uzivatel01 |
21.10.2011 10:43:56
Porodit v nemocnici se svoji PA a se zdravym novorozencem se odebrat domu jde ve vetsine vyspelych zemi. Rika se tomu ambulatni porod a pojistovny to ochotne proplaceji, neb je to vyjde levneji nez slavny lekarsky vedeny porod. Totez pro domaci porod u bezproblemoveho tehotenstvi. Nejak mi unika, proc to v CZ nejde. Nebo jit nechce ..
|
Markéta, kluci 9 a 3 |
• |
21.10.2011 10:31:04
Asi reakce na diskusi pod článkem, ve které je rozebíráno, jak děsně demonstrující ženy vypadají.
|
Klarisanek |
21.10.2011 10:25:09
Clanek jako takovy docela chapu, jeji postoj k porodu, proc sla na demonstraci atd. Ale proc proboha popisuje co mela na demosce na sobe a kdy si myla vlasy? Co tim chce jako rici?
|
21.10.2011 9:44:23
Jiřule, nerozumím ti. Za jakou praxi u Apolináře jsi ráda?
|
21.10.2011 9:42:11
a já jsme ráda za praxi kdysi dávno u apolináře a moje rozhodnutí bud nemít děti vůbec nebo rozhodně nerodit takhlee. a díky za to že mi to bylo umožněný,páč takhle bych fakt neporodila
|
21.10.2011 9:33:53
To je teda síla. Pouštět na základních školách v rámci rodinné nebo sexuální výchovy. Děkuju přírodě, že jsem v leže na zádech, s rozcapenýma nohama a na povel porodila dítě, které mělo nakonec jen nějaké menší rehabilitovatelné neurologické problémy.
|
Bonpara |
21.10.2011 9:28:19
právo VOLBY má být v demokraci posvátné. Mám pocit, že z tohoto tématu "lékařsky vedený standardní porod versus porod s PA v porodnici/ambulantní porod/ porod doma...." se stal určitý symbol " boje " mezi odbornou a laickou veřejností. Zdá se mi, že odborníci nechtějí přistoupit na diskuzi a kompromis jen z principu ..." když v tomto ustoupíme, ztratíme jakousi prestiž našeho stavu a kam to celé povede.. " a pro maminky je to také zásadní záležitost za kterou jsou ochotné i demonstrovat ( za velmi málo věcí jsme my Češi ochotní vyjít do ulic). Myslím, že se s tímto problémem porodů veze i něco více. Většina maminek, které kritizují současnou praxi v porodnicích, si nestěžovala na staré obkladačky na sále, na nedobré jídlo, či směšný příděl papírových plínek na mimi. Přes to se všechny lehce přeneseme, co vadí a proti čemu se ženy bouří je, že s nimi bylo nakládáno jako s nesvépravnými osobami a nebyl brán ohled na jejich názor a přání. A toto bolavé místo jinak kvalitního českého zdravotnictví se bohužel neomezuje jen na porodní sály. Tam je pouze nejvíce vidět(a slyšet). |
Hilly. |
21.10.2011 9:25:24
Vždycky se rozčílím.:-(
|
21.10.2011 9:17:23
Bludičko, díky za tvé články (oba)
V souvislosti s nimi se všenejlépevědoucí házeči klacků nemohou upnout k "argumentu", jak jsou ty porody doma nebezpečné, a pokud už chtějí do toho mluvit, budou muset i trochu přemýšlet . Jen mě napadá, jestli skutečně patříš do (údajné) minority žen, kterým vyrušování a omezování přivozuje komplikace; jestli to spíš není ta (daleko menší) minorita žen, které si to již uvědomily. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.