.Tento model výchovy si zřejmě přinesl z původní rodiny,matka ho prý jako malého doma řezala a řezala za každou blbost.Nejlepší na tom bylo,že se odvolával na to,že díky této výchově z něj vyrostl slušný zodpovědný člověk~t~~t~~t~.Jeho zodpovědnost vypadá tak,že o svého syna za celé dva roky neprojevil sebemeší zájem a mě v těhotenství vyhrožoval vším možným od odebrání dětí,svěření syna do jeho péče a že mě ze před soudem udělá tu nejneschopnější matku a flundru,aby mi dítě vzali.Ostatní popisovat nebudu,už jsem tady na tohle téma napsala dost.Snad jen k tomu ještě dodám,že největším problémem je to,že se domácí násilí odehrává za zavřenými dveřmi a tito lidé na veřejnosti vystupují jako báječní,přátelští,slušní,nikdo by to do nich neřekl že jsou něčeho takového schopni.
kreditka
6.5.2011 9:55:33
S tím nemůžu než souhlasit, stačilo mi když 3 letá dcera skončila na Jipce, kde se o ni staraly sestry, ale i kdyby se přetrhly tak dcera jen brečela a brečela, naštěstí jsme byly odděleny jen na několik hodin pak jsem k ní směla a jen na noc jsem musela pryč. Sami sestry byly rády že tam s dcerou jsem - dcera se zklidnila a i když pro ni nebylo lehké mít na sobě x hadiček a všelijakých diod tím že mohla být se mnou to snášela výborně. Po této zkušenosti mi opravdu přijde že nepřítomnost rodiče či někoho blízkého u takto malého dítěte v nemocnici se rovná týrání
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 54 [Dalších 4 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.