| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zánět hrtanu - laryngitida

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 1416  [Dalších 1286 >>]
Tili + 2
  • 
6.2.2014 9:39:16
Šli jsme jen po prvním záchvatu, bylo to v cizině a při poslechu měli podezření na astma. Nakonec z toho byl zánět průdušek, horečky, tak dostal antibiotika.
Dostali jsme čípky na zklidnění, od té doby zvládáme záchvaty sami a k doktorovi chodíme, jen když to pokračuje druhý den příznaky zánětu průdušek.
Klidový režim – doma ano, při dovolené na horách normálně lyžoval (chtěl, bylo mu dobře a doma jsme ho nemohli udržet)

holka anonymka 93519
6.2.2014 9:28:11
můj syn ji měl v 8 měsících, v noci se dusil a "štěkal". Jeli jsme do nemocnice - hned mu píchli nějakou injekci a strávil tam 5 dní. Chtěli nás poslat domů, ale já v té době o laryngitidě neslyšela, nevěděla jsem vůbec, co to je a jak se to léčí, tak jsem podepsat revers nechtěla. Navíc byl syn tak malý.. Pak už ji nikdy neměl.
mimija 95627
6.2.2014 9:12:29
Zdravím..vir, který většinou lary vyvolá je infekční, jako každý jiný, jen ne každý z toho má lary..nechávám dítě většinou pár dní mimo kolektiv, pokud nemá teplotu ven chodíme..u lékaře jsme byli také jen poprvé, pokud nejsou záchvaty extremně silné, myslím, že to není nutné..
Jinak na laryngitidu jsou výborná tato opatření:
Rectodelt mít v lednici pro jistotu
Otevřené okno, případně jít úplně ven, eventuelně dýchat vzduch z mrazáku, vycucat kostku ledu..
Zvlhčit vzduch, inhalovat Vincentku
Prieznitzům zábal na krk
dle mého orl lékaře je dobré nakapat do nosu kapky, ideálně Sanorin analergin
dále dáván Ditustat (Stoptusin, Tussin..)
antihistaminika..Fenistil, ideálně Aerius
Vincentku inhalujeme preventivně, je to výborný, většinou tim lary i předejdeme, koupila jsem inhalátor domů ~;)
Přeji rychlé uzdravení ~;((
mochito 37531
6.2.2014 8:40:16
Zrovna řeším s malou její první laryngitidu. Měla záchvat včera v noci a včera odpoledne druhý, tak jsem radši šla k dr. dostala jsem Rectodelt čípek a inhalátor. Inhalujem Vincentku u doktory i Adrenalin. Jsou to hnusný stavy zažívala jsem s klukem od 3 let. Malý ještě není ani rok a půl. Tak zrovna vybírám inhalátor...
Sabi + 2 42333
6.2.2014 8:37:18
Naše dětská dr. nám jako první pomoc (kromě chlazení, otevřeného okna...) doporučila rozpustné kalcium, prý taky funguje na splasknutí sliznic. U nás se osvědčilo~;((.
Renka + 3 26652
6.2.2014 8:23:56
To není tak úplně pravda, laryngitida se sice projeví jen u některých dětí, které jsou k otoku hrtanu náchylné, ale vyvolává ji většinou vir, který samozřejmě nakažlivý je. Takže dítě infekčnjí je, ne že ne, ale některé nakažené děti z toho mají třeba jen rýmu nebo kašel, přestože jiné dítě má při nakažení stejným virem laryngitidu.
Bagr77 131629
6.2.2014 8:16:59
A laryngitida je zanet vznikly z infektu dychacich cest..sama o spbe nakazliva neni
Bagr77 131629
6.2.2014 8:15:11
Prvni pomoc pri laryngitide je studenej hadr na krk.aby splaskl otok a dite se prestalo dusit.
x x 15263
6.2.2014 8:12:14
Nemá smysl teď chodit k lékaři, šla bych jen v případě akutních potíží v noci na pohotovost, laryngitida bývá virového původu, neumím si představit, co by jako měl lékař aktuálně řešit. DOporučuju nyní větrat, klidový režim a něco na kašel podle toho jak vypadá. Až začně vykašlávat, tak jste za vodou.
Epepe 89236
6.2.2014 8:10:27
Fenistil už jsme naordinovali sami ...
Takže to asi fakt nebude potřeba. Díky všem!
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 1416  [Dalších 1286 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.