| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hlavní předpoklad úspěchu ve škole? Dítě se musí umět narodit!

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 111 [Dalších 61 >>]
Analfabeta
  • 
1.11.2014 12:57:51
My jsme třeba jako lepší žáci dostávali úkoly navíc. Kdo chtěl patřit k dobrým a lepším, musel makat (nebo mít naděleno od přírody).
Analfabeta
  • 
1.11.2014 12:36:25
Děti bohatých si vzdělání nekupují. To máš jako v té reklamě: co si dá v letadle milionář? Sumivé víno. A co miliardář? Čistou vodu. Protože on to letadlo pilotuje. Stejně tak děti bohatých si vzdělání nekupují, ale chodí na zcela jiné školy, kam zas nechopdí plebs.
1.11.2014 10:47:26
Ale aspoň se tam o to pokusili. Třeba tím, že vyučování trvá déle a školka je zdarma a pro všechny od tří let. A hlavně se tam o tom mluví a hledá se řešení. Zatímco tady pořád převažuje názor, že se každý má postarat sám, a že když není v rodině motivace, schopnosti či zdroje, tak dobře jim tak, jejich problém, těm dětem to patří. Škola se snažit nemusí, protože si to vlastně zaslouží, když mají neschopné rodiče. Protože když se chce, tak to jde, přece.
1.11.2014 10:39:57
Tak v tom případě nemá smysl o tom diskutovat. Když bych se já např. řídila mým reálným životem, tak většina lidí žije v Praze, mají v rodině dvě auta a vysokou školu. Statistiky mi řeknou nejen že to tak není (to mi napoví i zdravý rozum), ale i jak to přesně je.
Analfabeta
  • 
1.11.2014 10:10:32
...fyziky. Už píšu jak Tatar.
Analfabeta
  • 
1.11.2014 10:09:22
Demotivaci rodičů a nastavení dávek těžko vyřeší škola. Pokud bude příjem rodiny z dávek vyšší, než kolik by si rodiče vydělali prací, mají děti zářný vzor v tom, že chodit do školy, učit se a nedej Bože dokonce pracovat nejenže nemá smysl, ale je to i velký opruz. Proč být denně 8 hodin v práci, když za flákání je víc? V Ostravě se pokusili motivovat Romy k práci. Po měsíci s tím sekla první rodina s tím, že na dávkách mají víc. A to byla hlavě rodiny nabídnuta práce za 16.000 brutto. Jenže řada dalších lidí dělá na plný úvazek za méně a na tu práci musejí mít třeba maturitu nebo mají i vyšší vzdělání, jen třeba ženy kvůli péči o děti vzaly práci s podřadným platem. Nejhorší na tom je, že demotivace už zasahuje nižší střední třídy a společnost s tím nic nedělá. Když se třeba provalilo, jak je to s romskými ubytovnami a co tam teče peněz ze státního, má se situace tak, že všichni, kro by o tom mohli rozhodovat, o věci vědí, ale dávají od toho ruce pryč. Takže ze státního teče čím dál víc. Ale aby mohlo téct víc, musí se ty peníze jiným sebrat. O neútěšné situaci učňovského školství se taky ví a co se děje? Nic. Za pár let už nebudou ani mistři odborného výcviku. Hlavně, že se budeme holedbat tí, že má celá populace maturitu. A pak se podíváme na Třídu 8.A a zjistíme, že děti v 8.třídě neumí ani číst. Nechtěla bych vidět záběry z hodiny fytiky, chemie nebo nedej Bože angličtiny, to musí být teprve masakr.
kreditka
1.11.2014 9:18:08
Protože pro ostatní by to byla diskriminace přece ~;)
pavla
  • 
1.11.2014 8:01:23
No tak úkoly jako procvičování, upevňování to je sice hezké, ale zadané plošně 25-30 žákům, ztrácí smysl.Každé dítě má slabiny jinde a potřebuje zamakat na něčem jiném. Jasně, že to zase můžou osefovat rodiče,ale pokud musí dítě udělat 3 povinné úkoly, zadané učitelem,těžko bude ještě procvicovat navíc. Jsem proti domácím úkolům tak,jak to funguje dnes.
pavla
  • 
1.11.2014 7:52:54
Erziko, souhlasim s tím, že naše školství je diskrimujici. Co se týče nevzdělaných rodičů,vzdělávat má škola a to tak,aby rodič nemusel doma učit, to je jasné. Problém podle mě je nemotivace rodičů. Tím myslím to,že dítě doma slyší a vidi, ze
vzdělání je na nic.A pro děti, zvláště ty menší je rodina větší autoritou.Takže co s tím?
pavla
  • 
1.11.2014 7:40:52
Jen k těm jazykovým pobytům. Dcera je na jazykovém gymnáziu, hlavní jazyk má němčinu a každé prázdniny tráví z části v Německu. Během školního roku pak absolvuje kratší pobyty a to v Německu nebo Anglii.Neplatí nic nebo pouze cestu,takže asi tak.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 111 [Dalších 61 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.