| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak tráví dnešní děti volný čas?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 41 [Dalších 11 >>]
kreditka
4.5.2013 9:49:38
Nedělala bych si iíluze, tělocvik na střední jsem nenáviděla a pohybu jsem tam tudíž taky moc neodvedla, při vybíjené jsem se nechávala naschvál vybít abych tam nemusela lítat jak čokl, to samé v ostatních sportech. Nucením se v tomto ohledu nic nevyřeší. U mě osobně naopakškolní tělák vypěstoval nenávist k pohybu, přicházím mu nachuť až teď pomalu ve třiceti letech
kreditka
4.5.2013 9:47:46
Jak žádný pohyb?? Dvouhodinovka ani tříhodinovka ve škole děti nevytrhne, to je problém spíš v rodině aby děti motivovala k určitému pohybu. Myslím že vyjížďka na kole o víkendu s rodiči dá dítěti víc než pruzení u hrazdy v hodině tělocviku
Jája
  • 
3.5.2013 22:48:03
Běž si hrát ven = http://www.mimibazar.cz/vtip.php?id=45359
Markéta, kluci 11 a 4
  • 
3.5.2013 21:45:11
Mě to přijde pořád stejné - když mi bylo patnáct, měla jsem čtyřikrát týdně trénink, ale většina spolužaček na gymplu šla po škole domů, chvíli se učila a pak čuměla na televizi nebo si četla nebo šla pokecat s kamarádkama. Postupně se k tomu přidávaly kávičky, diskotéky a tak. Internet nebyl, počítače takřka taky ne, tak do něj děti nečučely.
Líza
3.5.2013 20:55:03
Kreditko, nesouhlasím. Pubertální dceru už nedokážu na zájmový pohybový kroužek vyštvat, je spíš dřeváček a aspoň ty dvě hodiny tělocviku ve škole znamenaj, že se trochu hejbe.
jaja + 2
3.5.2013 18:36:52
Jo, tak stakovym pristupem by ty deti uz nemeli zadny pohyb... ~o~
V zadnem pripade nerusit, spis rozsirit, ale neznamkovat...
Tak to je muj nazor... ~d~
Ja jako dite jsem mela tela telocvik rada, ale jen kdyz se neznamkovalo. To bylo celkem fajn, ale jakmile slo o znamku (byla jsem celkem drevo, ale i pres to jsem mela pohyb rada) uz me to nebavilo... ~t~
iva
  • 
3.5.2013 14:57:38
u nas ve Svycarsku je telocvik 3 hodiny tydne a zacina se uvazovat o 4 hodinach. Samozrejme jsou tu holky, ktere telocvik nebavi a vymysli si, proc nemuzou cvicit.
Ale nektere deti zase nebavi matika, hudebka nebo nemcina a taky se to musi ucit. Takze ja bych s temahle holkama moc slitovani nemela.
luthienka
3.5.2013 14:21:05
To tam zatím není. Učitelka je kamarádka , jeji manžel dceru "rodil", jezdíme s nimi lyžovat. A v ostatních předmětech není problém. Jen to tv. Snad z toho vyroste.
Hujda
  • 
3.5.2013 14:09:12
Také jsem tělocvik nesnášela, byla jsem na vše dost levá, neohebná, s míčem jsem si nerozuměla, běhání bylo utrpení. Často jsem slušnou známku dostala za snahu, aspoň že tak. Na pedagogické fakultě nám ukázali, že tělocvik může být i zábava, spousta her, soutěží, kolik různých sportů je a dají se s dětmi zkoušet - ne jen vybíjená jako na ZŠ a na SŠ pak volejbal. Tam mě tělocvik docela bavil, i když po nás chtěli výkony a zdaleka ne na všechno jsem měla. Sice Tv neučím, ale když supluju, snažím se to pro děti udělat hravě, vesele, tak, aby z toho měli radost. Ale mezi dětma jsou opravdu obrovské rozdíly. Někteří se neumí do míče strefit, chytit ho, jiní by obehráli i učitele. Zaujmout a přiměřeně zabavit všechny je tady docela těžké. A tělocvikáři by neměli zapomínat, že tělocvik je výchova, takže nás má vést k pohybu, ne být utrpením a ponižováním. Výkony každého by měly být sledovány individuálně - na podzim jsi 60m zaběhl za tento čas, na jaře ses o dvě vteřiny zlepšil.
kreditka
3.5.2013 13:50:52
tělocvik ve škole jako takový zrušit a nahradit ho zájmovým kroužkem pořádaným školou. Beztak dítě které pohyb nesnáší dvouhodinovka týdně nevytrhne, a ostatní se vyřádí v kroužku. Sama jsem tělocvik ve škole nenáviděla, jo byla jsem dřevěná, stresovalo mě kázání učitelky, známky apod. mimoškolní aktivita by mi tolik nevadila v menším počtu dětí a klidnější atmosféře by to bylo rozhodně jiné
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 41 [Dalších 11 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.