| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zánět hrtanu - laryngitida

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 1416  [Dalších 1126 >>]
karkulka+2 /08+11/ 50320
18.10.2012 0:31:15
Pokud se mi kašel nezdál, dávala jsem na noc Fenistil kapky. V ledničce mám Rectodelt, kdyby bylo nejhůř.
Mab 26777
17.10.2012 20:46:54
Prednison bych bez léakře nedala ani náhodou a 20mg je docela darda. Takže chápu dát jednorázově jako první pomoc, ale další už pouze a jen po opětovné poradě s léakřem. Pokud pokašlává vlhce, tak to stejně nepomůže. Stejně tak Dithoaden na vlhký kašel nepomůže, spíš ji to utlumí a možná bude líp spát. Někomu to pak naopak vadí, že nemůže vykašlat.

Takže taky bych léčila obyčejně - něco na vlhký kašel, klidně i cibuli s medem z léků Stoptussin nebo mukolytikum např. Ambrobene..., ev. Priesnitzův zábal nebo pokud by byl stále náznak laryngeálního kašle tak vlhký studený vzduch.
fillantropus 129550
17.10.2012 19:59:34
prosímtě hlavně si nenech radit dávkování léků přes internet-to přeci nejde. Zavolej klidně na pohotovost a poraď se, ale přes internet ne. Prednison nejsou lentilky a kdokoliv ti tady poradí dávku, nenese zodpovědnost za případné předávkování. Co ti napsali lékaři do zprávy ? Napsali ti že preventivně můžeš dát ?
klikli 93034
17.10.2012 19:54:53
My jsme dávali kapky fenistil, zyrtec nebo sirup aerius, otevřeli okno nebo dali zvlhčovač. Snad bude dcerka už bez záchvatu, jsou to děsný nervy. ~6~~6~~6~~6~
Marťa11 8076
17.10.2012 19:40:20
dithiaden bych vůbec nedávala, dítěti vůbec ne...

já nejsem doktor a bez lékaře bych léky (kromě běžného paralenu apod.) moc sama tedy nedávala..., když potřebuje vykašlávat, nepotřebuje tlumit dítě, ne? Druhý den by už neměl být štěkací kašel a otok, ne? Spíš asi zvlhlý kašel... Chladný, vlhký vzduch, zvednout na šikmo dítě, hodně pít a spát s dítětem... Já bych léky nedávala.
ČertaKáča 80028
17.10.2012 19:16:01
to spíme máme celou noc okno dokořán, ona tedy nechroptí jen má ten hnusný kašel.
Měla laryngitidu minulý týden a od pátku byla v pohodě.
.kili. 125672
17.10.2012 19:00:54
"20mg je celkem dost, ale pořád lepší než 100mg v Rectodeltu"

No, větší dávkou je bezesporu Prednison 20 než Rectodelt 100.

Radit se moc nedá konkretně. Obecně lze říci, že volba Dithiadenu nemá žádné opodstatnění a skrze princip účinku jede o lék nevhodný zejména nyní, pokud odkašlává. Nevím, kolik dítko váží, 4 roky je něco kolem 16 kg, dávka Prednisonu 20 mg je jistě imunosupresivní a je otázka, zda je nezbytné podat Prednison znovu. Po jedné - dvou dnech terapie není důvod k ukončení léčby pozvolným snižováním dávky, spíše je vhodné ukončení náhlé.
Alena
  • 
17.10.2012 18:52:45
Ten Dr. co ti dal Prednison na dnesni noc dalsi uzivani nenavrhl? O sve vuli bych kortikoid davala jen v akutnim stavu (v pripade, ze takovou situaci znam) Jinak klasicky spat s otevrenym oknem, temer v sede, mokre prosteradlo zavesit.
Simeona+3 110315
17.10.2012 18:48:43
20mg je celkem dost, ale pořád lepší než 100mg v Rectodeltu. Já bych jí asi ještě dnes večer jeden 20mg dala a zítra začala snižovat dávku - ráno a večer pokaždé 10mg, pak ráno 5mg a večer 10mg a pak už jen 5mg. Ale chtělo by to poradit se s dr., já s ní byla na tomto postupu domluvená. Syn trpěl na laryngitidy od 18 měsíců, jak byl starší tak už jednak nedostával plné záchvaty, kdy by lapal po dechu atd., ale štěkal. K večeru už jsem poznala že se něco děje, pořád pokašlával jako když si chce odkařlat, ale nemohl. A to už dostal 5mg Prednisonu, aby se mu to nerozjelo.
Pišťucha 111171
17.10.2012 18:32:06
My jsme od lékařky dostali Fenystil v kapkách.
A dávala jsem cibulový odvar (uvařit jednu cibuli nakrájenou, oloupanou + jedno jablíčko, neloupané, nevykuchané (i s jádřincem) nakrájené na kousky + lžička majoránky, trochu rozinek (osladí to) - dá se vše do vody, přivede k varu a 10 minut povaří. Pak scedit, přisladit medem (pokud je potřeba) a dává se pít. Dávala jsem hrneček ráno a hrneček odpoledne. Malému to pomohlo.

Dostala jsem i Rectodelt (při nějakém záchvatu kašle), ale nevyužili jsme to.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 1416  [Dalších 1126 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.